Şimdi Ara

AMarkets'in Analiz ve Haberleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
14.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 16.11.2020

    Altın Kararsız Tutumunu Değiştirecek Mi?


    Geçtiğimiz haftanın başında altın fiyatları Ağustos ortasından bu yana günlük bazda en kötü performansla geriledi ve ardından tekrar eğilimi pozitif bir görünüme çevirdi. Altın, doğası gereği anti-fiat bir varlıktır ve genellikle kağıt varlıkların getiri oranları yükseldiğinde zarar görür. ABD Dolarının yönü de burada önemli bir oyuncu. Ancak XAU/USD'nin daha da düşmesini engelleyen şey, muhtemelen ileride oyunda kalacak olan küresel büyümeye yönelik temel tehditlerdir. Teknik görünüme bakacak olursak  geçen haftaki keskin satış sonrası büyük ayı mumu oluşması nedeniyle kısa ve orta vadede fiyat hareketini kısıtlaması muhtemel. Altın, dört günlük bir dizi düşük zirveyi kırdıktan sonra, bugünün mumu hafif pozitiftir, altın her iki yönde de düzgün bir hareket yapmak için mücadele etmektedir. Değerli metalde 20 ve 50 günlük basit hareketli ortalamalar, 1.900 seviyesinin  hemen üzerinde birleşiyor bu seviyenin üzerinde 1.928-1.933 bölgesi tekrar oyunda olabilir. Bu bölgenin tekrar kırılması yükseliş eğilimine katkı sağlayabilir ve 1.965 seviyesine değerli metal yükselebilir. Olumsuz tarafta yaklaşık 100 dolarlık düşüş eğilimi sonrası destek görüp yükseldiği 1.863 seviyesinin kırılması durumunda 1.850,1.836 ve 1.824 seviyeleri test edilebilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    USD/TRY Düzeltme Eğilimi Devam Ediyor!


    Türk Lirası, geçen hafta 8.36 seviyesinden başlayan düşüş trendine devam ediyor. Geçen hafta ABD doları karşısında % 10'a yakın değer kazanan Türk Lirası  pozitif eğilimine devam ediyor. Yeni bir ekonomi ekibi atanması nedeniyle fiyat, parasal ve finansal istikrar üzerine kurulu bir strateji izlenme olasılığı Türk Lirasının değer kazanımına devam etmesine neden oluyor. Ayrıca koronavirüsün ikinci dalgası dünyada hızlanmaya devam ederse, risk duyarlılığı muhtemelen zayıflayacak ve ABD dolarının güvenli liman özelliği göstermesi paritenin düşüşünü sınırlayabilir. Geçen haftaki ralliye rağmen, USD/TRY bu yıl hala % 28 yükselmesi nedeniyle düzeltme eğilimine devam edebilir. Teknik görünüme bakacak 22 Ekim'in düşük seviyesi 7.78 seviyesinin kırılması durumunda, trend belirleyen 50 günlük hareketli ortalama seviyesi 7.8550 takip edilebilir. Geçen haftanın en düşük seviyesi 7.60 kırılması durumunda 100 günlük hareketli ortalama seviyesi 7.4730 takip edilebilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    NZD/USD Paritesi de Yükseliş Güçlü! 


    Yeni Zelanda Doları geçen hafta ABD Doları karşısında % 1.10 yükseldi. Yeni Zelanda ve Çin'den gelecek ekonomik veriler NZD/USD'yi daha da artırabilir. 16 Kasım'da Çin, sermaye yatırımı, endüstriyel üretim, perakende satışlar, DYY ve işsizlik rakamlarını yayınlandı. Beklenenden daha güçlü sonuçlar elde etti,bu hafta NZD'nin gücüne katkı sağlayabilir. Teknik görünüme bakacak olursak parite 0.6900 seviyesini test etmeye çalışacaktır. Bu seviyenin üzerinde 2019'un yükseği 0.6941'de durmaktadır. Bu psikolojik açıdan önemli fiyat seviyesi, geçilirse, parite yılın başından beri oluşan yükselen kamanın tepesine yükselebilir. Olumsuz görünüme bakacak olursak NZD/USD, Eylül gün içi en yüksek seviyesi olan 0.6790 civarında destek görmeye çalışacak, bu da 2019'un sonlarından itibaren bir önceki direnç alanı. Düşüş eğiliminin bu seviyeyi takip için belirleyici bir şekilde kırılması gerekecek. Nedeni, Mart ayının en düşük seviyelerinden bu yana, fiyat hareketinin iyi tanımlanmış bir yükselen kama oluşturmasıdır. Bu, aşağı yönlü destek sağlayan yükselen 20 ve 50 günlük hareketli ortalamalarla birlikte, önemli bir destek alanı oluşturmaktadır.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 17.11.2020

    EUR/USD Kararsız Görünümüne Devam Ediyor!


    ABD seçimlerinin en çok ilgiyi topladığı bir dönemde, EUR/USD art arda beş günlük kazançlarla oldukça güçlü bir çıkış yapmıştı. Bu Covid aşısı haberi fiyatlandırılırken paritede yükseliş kısa ömürlü oldu ve şimdi karasız tutumuna devam ediyor. EUR/USD'nin günlük grafiğine baktığımızda kararsızlık belirtileri gösteriyor. Yükseliş eğilimini yeniden canlandırmak için Pazartesi gününün en yüksek seviyesinin üzerine çıkılması gerekiyor. EUR/USD Pazartesi gününün yükseği 1.1869 üzerinde fiyatlama yaparsa  kararsızlık sinyalini geçersiz kılacak ve toparlanma rallisinin 11 Kasım'ın düşüğü 1.1745'ten 9 Kasım'ın yükseği 1.1920'ye doğru devam edeceği anlamına geliyor. Alternatif olarak, Pazartesi gününün en düşük seviyesi olan 1.1814'ün altına bir hareket, 11 Kasım'ın düşük seviyesinden sıçrama ve 1.1745 destek seviyesine doğru fiyatlamaya neden olacak. Bu seviyenin altında bir kırılma 4 Kasım'ın en düşük seviyesi olan 1.1602'yi ortaya çıkarır. Eğilim Pazartesi günkü 1.1814-1.1869 işlem aralığında kaldığı sürece nötr olmaya devam edecektir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    USD/TRY Yükseliş Eğilimi Yavaşlıyor!


    USD/TRY Pazartesi günü % 0.63 artarak üç günlük kaybetme serisini bitirdi. Ancak şu ana kadar, parite Pazartesi günkü toparlanmayı 7.6912'de bulunan 5 günlük basit hareketli ortalamanın üzerinde tutmakta zorlandı. Bu aşağı doğru eğilim gösteren hareketli ortalama engelini aşmak için devam eden bir başarısızlık, ani düşüş eğilimini güçlendirecek ve 100 günlük hareketli ortalama seviyesi 7.4818 100 yeniden test edilebilir. RSI, 50'nin altında bir baskı ile düşüş koşullarını bildirmeye devam ediyor. Ayrıca Ocak ve Temmuz'un düşük seviyelerinden yükselen trend çizgisi, 100 günlük hareketli ortalamanın yakınında buluyor. Bu nedenle, bu ortalamanın altındaki kırıma, 2020 yükseliş trendinin sonunu teyit edecektir. Yukarı tarafta düşüş eğilimini geçersiz kılmak için paritenin önceki destek-dönüş direnci 7.7787 geçmesi gerekiyor. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma 50 günlük hareketli ortalama seviyesi 7.8620 seviyesinin test edilmesine neden olabilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Doğalgaz Sıcaklık Tahminleri Sonrası Düşüşte 


