Şimdi Ara

Amatör Fotoğrafçılığa Giriş İçin Tavsiye (Sony A6000 Alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle yaklaşık 3 sene önce açmış olduğum konuyu ekleyeyim:https://forum.donanimhaber.com/yeni-baslamak-icin-ustalardan-tavsiye--96106458

    O zaman makina almaktan vazgeçip Lumia 1020 model telefon almayı tercih etmiştim şimdi telefonumu satmış bulunmaktayım ve hobi amaçlı olarak bir makina almak istiyorum,
    Öncelikle işim yüzünden fazla gezen ve gezebilen biri değilim ama bir yerden başlamak lazım sonuçta telefonla'da bir yere kadar malumunuz,

    Bunun için ayırdığım bütçe 1500-1600TL civarı İkinci el almayı düşünüyorum temiz bir makina, Aklımdaki makinalar D90,D7100,(Bu biraz tuzlu olduğu için pek sıcak bakmıyorum aslında) ve Sony A6000, A6000 seçeneğinin sebebi peformans konusunda iyi olması ve kolay taşınabilir olması, D90 ise gövdeden motorlu olması ve bu işi öğrenmek için en ideal makinalardan biri olması, Sizce ne yapmalıyım ne tavsiye edersiniz bu durumda benim için, Ne uygun olur veya siz başka ne önerebilirsiniz...

    Burada'da telefon ile çektiğim örnek resimlere bakabilirsiniz şimdiden teşekkürler;https://www.flickr.com/photos/136888851@N04/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 9 Mayıs 2017; 16:44:44 >







  • https://forum.donanimhaber.com/yeni-baslayanlar-veya-iyi-akilli-telefonum-var-ama-yetmiyor-hobi-icin-makina-onerir-misiniz-diyenler--122743623

    Okumadıysanız bi bakın derim. Fujifilm X30 gibi makinaları tavsiye ediyorum.

    Başlıkla ilgilenmeseniz bile örnek fotolara vs bakın fikir vermesi açısından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 29 Mart 2017; 21:18:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tavsiye için, İlk tercihim Dslr olmasından yana aynasız makina ikinci seçenek şuan.
  • aynasız deyip geçmeyin. dslr nin aynısının sadece ayna olmayan modeli. hiç bir eksiği yok. pilin hızlı bitmesinden başka.
  • Yanlış anlamadıysam, özetle
    "D90 mı alayım A6000 mi alayım" demişsiniz
    ve DSLR öncelikli terchim demişsiniz.
    Yani birşey sormamışsınız, D90u tercih etmişsiniz.

    Gerçekten öneri istiyorsanız, benim önerim
    Karaköy veya Sirkeci deki Fujifilm Showroom'a gidip
    Fujifilm X30 ve X100s modellerini DENEMENİZ.
    Onu denedikten sonra da A6000 ile Fuji X30 arasında tercih yapıp
    birini ikinci el olarak almanız.
  • mavzerturk M kullanıcısına yanıt
    Aynasız sanki SLR olamaış dandik makine gibi algılanıyor maalesef hala
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123027029
  • a6000 makinemi uzunca bir süre inceleyip deneyerek ve işin ehli kişilerden aldığım tavsiyeler üzerine tercih ettim. Bu işi profesyonel olarak yani para kazanmak için yapmıyorum, fakat onun için bile yapmış olsam tercih ederdim diye düşünüyorum. a6000 bile olmasa aynasızları ilk sıraya koymalısınız.
  • Cevaplar için teşekkürler, Öncelikle ilk tercihim Dslr olacak yazdım ama diğer taraftan, Taşınabilirliği açısından kullanan ve bu konuları bilen kişilerin yorumlarına bakınca A6000'e dönüyor fikrim büyük ihtimal ile bu olacak ilk tercihim.

    mavzerturk: Konunun dışında avatarın çok iyimiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 31 Mart 2017; 21:3:55 >
  • Aslında aynasızlar d-slr'lardan daha gerçekçi fotoğraf makinalarıdır !..
    Aynalılardaki optik vizörden gördüğünüz görüntü ile çektiğiniz fotoğraf aynı olmayabiliyor. Aynasızlarda ise vizördeki görüntü lensten göze değil de sensörden göze yansıtıldığından ne görüyorsanız onu fotoğraflarsınız ama aynalılarda vizörden çekimlerde her fotoğrafda sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Sürpriz derken nasıl yani?
  • Birde Sony A58 var oda kafamı karıştırıyor onun hakkında bilgisi olan varmıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfn1907

    Sürpriz derken nasıl yani?

    Aynalılarda vizörden baktığınız görüntü ile sensöre düşen görüntü bir'e bir aynı değildir. Vizörünüze ulaşan görüntü lensten direk prizma ayna yansıtılması ile gözünüze ulaşır. O ise sensöre düşen görüntü hiçbir şey değiştirmeden (pozlama telafisi vs. yani ) yine de farklı olacaktır. Aynasızlarda ise LCD ekrana yada vizöre iletilen görüntü gözümüze sensör tarafından gelir. Yani ne olacak ise o an deklanşöre basılırken onu görürsünüz. Bu nedenle, pek bahsetmezler amma kimi durumlarda pozlamayı +/- değiştirirseniz vizörden gördüğünüz ile makinadan çıkan baya farklı olur.




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam az çok biliyordum incelemelerden bu vizör olayını, Düzenleme ile düzeltilebilecek bir durum sanırım bu.

    Benim asıl merak ettiğim sorular şunlar aslında Cevap verilirse sevinirim bilenler tarafından.
    1. Ben gövdesinde Af motorlu bir