    ABD doğal gaz vadeli işlemleri, Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nden güncellenmiş bir sıcaklık modelini takiben haftada yaklaşık% 12 daha düşük işlem görüyor. Ajansın Amerika Birleşik Devletleri için güncellenmiş 8-14 günlük sıcaklık görünümü ortalamanın üzerinde bir sıcaklık olasılığını gösteriyor. Güncellenen görünüm, yatırımcıların emtia konusundaki duyarlılığını düşürdü. Kasım ayı toplam zararı, Ekim ayının kapanış fiyatı olan 3.29'dan şu anki fiyatı 2.70'in hemen altına düştükten sonra şimdi % 20'ye yaklaşıyor. Bu, Ekim ortasından bu yana en düşük seviyededir. Yatırımcılar, soğuk kış için yapılan bahislerin satın alma baskısını artırmasıyla Ağustos ayında teklif vermeye başladı. Ancak, son tahminler bu talep etkenlerini hafifletti. Covid salgını bu yılın başlarında ekonomik aktivitede keskin bir daralmaya neden oldu. Sonuç olarak, doğalgaz Fiyatları için arz ve talep etmenleri kısa ve orta vadede düşüş gösteriyor. Sonuç olarak, ortalamanın üzerinde stok seviyeleri, doğalgaz fiyatlarını daha zayıf talep tarafı faktörleri için daha büyük risk altında bırakmaktadır. Doğalgaz teknik seviyelerine bakıldığında, fiyat hareketinin 50 günlük hareketli ortalama 2.66 doğrudan üzerinde olduğunu gösteriyor. Eğer fiyat 2.65-2.66 seviyesinde yükselirse, geçen haftanın 2.82'deki düşük seviyesi dirence dönüşebilir. Ancak mevcut fiyattan daha düşük bir kırılma, fiyatları Ekim ayının en düşük seviyesi 2.43'e itebilir. Yatırımcıların doğal gazın bundan sonra nereye gittiğini ölçmek için temelleri ve hava tahminlerini yakından izleyecekler.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Global Büyüme Beklentileri Bakır Fiyatlarını Yükseltiyor!


    Çin’in ekonomik toparlanması bakır fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Pozitif aşı haberleri aynı zamanda küresel büyümenin birkaç yılın en yüksek seviyesine ulaşmasını sağlayabilir. Bakır, olumlu aşı haberleri ve Çin'den gelen sağlam ekonomik veriler sayesinde dün Haziran 2018'den bu yana en yüksek seviyelerine yükseldi. Yatırımcılar portföylerini 2021'de küresel büyümeye geri dönüş için konumlandırmaya başlayabilir ve bu muhtemelen bakır fiyatlarını destekleyebilir. Teknik görünüme bakacak olursak RSI aşırı alım bölgesinden uzaklaşırken ve fiyat psikolojik olarak önemli 7.200 seviyesini geçemediğinden, yakın vadede bir tersine dönüşün işaretini veriyor. 21 Ekim'in yükseği 7.013 altına düşmesi durumunda yükselen kama desteği 6.900 bakır fiyatları düşebilir. Kısa vadeli satın alma baskısını etkisiz hale getirmek, muhtemelen düşüş eğiliminin aşağı yönlü kırılmasını doğrulayacak bir hareket olan % 38.2 Fibonacci'nin 6.830 altında bir günlük kapanış gerektiriyor. Bununla birlikte, 6.900-7.000 aralığındaki destek aralığı bozulmadan kalırsa, daha fazla kazanç ortaya çıkacaktır. Yükseliş trendinin yeniden başladığını işaret etmek ve 2017'nin en yüksek seviyesini 7.260 odak noktasına getirmek için 16 Kasım'ın yükseği 7.162 üzerinde günlük kapanış gerekiyor.

    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 18.11.2020

    Gümüş Yükselen Trend Çizgisi Desteğinde Zor Tutunuyor!

     

    Gümüş fiyatları bu hafta ABD Dolarının zayıf olmasına rağmen yükseliş eğilimini arttıramıyor. 9 Kasım'daki aylık en yüksek seviyeden bu yana, XAG/USD yaklaşık % 5 düştü. Bu arada ABD Doları sadece % 0.25 değer kazandı. Genellikle altın ve gümüş gibi değerli metaller, USD'nin zayıf olduğu dönemlerde iyi performans gösterme eğilimindedir. Ayrıca Covid'in ekonomi üzerindeki ikili etkisi ve daha fazla mali teşvikin olmaması enflasyon bahisleri üzerinde baskı oluşturuyor. Kısmen enflasyona karşı korunmak için kullanılan bir varlık olan gümüş, yatırımcılar için daha az çekici görünebilir. Birkaç yılın en düşük seviyelerine yakın bir dolar ile birleştiğinde, gümüş şu an için yatırımcı girişlerini çekmekte sorun yaşayabilir. Teknik olarak XAG/USD gümüşe yakın trend çizgisi desteğini 2020'nin düşük seviyesinden görüyor. 100 günlük Basit Hareketli Ortalama da odağı yukarı yönde tutmak istiyor. Bunların altındaki bir kırılma, değerli metal üzerinde düşüş sinyali verebilir, belki de bu yılki yükseliş hareketinin çoğunu tersine çevirmek için kapıyı açar.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Altın Fiyatları Getiri Eğrisinin Dikleşmesi İle Geri Çekilebilir!


    Olumlu aşı haberi şimdi ekonomik büyüme görünümünü yönlendirmeye başlıyor ve bu, merkez bankasının devam eden tahvil alım programına rağmen tahvil getirilerinin yükseldiği ABD Hazine piyasasında görülebilir. Fed şu anda ayda 80 milyar ABD doları ABD Hazine bonosu ve ayda 40 milyar ABD doları ipoteğe dayalı menkul kıymet satın almaktadır. Fed ABD Hazine getirilerine göz kulak olurken, şu anda % 0.915 civarında teklif edilen 10 yıllık, büyüme beklentileri arttıkça getiri eğrisini hafifçe dikleştirmek için % 1.00'e kadar kayabilir. Altın Pazartesi günkü satış mumunun hakimiyeti altında ve fiyat hareketinin bu aralıkta kısıtlanması bekleniyor. Dünkü mum, piyasadaki mevcut kararsızlığı gösterdi ve bugünün dar işlem aralığı, yatırımcıların bir sonraki hamle konusunda hala kararsız olduklarını gösteriyor. Teknik olarak altın fiyatları, Ağustos ayı başında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra üç aylık bir konsolidasyona girdi. Genel eğilim, art arda daha düşük yüksekler ve daha düşük dipler tarafından önerildiği üzere düşüş eğilimi gösteriyor. 20 ve 50 Günlük Basit Hareketli Ortalama çizgilerinin 100 Günün altından geçmesinin ardından bir Ölüm Haçı oluşmuştur. 9 Kasım'da büyük bir düşüş şamdanının oluşumu, güçlü düşüş momentumunu yansıtıyor ve bu da 1.870 ABD Doları desteğiyle daha fazla kayıplara yol açabilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    EUR/USD Paritesinde Gözler ECB Toplantısında!


    Avrupa Merkez Bankası'nın bazı üyeleri Aralık ayında ek parasal teşvik sağlanacağına işaret ettiğinden, Euro yakın vadede düşüş riski taşıyor. ECB Başkanı PEPP (Pandemik Acil Satın Alma Programı) ve TLTRO'ların (hedeflenen uzun vadeli yeniden finansman operasyonları) para politikası üzerinde yeniden ayarlamalar yapılabilir. Ayrıca merkez bankasının faiz oranlarını daha da düşürmeyi düşünebileceği küçük bir olasılık var. Bu görece düşük bir ihtimal gibi görünse de, gelecek temel veriler beklentileri önemli ölçüde aşarsa önümüzdeki günlerde Euro üzerinde baskı oluşturabilir. EUR/USD paritesi alıcılar 1.1880 - 1.1900 direnç bölgesini aşmaya çalışırken yakın vadeli bir geri çekilme riskine bakıyor. Dört hareketli ortalamanın hepsinin eğimlerinde, özellikle RSI 60'ın üzerinde yükseliş yapamadığında, olumsuz taraf daha yakın gibi gözüküyor. 1.1800 seviyesinin altına geri inme, satın alma baskısını etkisiz hale getirebilir ve ağustosun düşüğü 1.1696 yönünde bir geri dönüş yaratabilir Bu geri dönüşün oluşabilmesi için 50 günlük hareketli ortalama seviyesi 1.1764 seviyesinin kırılması gerekiyor. Alternatif olarak 9 Kasım'ın yükseği 1.1920 üzerinde bir günlük kapanış, muhtemelen yükseliş trendinin devam ettiğine işaret edecek ve 1.20 odak noktası belirecektir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Japon Devlet Tahvillerindeki Yükseliş Japon Tenine Talebi Arttırıyor! 


     ABD'de risk iştahının durmasıyla Japon Yeni Salı günü güçlendi. AUD/JPY önceki günkü fiyat hareketine göre düşük seviyelerde tersine döndü, ancak Yen'in gücü azalmaya başladı. Daha riske duyarlı para birimleri karşısında görülmediği ölçüde ABD Doları da geniş tabanlı zayıflık gördü. Dolar endeksinde alım satım, New York kapanış zili çalınca % 0.22 oranında düştü. USD zayıf olmasına rağmen günün ikinci yarısında spot altın fiyatları aşağı yönlü hareket etti. Güvenli liman Yen'e girişler muhtemelen Hazine getirilerindeki düşüşten etkilendi. Birleşik Devletler. 10 yıllık getiri Salı günü % 5.6 düştü. Enflasyona göre ayarlanmış bazda, Japon devlet tahvillerindeki yüksek karşılaştırmalı getiriler, Yen'in son zamanlardaki gücünün itici gücü olabilir. Japon Yeni şu anda Avustralya Doları karşısında 76.00 seviyesinin altına iniyor. AUD/ JPY, Avustralya Dolarının aşı haberlerinde yükselişe geçtiği geçen hafta yükseliş mumunun neredeyse yarısını geri çekti. Bugünkü fiyat hareketi, son gün içi düşük seviyelerine yakın 75.90 destek seviyesi kırıldı. Bunun altında, 75.66'da 100 günlük hareketli ortalama kısa vadeli destek sunabilir. Bu seviyenin altında 75.05 seviyesine doğru geri çekilmeler devam edebilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 19.11.2020

    EUR/USD'nin Yükselişi İçin Önünde Engeller Var!


    Coronavirüs salgınının, Avrupa Birliği üye ülkeleri arasındaki ekonomilere yansıması farklı oldu. Birçok ülke 2. karantina önlemlerine başvururken, İspanya ve Güney İtalya gibi ekonomisi sadece turizme dayalı bölgelerde pandeminin hasarı daha büyük oldu. ECB Aralık ayında yeni bir canlandırma hamlesi ile soruna çözüm ararken diğer yandan da 31 Aralık'ta sonuçlanması beklenen Brexit ile ilgili Brüksel ve Londra arasında görüşmeler sürüyor. ABD tarafında ise başkanlık seçimine ait belirsizliğin ortadan kalkması ve ekonomik toparlanma dolar için pozitif gelişmeler olarak öne çıkıyor.Avrupa Bölgesindeki zayıf ekonomik koşullar, merkez bankaları arasındaki bilanço büyüme hızları ve Brexit gibi konular Euro üzerinde negatif olmaya devam ederken paritenin yukarı yönlü hareketinin sınırlanması beklenebilir. Teknik olarak Bearish Bat formasyonu zayıf görünümü destekler nitelikte. EURUSD 1.2050 seviyesi altında kaldığı sürece zayıflığın devam etmesini bekliyorum. 1.1850 desteği aşağı yönlü kırılması durumunda 1.18 ,1.1690,1.14 ve formasyon hedefi olan 1.12 seviyesine doğru geri çekilmeler artabilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    TL Varlıkları İçin Gözler TCMB Faiz Kararında 


    TCMB toplantısının ardından Türk Lirası için volatilite bir hayli artabilir. Şu aşamada USD/TRY kısa vadede düşüş eğilimini koruyor. USD/TRY, rekor seviyelerden keskin düzeltmenin ardından konsolide olmaya devam ederken 7.65-7.70 alanı civarında üst üste dördüncü günlük kapanışı bildirmek üzere. Mevcut durum daha fazla düşüşe işaret ediyor, ancak kilit nokta muhtemelen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bugünkü kararına bağlı olacak. Hiçbir yükseliş düzeltme alanı görülmedi ve önemli hareketli ortalamalar aşağı dönüyor, bu da daha fazla kayıp veya daha düşük seviyelerde bir konsolidasyona işaret ediyor. 7.85 civarında direnç seviyesini kırılması durumunda 8.00 bölgesine geri dönüşe neden olabilir. 8.05'in üzerindeki kapanış, 20 günlük hareketli ortalamanın 8.10 seviyesinin test edilmesine neden olabilir. 7.60'ın altında keskin bir kırılma, 7.40'ta bir sonraki güçlü desteğe doğru kaymanın yolunu açacaktır. Bir sonraki destek alanı 7.20'de yer almaktadır.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Ekonomik Gelişmeler JPY Talebini Azaltabilir!


    Pfizer, Biontech ve Modena'nın, Coronavirüs aşısına ilişkin açıklamaları değerli metallerin yanı sıra Japon Yeni'ne olan talebin de düşmesine neden olabilir. Aşıya ilişkin olumlu gelişmelerin yanı sıra Joe Biden'ın ekonomiyi kapatmayı düşünmediğini açıklaması da dolar pozitif sayılabilecek bir gelişme olarak öne çıkıyor. FED, ECB ve BOJ'un bilanço büyüklüklerini karşılaştırdığımızda en büyük genişleme ECB tarafında gerçekleşiyor. Büyüme hızına baktığımızda ise 3. çeyrekte FED yatay kalırken ECB ve BOJ genişlemeye devam ediyor. Kısacası Yen likiditesindeki artış hızı USD'ye göre daha hızlı bir şekilde ilerliyor ve makas kapanmaya başlıyor. Teknik görünüme bakacak olursak USD/JPY Pfizer'in aşı haberi ile başlayan yükselişin geri alımı gerçekleşiyor. Elliott Dalga sayımına göre, paritenin mevcut seviyelerde 103.60 dip yapması durumunda 2. dalganın başladığını söylemek mümkün olacak. Paritede düşüş trendinin kırılması ile yükselişin hız kazanmasını bekliyorum.102.90 seviyesi üzerinde kaldığı sürece 103.59 seviyesinin kırılmaması durumunda 105.40, 106.60 ve 109.00 seviyelerine kadar yükseliş artabilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 20.11.2020

    Altın Yeni Rekor Seviyelere Nasıl Ulaşabilir?


    Piyasaların zayıflaması, son dört aydır 1850 seviyesindeki işlem aralığının en altında kalan Altına da fayda sağlamadı. Altın, hisse senetleri için hem iyi hem de kötü haber nedeniyle Kasım ayında düştü Altın üzerindeki baskının daha çok 12 aylık altın rallisinden kar elde edilmesinin yanı sıra Eylül'den Kasım'a kadar geleneksel yıl sonu zayıf altın performansıyla ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Altına, Mart-Ağustos rallisindeki % 61.8 Fibonacci düzeltme seviyesine yakın olan 1850 seviyesine düşüşle derinden satın alma modeli hakim. Şimdiye kadar, bu seviye Altını daha derin bir düzeltmeden kurtardı. Bu model dahilinde, sonraki önemli büyüme hedefi ons başına 2500 dolar, ardından Mart-Ağustos büyümesinin % 161.8'i olabilir. Altın için daha fazla büyümenin yanında, ABD ve diğer ülkelerin daha fazla teşvik ve para basmaları var. Ayrıca Altın, piyasa oynaklığı artarsa yatırımcı ilgisini çekme potansiyeline sahiptir. Yatırımcılar, şirketlerin gelirleri üzerindeki belirsizlik ve yeni kısıtlama tehdidi ortasında sermayeyi korumanın bir yolu olarak tekrar Altın'a bakabilirler. Alternatif bir senaryo, 1850 seviyesindeki bir destek başarısızlığının güçlü bir düşüş sinyali olduğunu veya daha doğrusu, 200 günlük ortalamanın çalıştığı 1800 seviyesine düşebilir. Bu durumda, alıcılar teslim olabilir, yıl sonundan önce Altını hızla 1700 seviyesinin altına inebilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Beklenen Faiz Artışı TL'de Daha Fazla Güçlenmeye İşaret Ediyor!


    Perşembe günü TCMB'den gelen büyük faiz artışının ardından USD/TRY 7.60'ın altına indi ve düşüşünü sürdürdü. USD/TRY dün % 2'nin üzerinde çarpıcı bir düşüş kaydetti ve TL'nin gücü Merkez Bankası'ndan gelen büyük artıştan ilham aldı fakat yılbaşından bugüne kadar hala % 26 yükseliş gerçeği ile fiyatlanıyor. Parite geçen haftanın düşük seviyelerini 7.60'ta kırdıktan sonra şu anda 7.50'lerin ortasında fiyatlanıyor ve aşağı yönlü önemli destek seviyelerini kırmayı bekliyor. 9 Eylül'ün en yüksek seviyesi ve 25 Eylül'ün düşük seviyesi 7.50-7.51 arasında belirlendi. Bunların altında, 18, 25 ve 26 Ağustos'un en yüksek seviyesi ve 10 Eylül'ün en düşük seviyesi şeklindeki diğer temel destek seviyeleri 7.40 seviyesinin hemen üzerinde yer alıyor. Bu seviyenin kırılması durumunda 7.20 devreye girebilir. Fakat USD/TRY'nin önümüzdeki aylarda karşılaşabileceği en önemli destek seviyesi, 2018'de TL'deki değer kaybının gerçekten hızlanmaya başlamasından bu yana oyunda olan yükseliş eğilimidir. Alternatif olarak perşembe gününün yüksek seviyesi 7.7229 seviyesinin kırılması 7.8000 seviyesinin test edilmesine neden olabilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Platin Reel Ekonomideki İyimserlikle Yükseliyor!


    ABD reel getirilerinin artmasıyla, değerli metaller zarar gördü.  Bununla birlikte, altının aksine, platin yalnızca güvenli liman olarak görülmüyor, aynı zamanda yenilenen ekonomik iyimserlikten de yararlanıyor. Platinin reel ekonomide faydası vardır: mücevher ve endüstride kullanılır. Örneğin otomobiller, piller, elektronik ve güneş panellerinde sıkça kullanılır. Küresel tüketimdeki toparlanma, bir COVID-19 aşısı etrafındaki iyimserlikle birleştiğinde, platin fiyatlarının dayandığı gerçek ekonomik temeli güçlendirdi. Platin fiyatları Kasım ayı boyunca altın fiyatlarından daha iyi performans göstermeye devam ediyor. Platin fiyatları yüksek bir teknik temel üzerinde yükseliyor ve 18 Kasım kapanışından itibaren Temmuz ve Eylül ayının en yüksek seviyelerinden düşüş trendi kırılırken, platin fiyatları yükselen trend çizgisinin üzerinde yükselirken Mart 2008 tüm zamanların en yüksek seviyesini test etme yolunda ilerliyor. Platin fiyatları günlük hareketli ortalamalar üzerinde yükseliyor. Günlük MACD, sinyal çizgisinin üzerinde artan bir hızla yükselirken, RSI rahatça aşırı alım bölgesinde yer almaktadır. Fiyatlama yakın vadede daha yüksek seviyelere kayabilir 985.0 ve 1007.7 seviyelerine yükselebilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 23.11.2020

    Dax Endeksine Boğa Flama Formasyonu Destek Sağlayabilir!


    V şeklindeki keskin toparlanmanın ardından DAX endeksi yatay eğilim içinde fiyatlanıyor. Almanya ve Euro bölgesi genel olarak ikinci bir koronavirüs dalgasının ekonomik etkilerinden kurtulmaya çalışıyor. Bununla birlikte, büyük hisse senedi piyasaları, Dow ve S&P 500 son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşırken, Fransız CAC ve Alman DAX gibi diğer önemli endeksler, tüm zamanların en yüksek seviyelerinde işlem gördüğü için önemli fiyat hareketleri yapabilir. Teknik görünüme bakacak olursak DAX, günlük grafiğine baktığımızda yükseliş flama formasyonu oluşuyor bu durum yükseliş eğilimine işaret ediyor. Bununla birlikte, daha da ileri gitmesi gereken bir takım zorluklar var. Flama Formasyonunun tepe seviyesinin kırılması, piyasayı 13.270'i geçerek 13.460 seviyesine yükselmesine neden olabilir. Flama formasyonunun tepe seviyesi kırılmaması, devam eden konsolidasyona ve hatta daha düşük bir hareketin kapısını açar. Flama dip seviyesinin kırılması durumunda 12.930, 12.725 ve 12.450 % 76.4 fib seviyesi test edilebilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Altın İki Gerçeklik Arasında Sıkışıyor!


    Geçen hafta, büyük ölçüde, iki piyasa anlatısı arasındaki bir çekişme nedeniyle altın fiyatları konsolidasyon aralığında kaldı. Aşı çalışmaları ile ilgili haberler, bize görünürde risk modunun bittiği hissini veriyor. Diğeri, kısıtlayıcı önlemlerin yenilenmesine yol açan ABD genelinde virüs vakalarındaki artışla ilgili mevcut gerçeklik. Buna karşılık, piyasalar biraz yönsüz ve altının sessizce konsolide olmasına neden oluyor. Bir aşının ilk duyurusundan bu yana, altın 1900 dolarlık bölgeyi geri kazanmayı başaramadı ve kıymetli metal yön bulmakta zorlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda, altın için duyarlılık, Mart 2019'dan bu yana net uzun pozisyonları en düşük seviyeye düşüren fonlarla yumuşadı.Teknik kuruluma daha yakından bakıldığında, altın bir kırılma için sarılıyor gibi görünüyor. Şimdiye kadar 1845-50'deki çoklu destek testleri yapıldı, geri tepmeler gittikçe daha sığ hale geliyor. 1845'teki aşağı yönlü kırılma, 1800'e doğru keskin bir hareket riskini artırıyor, ancak kısa vadeli riskler hafifken, Fed'in son aşı güncellemelerine rağmen piyasaların likidite ile dolu kalacağını yinelemesi ile uzun vadeli görünüm olumlu kalıyor. Bu amaçla, değerli metalin yönü büyük ölçüde ABD tahvil getirileri tarafından belirlenecektir. Kısa vadeli geri dönüşler tekrar altın fiyatlarını 1900 seviyesine taşıyabilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    EUR/USD Tatil Haftasına Girerken Gerçek Bir Kırılma Olmayabilir!


    Euro birkaç aydır yatay işlem görüyor ve tatil haftasına girilirken, aralık işlem koşullarının değişeceğini düşünmek zor görünüyor. Bazı EUR çaprazlarının kendi aralıkları içinde kısa vadeli bir düşüş eğilimi olabilir, ancak likit olmayan koşullar ve ince bir ekonomik takvim bu hafta meydana gelen kırılma olasılığını daha da azaltıyor. EUR/USD gün içi yüksek seviyelere doğru dönüş olmasına rağmen kısa vadeli simetrik üçgen paterni içinde kalıyor. 9 Kasım'dan bu yana simetrik bir üçgenin içinde işlem görüyor. RSI koşullarının aşırı satılmaması veya aşırı satın alınmaması nedeniyle, en son toparlanma hamlelerinin devam etmesi beklenebilir. Sonuç olarak, EUR/USD alıcıları şu anda 1.1881'de belirtilen üçgenin üst çizgisinin kırılması aylık en yüksek seviye 1.1920'yi çevreleyen aylık zirveyi yenilemeyi hedefliyor. Bununla birlikte, boğaların 1.1920'nin üzerinde net bir kırılmanın, boğaların Eylül ayında 1.2010 civarında bulunan yıllık yüksek seviyeyi aşması için fiyatlanabilir. Formasyonun şu anda 1.1835 olan destek çizgisi, kısa vadeli aşağı yönlü dönebilir 200 barlık hareketli ortalama seviyesi 1.1789 ve 4 kasımın yükseği 1.1770 test edilebilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 24.11.2020

    GBP/USD Yeni Pozitif Gelişmelerle Fiyatlanıyor!


    AstraZeneca Oxford Üniversitesi aşı sonuçları çok umut verici görünürken, Sterlin, bir dizi para birimi karşısında yükseliyor, Başbakan Boris Johnson'ın bu hafta AB-İngiltere ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğini söyledi. AB-Birleşik Krallık ticaret müzakereleri ruh hali, şu anda olumlu. Her iki taraf da yıllar süren çekişme sonrası bir şekilde orta yol bulabilirse, anlaşmanın şu ana kadar olduğundan çok daha muhtemel hale gelmesine neden olabilir. Teknik görünüme bakacak olursak GBP/USD paritesi 1.3310 direnç üzerinde kırılarak haftayı güçlü bir şekilde açtı. Yükseliş görünümü güçlü devam etmesi için, bir sonraki direnç seviyesi 1.3403 kırılmalıdır. Bu seviyenin üzerinde 1.3472 ve 1.3514  seviyeleri test edilebilir. Yakın vadeli destek ise 1.3273 seviyesinde. Bu seviyenin altında 1.3249 ve 1.3210 test edilebilir. Yükseliş eğilimi 1.3196 seviyesi kırılmadığı sürece devam edebilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    EUR/USD Paritesi Temel Psikolojik Seviyeyle Savaşma Devam Ediyor!


    EUR/USD yapıcı bir şekilde dört hareketli ortalamanın üzerinde kalması ve 1.1900'deki önemli psikolojik direnci araştırmaya devam etmesi nedeniyle EUR/USD paritesi yeni yıllık yüksek seviyelere doğru bir kırılma izliyor gibi görünüyor. RSI ve MACD göstergeleri kendi nötr orta noktalarının üzerinde seyrederken, eğilim yukarı yönlü ilerliyor. Parite Alçalan Kanal direncini aşmak ve 1.19 seviyesinin üzerinde bir kırılma elde etmek, muhtemelen yılın en yüksek seviyesi 1.2011 seviyesini odak noktasına getirebilir. Bu, 2008'in en yüksek seviyelerinden uzanan uzun vadeli düşüş trendinin yukarıdan kırılmasını doğrulayacak ve muhtemelen 2018'in en yüksek seviyesi 1.2556 seviyesine doğru yükseliş momentumu artabilir. Alternatif olarak, 21 günlük hareketli ortalamanın 1.1815 altına düşerse, kısa vadeli alım baskısını etkisiz hale getirebilir ve ağustosun düşüğü 1.1696 desteğine doğru bir geri dönüş yaratabilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    USD/TRY Kısa Vadeli Düşüş Trendi Üzerinde Yükselebilecek Mi?


    TCMB başkanının olumlu söylemine rağmen USD/TRY Pazartesi günü sert bir düzelme gördü. Parite dün % 3'ün üzerinde değer kazandı ve geçen haftanın en yüksek seviyesi  kırdı. Bu haftanın gündeminde USD/TRY Paritesini etkileyebilecek biz dizi olay bulunmaktadır. Geçen haftaki TCMB faiz kararı toplantı tutanakları Perşembe günü yayınlanacak ve Cuma günü ise TCMB finansal istikrar raporu gelecek. TL varlıkları için boğalar her olaydan güven verici bir mesaj bekliyor olacak. Teknik görünüme bakacak olursak kısa vadeli düşüş trendinin üzerinde parite yükselmeye devam etti. 7.95 direnç seviyesinin üzerinde,  psikolojik olarak önemli 8.00 seviyesi bulunmaktadır. Bu seviyelerin üzerinde bir kırılma, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8.60'da bir başka yükseliş ivmesi yaratabilir ancak Merkez Bankası'nın yeni başkanı aşırı enflasyonla mücadele etmeye devam ettiği için Merkez Bankası kredibilitesine şu anda geri dönmesi 7.00 seviyesine pariteyi düşürmek için TCMB'den birkaç tane daha makul ölçüde faiz artışı yapabilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 30.11.2020

    WTI Teknik Düzeltme Eğilimine Devam Edebilir!


    Ham petrol fiyatları, Kasım ayında % 36 arttıktan sonra konsolidasyon aşamasına girmiş görünüyor. WTI ham petrol fiyatları, OPEC + üyelerinin Pazartesi günkü toplantıda üretimi azaltmak için bir anlaşmaya varamayacaklarını gösteren işaretlerin ardından Pazartesi günü düştü. Ayrıca, Trump yönetiminin, Çin ordusu tarafından kontrol edildiğini iddia ederek birkaç Çinli şirketi kara listeye aldığı bildirildi. Bu, haberlerin ardından Hong Kong'da hisse fiyatı yaklaşık % 10 düştüğü enerji devi China National Offshore Oil Corp (CNOOC) dahildir.  Piyasalar, Trump’ın başkanlığının son iki ayında ABD-Çin sürtüşmesinin potansiyel olarak yeniden tırmanması konusunda endişelenmeye başladı ve bu da risk hissini bozabilir. Teknik olarak, WTI büyük olasılıkla, genellikle kısa vadede trendin tersine döndüğünü gösteren bir düşüş "AB = CD" modeli oluşturmuştur. Bir geri çekilme, 43.40 ABD seviyesine doğru daha fazla konsolidasyona yol açabilir -% 23.6 Fibonacci geri çekilmesi. RSI göstergesi geçen hafta aşırı alım bölgesine yükseldi ve o zamandan beri geri çekildi, bu da teknik bir düzeltmenin devam edebileceğini gösteriyor.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri


    Dax 30 Önemli Direnç Alanını Kıramıyor!


    DAX 30 da geçen hafta yükselmeyi başardı, ancak 13.325'lik önemli bir yatay direnç, alıcıların kırması için zor bir alan olduğunu gösterdi. Yukarı yönlü ivme şu anda bu seviyede birkaç gündür durdurulmuş durumda, ancak Almanya Endeksinin önümüzdeki hafta yükselme girişimine devam etmesini bekleyebiliriz. Öyleyse, direnç sunabilecek bir sonraki alan 13.530 ile 13.600 arasında yer alıyor ve burada 2020'nin başında ve koronavirüs salgınından önce çeşitli durumlarda yükseliş ivmesi yumuşatıldı. Ancak Dow Jones gibi DAX 30, endeks aşırı satış koşullarını sınırladığından kısa vadeli düzeltmelere duyarlıdır.  Şimdilik, 13.000 işaretinin kısa vadeli destek sunması muhtemeldir, ancak düşüş momentumundaki önemli bir artış, 12.447'de % 76.4 Fibonacci seviyesine doğru bu seviyenin altında sürekli bir kırılma görebilir ve ardından 12.290'da yatay direnç-destek seviyesini test edebilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri


    Altın 4 Ayın En Düşük Seviyesini Kırabilecek Mi?


    Altın, Eylül sonundan bu yana en kötü haftada % 4.5 değer kaybetti. Altın 1800 dolarlık kritik eşiğe ulaştıktan sonra zayıf eğilim arttı. Koronavirüs aşısı ilerlemenin yol açtığı ekonomik iyimserlik altını vurdu. Altın nihayet Cuma günü kritik 1800 desteğini kırdı ve 16 Temmuz'dan bu yana ilk kez haftayı bu seviyenin altında kapattı Bir hafta boyunca değerinin% 4.5'ini aşındırarak Eylül sonundan bu yana en büyük haftalık düşüşü kaydederken, düzeltmeyi Ağustos ayında ulaşılan 2075 rekor seviyelerden uzattı. Altındaki düşüş hissi, 2021'de hayatı normale döndürebilecek ümit verici koronavirüs aşısı sonuçları sayesinde daha hızlı bir küresel ekonomik iyileşme umutlarına bağlanabilir. Wall Street hisse senetleri, potansiyel olarak daha hızlı ekonomik dönüşte rekor seviyelere yükseldi ve getirisi olmayan altın üzerinde ağır bir yük oluşturdu. Piyasa iyimserliği, ek parasal ve mali destek olasılığını azaltıyor. Teknik görünüme bakacak olursak Metal 1800 dolarlık destek hattını, psikolojik seviyenin kesişme noktasını ve 200 günlük basit hareketli ortalamayı kırdıktan sonra pazartesi dört ayın en düşük 1765 seviyesine satılması sağlandı. Ayılar için bir sonraki olumsuz hedef 18 Mayıs'ın en yüksek seviyesi olan 1765 seviyesini beklerken, iyileşme ancak 1800 seviyesinin üzerinde sürekli bir kırılma durumunda çekiş kazanabilir.


    AMarkets'in Analiz ve Haberleri

    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • Merhaba değerli yatırımcılar!


    Harika yarışmamızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz!

    14 Aralık tarihinde seans açılışındaki XAU/USD seviyesini doğru tahmin edin ve 100 dolar kazanın! 


    ❗️Katılım koşulları basittir:

    - AMarkets Türkiye Youtube ve Telegram kanallarımıza abone olun.

    - XAU/USD tahmininizi yalnızca Ares Aslan ile Günlük Analiz video altındaki yorum kısmında bırakın.*

    - Yarışmanın sonuçlarını bekleyin.**



    En doğru tahmin eden için, hemen işleme başlayabilecek bir RAMM hesabına 100 $ vereceğiz!


    Tüm katılımcılara iyi şanslar!


    * Yarışmaya sadece 18 yaşından büyükler katılabilir.

    ** Gerçek para RAMM hesabına yatırılır.





  • 08.12.2020

    ETH/USD Ne Durumda?


    Geçtiğimiz Mart ayından beri yükseliş trendinde seyreden kripto para piyasasında Ethereum en güçlü projelerden biri olarak yükselişini devam ettiriyor. Mart ayından beri %485 oranında yükseliş gösteren ETH/USD paritesinin orta vadede güçlü duruşu hala devam ediyor. Kısa vadede ise fiyat düşük dip ve düşük zirve oluşturarak olası bir düşüşün sinyallerini verdi. ETH/USD paritesini aşağı tarafta $560 sonrasında $553 bölgesinde trende desteği bekliyor. Yukarı tarafta ise dört kere test edip reddedildiği 605 ve 615 direnç bölgesi bulunmakta. 


    Direnç: 603 - 613 - 636

    Destek: 578 - 560 - 555


    BTC/USD Güncel Görünüm


    Bitcoin geçtiğimiz hafta 19100 bölgesinde bulunan kısa vadeli yükseliş trendinin desteği kırmasına karşı satış baskısı oluşmadı ve yatay trend seyretmeye devam etti. Güncel fiyat 19500 direnç bölgesinde seyretmekte. Bu bölge açığa satış pozisyonları için iyi bir risk:kazanç oranı veriyor ancak riskli bir pozisyon olacağı için geniş stopla ve düşük pozisyon boyutu ile işleme girmenizi tavsiye ederiz. Fiyatı aşağı tarafta %38.2 fibonacci seviyesi 18500 sonrasında ise önceki dip seviyesi olan 18000 bekliyor. Öte yandan fiyatın yukarı yönlü hacim kazanarak 19500 direnci üstünde mum kapatması durumunda bir önceki zirve olan 19900 bölgesine yapılacak bir direnç testi bekleyebiliriz. 


    Direnç: 19300 - 19600 - 19900

    Destek: 18835 - 18513 - 18090


    USD/JPY 706 Milyar Dolarlık Destek


    Japon yeni tarafında geçtiğimiz günlerde açıklanan 706 Milyar $ değerinde ekonomi destek paketinin fiyata olan etkisi hala net bir şekilde belli değil. Bu destek paketinin altın, gümüş ve bakır gibi pariteleri pozitif etkilemesi beklense de JPY paritelerindeki etkisine hala piyasa karar vermemiş durumda. 


    Teknik tarafta ise fiyat 104.1 desteği üzerinde tutunmaya çalışıyor olsa da hacimsiz bir konsolidasyon periyodu görebiliriz. Fiyatın bu desteğin üstünde uzun süre kalması durumunda 104.500 direncine tekrardan bir test beklenebilir. Öte yandan hacimsiz yatay trend devam ederse satış baskısı artabilir ve aşağı tarafta bulunan 103.700 desteğinin tekrardan test edilmesi beklenebilir. 


    Direnç: 104.130 - 104.400 - 104.520

    Destek: 103.900 - 103.700 - 103.500



    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 11.12.2020


    Altın/Dolar


    Altın taraftında son günlerede oluşan yükseliş ivmesi önceki analizlerimizde belirttiğimiz 1875 direncini test ettikten sonra hız kesti. Fiyat kısa vadede fimı %38.2 bölgesi olan 1830’da destek bulmuş durumda. Orta vadeli işlemler için yüksek zaman dilimindeki üst kanal direnci olan 1900 bölgesi hedeflenerek alış pozisyonu alınabilir. Ancak yükselişin devamı onaylanmadığı için pozisyonlar küçük ve kademeli alınmalı. Öte yandan fiyatın 1830 desteğini kırması önce 1815 sonrasında 1805 bölgesine kadar düşüş getirebilir.


    Dirençler: 1849 - 1852 - 1875

    Destekler: 1830 - 1815 - 1805



    EUR/TRY


    Geçtiğimiz gün içinde 9.60 direncini kırarak 9.68 bölgesine güçlü bir yükseliş ivmesi kazandı. Bu yükselişin sebebi Euro tarafında gelen açıklamalar ve ABD’nin Türkiye’ye yapmayı planladığı yaptırımlar olabilir. Fiyat tarafında 9.68 direncinin kırılması 9.72’ye hızlı bir test getirebilir. Bu direncin üstünde ise Önce 9.77 sonrasında 9.84 dirençleri bulunmakta. Alt tarafta ise fiyatı 9.58 - 9.50 ve 9.42 destekleri bekliyor.


    Dirençler: 9.77 - 9.84

    Destekler: * 9.58 - 9.50


    EUR/USD


    Euro tarafında geçtiğimiz gün içinde AMB Başkanı C. Lagarde tarafından yapılan Brexit anlaşmasının yapılmama ihtimaline yönelik yaptığı açıklamalar fiyatları yükselişe geçirdi. EURUSD paritesi 1.2160 bölgesine kadar yükselerek kısa vadede yeni bir yüksek zirve oluşturarak orta vadede yükseliş sinyalleri verdi. Öte yandan günün ilk saatlerinde 1.27 bölgesinde bulunan formasyon desteğine geri çekilerek destek testi oluşturdu. Bu desteğin onaylanması fiyatı tekrardan yükselterek önce 1.2175 sonrasında 1.2200 bölgesine çekecektir. Aşağı tarafta ise 1.2110 ve 1.2100 kısa vade destekleri bulunmakta.


    Dirençler: 1.2175 - 1.2200

    Destekler: 1.2110 - 1.2100





    Ares Aslan

    AMarkets Uz. Analisti


    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 14.12.2020

    Ethereum/USD


    Geçtiğimiz hafta sonunda 540 bölgesine kadar düşüş gösteren ETH/USD paritesinde fiyat trend desteğinden dönüş yaparak 595 seviyesin kadar yükseldi. Kısa vadede fiyatın 570 bölgesine geri çekilmesini ve yükseliş trendine oradan devam etmesi beklenebilir. Bu desteğin tutmaması durumunda aşağıda 560 bölgesi beklemekte. Öte yandan fiyatın yükselişine devam etmesi durumunda 605 ve 615 dirençleri test edilecektir.


    Dirençler: 605 - 615

    Destekler: 570 - 560


    USD/CHF


    Uzun süredir güçlü bir düşüş trendi seyreden USD/CHF paritesinde orta vadeli alış pozisyonları için avantajlı bölgelere yaklaşıyoruz. Fiyatın 0.87 bölgesinde yaklaştıkça kademeli olarak alış yönlü pozisyonları değerlendirmek sonrasında beklenen 0.90 bölgesine olası bir geri çekilme dalgasından karlı çıkmamızı sağlayabilir. Öte yandan fiyatın 0.90 bölgesini test etmesi açığa satış pozisyonları için risk:kazanç oranı yüksek fırsatlar oluşturacaktır.


    Dirençler: 0.90 - 0.91

    Destekler: 0.89 - 0.87


    GBP/USD


    GBP/USD paritesinde haftalık açılışta gördüğümüz yukarı yönlü güçlü bir atlama oluştu. Yaklaşık 14 piplik bu boşluk fiyatın 1.3224 seviyesinden 1.3365’e kadar atlamasına sebep oldu. Fiyatın 1.35 bölgesini test edip üzerinde güçlü bir günlük mum kapanması alış için sinyal olarak değerlendirilebilir. 1.34 bölgesinin altında kapanacak güçlü bir ayı mumu oluşursa da açığa satış pozisyonlarını değerlendirebiliriz. 


    Dirençler: 1.34 - 1.35

    Destekler: 1.3330 - 1.3280


    Ares Aslan

    AMarkets Uz. Analisti


    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 16.12.2020

    EUR/USD

    Geçtiğimiz hafta içinde fiyat 1.1925 bölgesindeki direnci kırıp 1.2100 bölgesine kadar yükselmişti. Son günleri de bu bölgenin destek testini yaparak geçirdi. 1.2170 bölgesindeki direnç bölgesi kısa vadede en önemli bölge. Bu bölgenin kırılması fiyatın 1.2250 bölgesine giden yolu açacaktır. Piyasa bu direncin kırılması için Brexit tarafından gelecek olası pozitif verileri bekliyor diyebiliriz. 


    Dirençler: 1.2170 - 1.2215

    Destekler: 1.2150 - 1.2125


    EUR/TRY

    EUR/TRY paritesinde 9.42 bölgesinden destek test ediliyor. Bu bölgeden gelmesi beklenen alış emirleri ile fiyatın 9.56 ve 9.66 dirençlerini tekrardan test etmesi beklenebilir.  


    Dirençler: 9.56 - 9.66

    Destekler: 9.46 - 9.421


    BTC/USD


    Geçtiğimiz günler içinde kısa vadede güçlü bir yükseliş trendine başlayan Bitcoin paritesinde 19440 bölgesindeki direnç test edilmekte. Bu bölgenin aşılması fiyatı önce 19800 sonrasında da önceki zirve olan 20000 bölgesine taşıyacaktır. Aşağıda ise 19000 ve 18600 seviyelerinde destekler mevcut.


    Dirençler: 19800 - 20000

    Destekler: 19200 - 19000


    Ares Aslan

    AMarkets Uz. Analisti


    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 17.12.2020

    Bitcoin/USD

    Geçtiğimiz gün içinde son zirve olan 20.000 bölgesini geçen BTC/USD paritesinde hızlı yükseliş devam ediyor. Fiyat günün ilk saatlerinde 22.000 direncini test etti ve kolaylıkla kırdı. Geçmişten gelen veri olmadığı için direnç bölgesi olarak fibonacci bölgesinde 23.000 - 23.500 direnci sonrasında da 25.000 bölgesinde psikolojik direnç bulunmakta. Destek olarak ise 22.500 ve 21.000 bölgeleri beklenebilir. 


    Dirençler: 23.000 - 23.500

    Destekler: 22.500 - 21.000


    AUD/USD 

    Geçtiğimiz hafta verdiğimiz 0.75 bölgesinin direnci açıklanan pozitif ekonomik verilerden sonra kırıldı ve fiyat 0.7715’e doğru yükselmeye başladı. Dolar tarafında zayıflamaya neden olan ikinci Covid destek paketi beklentileri ve AUD’nin güçlü duruşu paritenin yukarı yönlü ivmesine güç katıyor


    Dirençler: 0.7675 - 0.7715

    Destekler: 0.76 - 0.7458


    USD/TRY

    Dolar endeksinin 90.0 altına düşmesiyle birlikte Dolar/TL paritesinde de düşüş başladı. Fiyat 7.75 desteğinde tutunmaya çalışıyor. Aşağı yönde 7.71 bölgesinde önceki formasyon desteği var. Öte yandan fiyatın 7.78 üzerinde mum kapatması durumunda alış yönlü işlemler değerlendirilebilir.  Bu durumda öncelikle 7.94 sonra 8.06 dirençleri mevcut.


    Dirençler: 7.78 - 7.94

    Destekler: 7.75 - 7.71


    Ares Aslan

    AMarkets Uz. Analisti


    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 21.12.2020

    DXY

    Geçtiğimiz haftayı negatif kapatan dolar endeksinde aşı dağıtımının artması ve ABD tarafından gelen ekonomik destek paketinin son adım onayı fiyatlara pozitif yansıdı. Doların güçlenmesi gerektiğini söyleyen yeni Hazine Bakanı Adayı Yellen’ın da açıklamaları fiyata pozitif yönde etki etti. Kısa vadede fiyatı önce 90.6 sonrasında 91 dirençleri bekliyor. Aşağıda ise 89.98 ve 89.70 destekleri mevcut.


    Dirençler: 90.6 - 91.0

    Destekler: 89.9 - 89.7


    XAU/USD

    Önceki hafta güçlü bir yükseliş dalgasıyla 1875 direncini kıran Ons Altın bu haftaya da güçlü başladı. Önceki analizlerimizde belirttiğimiz 1907 seviyesine kadar yükselerek bu bölgede kısa vadeli satış baskısıyla karşılaştı. Fiyatın bu bölgeyi kırması durumunda öncelikle 1930 sonra 1960 dirençlerine yükselişi beklenebilir. Fiyatı aşağı yönde ise önce 1895 sonra 1875 destekleri beklemekte.  


    Dirençler: 1907 - 1930

    Destekler: 1895 - 1875


    GBP/USD

    İngiltere tarafında tespit edilen yeni tür virüs haberlerinden sonra Pound hızla düşüşe geçti. AB ülkelerinin uçuşları engellemeye başlaması da bu panik havasının gücünü arttırdı. Önceki haftayı 1.3495 seviyesinde kapatan GBP/USD paritesinde fiyat açılışta aşağı yönlü aralık bırakarak 1.3406’dan açıldı. Gün içinde negatif ivme devam ediyor. Fiyatı aşağı yönde 1.3175 ve 1.3130 destekleri bekliyor. Yukarıda ise yeni kırdığı seviyeler 1.3405 ve 1.3490 direnç olarak görev yapabilir. 


    Dirençler: 1.3405 - 1.3490

    Destekler: 1.3175 - 1.3130


    Ares Aslan

    AMarkets Uz. Analisti


    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 23.12.2020


    EUR/TRY İşlem Fırsatı

    Bir süredir düşüş trendi seyreden EUR/TRY paritesinde fiyat 4h grafikte pozitif momentum uyumsuzluğu oluşturuyor. 9.33 direncinin kırılıp destek olarak test edilmesi ve onaylanması durumunda yukarı yönlü işlem fırsatı oluşabilir. Bu durumda fiyatın bir önceki direnç bölgesi olan 9.42 ve sonrasında 9.50 seviyelerini test etmesi beklenebilir. Eğer 9.27 altı mum kapanırsa işlem fırsatı geçersiz sayılır. Fiyatı aşağı yönde 9.27 ve 9.20 bölgelerinde destek seviyeleri bekliyor. 


    Dirençler: 9.33 - 9.42

    Destekler: 9.27 - 9.20


    Brent

    Son günlerde düşüş trendi seyreden Brent petrol şu anda trend desteği bölgesine yaklaşıyor. 9.35 bölgesinden güçlü bir boğa mumu fiyatın yukarı yönlü yükselişine devam etmesinin sinyalini verebilir. Bu durumda alış yönlü işlemler değerlendirilebilir. Bu durumda fiyatı yukarıda 50.70 sonra 51.50 dirençleri bekliyor. Öte yandan günlük grafikte görünüm negatif. Fiyatın 48.80 bölgesine destek testi yapması beklenebilir. Bu bölgenin altında oluşacak güçlü bir negatif mum çubuğu açığa satış işlemleri için risk kazanç oranı yüksek fırsatlar oluşturacaktır. Bu durumda önce 48.35 sonra 47.65 destekleri aşağıda bekliyor.  


    Dirençler: 50.70 - 51.50

    Destekler: 48.80 - 48.35


    Ethereum/USD

    Ethereum/USD paritesinde bir süredir geri çekilme hareketi mevcut. Fiyat 600 bölgesinde destek bulduktana sonra 630 seviyesine kadar yükseldi ve buradan reddedildi.  Şu anda 610 bölgesinde bulunan trend desteği bölgesinde. Buradan destek onaylanması durumunda yukarı yönlü işlemler değerlendirilebilir. Önce 630 sonra 645 bölgelerinde yukarı yönlü dirençler hedef olarak belirlenebilir. Öte yandan fiyatın 610 trend desteğini kırması durumunda aşağıda 600 bölgesinde haftalık destek var. Bu bölgede ikili dip formasyonu oluşma ihtimali mevcut. Bu durumda yine alış yönlü işlemler değerlendirilebilir. Eğer 600 desteği kırılırsa fiyatı önce 590 sonrasında 575 destekleri bekliyor.


    Dirençler: 630 - 645

    Destekler: 610 - 600


    Ares Aslan

    AMarkets Uz. Analisti


    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 25.12.2020

    Euro/Dolar

    Geçtiğimiz gün içinde Brexit’in onaylanmasıyla birlikte Euro/USD paritesi dikkatleri çekiyor. Son günlük mumu negatif kapatan paritede fiyat 1.21690 desteğine doğru hareket ediyor. Önümüzdeki haftanın açılışında bu bölgeyi test ederek yükselişe geçme ihtimali yüksek. 1.22 direnci kırılırsa alış yönlü işlemler değerlendirilebilir. Önce 1.22400 sonrasında 1.22700 bölgeleri direnç olarak test edilecektir. 


    Dirençler: 1.21690 - 1.21600

    Destekler: 1.22400 - 1.22700


    Altın/Dolar

    Dün kapanış seansında yukarı yönlü ivme kazanan Ons Altın yukarı yönlü dalgaya devam ederse öncelikle 1890 sonrasında 1907 bölgesini test edebilir. Bu bölgelerin aşılması 1930 seviyesine yolu açacaktır. Öte yandan fiyatı aşağı tarafta takip eden kısa vadeli trend desteği 1875 seviyesi mevcut. Bu bölgenin kırılması fiyatı 1860 ve 1852 bölgelerine çekebilir. 


    Dirençler: 1890 - 1907

    Destekler: 18675 - 1860


    XRP/USD

    SEC davası haberleriyle birlikte %50 değer kaybeden XRP/USD paritesinde fiyat geçtiğimiz gün içinde 0.25 desteğinden %21’lik bir yükselişle 0.36 bölgesine geri çekildi. Kısa vadede fiyatı 200 günlük hareketli ortalama üstünde tutunmaya çalışıyor. 21 günlük ortalama direnç olarak görev yapıyor. Fiyatın 0.36 direncini kırması 0.43 seviyesine kadar yükselişe yol açabilir. Öte yandan 0.32 desteğinin altında kapanacak bir mum fiyatı 0.2950’ye geri çekebilir.


    Dirençler: 0.34 - 0.40

    Destekler: 0.20 - 0.16


    Ares Aslan

    AMarkets Uz. Analisti


    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 29.12.2020


    Pound/Dolar


    Geçtiğimiz gün satış baskısı yüksek olan Pound haftanın en zayıf paritesi olarak seyrediyor. Kısa vadede fiyatın 1.3540 bölgesine yükselişi beklenebilir. Sonrasında 1.3410 bölgesinde altın oran seviyesinin de destek olarak test edilmesi beklenebilir. Orta vadede yükseliş beklentileri devam ediyor. 


    Dirençler: 1.3540 - 1.36

    Destekler: 1.35 - 1.3410


    Altın/Dolar


    Ons Altın dün yaptığımız analizde belirttiğimiz 1875 bölgesine geri çekildi. Düşük zaman diliminde yatay trend seyrediyor.  Kısa vadede fiyatın aşağı yönlü 1870 bölgesinde tekrardan destek testi yaptıktan sonra yükselişe geçmesi beklenebilir. Bu durumda  yukarıda 1885 ve 1890 sonrasında 1900 dirençleri mevcut. 


    Dirençler: 1890-1900

    Destekler: 1870 - 1865


    Bitcoin/USD


    Pazartesi günü paylaştığımız analizde beklenen 26.000 desteğine düşüş gerçekleşti. Fiyat bu bölgede seyrediyor. Kısa vadede 26000 desteğinin onaylanması durumunda yukarı yönlü işlemler değerlendirilebilir. 27000 ve 27300 seviyelerinde direnç beklenebilir. Öte yandan 26000 desteğinin altında 4h mum kapanması durumunda fiyatın 25500 ve 25000 desteklerini test etmesi beklenebilir.


    Dirençler: 27000 - 27560

    Destekler: 25500 - 25000



    Ares Aslan

    AMarkets Uz. Analisti


    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 04.01.2021

    Euro/USD


    Euro/USD paritesinde önceki analizde belirttiğimiz 1.2260 seviyesine geri çekilme yaşandı. Sonrasında kar almalardan kaynaklı olarak satış baskısı yükseldi ve fiyat 1.2210’a kadar düştü. Şu anda tekrardan 1.2260 seviyesi test ediliyor. Fiyatın yükselişe devam etmesi içim 1.2275 üzeri 4h mum kapatması gerekir. Aşağı yönde ise 1.2210 desteği bekliyor.


    Dirençler: 1.2260 - 1.2275

    Destekler: 1.2210 - 1.2185


    Altın/Dolar


    Önceki haftanın son analizinde beklediğimiz 1900 seviyesi yılın ilk işlem gününde açılışta kırıldı. Fiyat hızla 1920 seviyesine yükseldi. Fiyatın bu direnci kırması durumunda sırasıyla 1933 ve 1952 dirençleri yukarıda fiyatı beklemekte. Alış işlemleri için fiyatın 1915 ve 1907 bölgelerine testi beklenebilir. 


    Dirençler: 1920-1933

    Destekler: 1907 - 1900


    Bitcoin/USD


    Bitcoin/Dolar paritesinde fiyat geçtiğimiz hafta sonu içinde 30.000 direncini kırarak 34.500 seviyesinde yeni zirve oluşturdu. Şu anda 33.000 bölgesinde yatay trend seyretmekte. Kısa vadede 34.500 seviyesinin tekrar test edilmesi beklenebilir. Bu bölgenin kırılması durumunda 37.000 seviyesine yükseliş beklenebilir. 33.000 desteğinin kırılması ise fiyatı 31.885 bölgesine geri çekebilir. 


    Dirençler: 34.000 - 34.5000

    Destekler: 33.000 - 31.885


    Ares Aslan

    AMarkets Uz. Analisti


    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey





  • 08.01.2021


    Euro/USD


    Euro tarafında haftanın son işlem gününe başlarken satış baskısı yüksek. Fiyatı aşağı yönde 1.2210 ve 1.2165 destekleri bekliyor. Yukarıda 1.2246 ve 1.2273 dirençleri mevcut. 


    Dirençler: 1.2246 - 1.2273

    Destekler: 1.2210 - 1.2165


    Altın/Dolar


    ABD Dolarının güçlenmesiyle Ons Altın değer kaybetti. Haftalık kazançları geri vererek 1900 seviyesine kadar geri çekildi. Kısa vadede fiyatın 1895 ve 1885 seviyelerine kadar geri çekilmesi bekleniyor. 


    Dirençler: 1910-1915

    Destekler: 1900 - 1895


    DXY


    Dolar  endeksi gelen pozitif ekonomik verilerle birlikte güçlenmeye başladı. Önceki gün 89.700 direncini kırarak 90’a kadar yükseldi. Fiyatın kısa vadede 90 direncini kırdıktan sonra 90.310 seviyesine kadar yükselmesi bekleniyor. 


    Direnç: 90 - 90.300

    Destek: 89.750 - 89.500


    Ares Aslan

    AMarkets Uz. Analisti


    Analitik incelemeler ve onlar hakkındaki yorumlar yazarların kişisel görüşlerini yansıtır ve yatırım önerisi kapsamında değildir. AMarkets, inceleme materyallerinin kullanılması durumunda olası kayıplardan sorumlu değildir


    Daha fazla bilgi: https://t.me/amarketsturkey




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMarkets -- 8 Ocak 2021; 15:15:20 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.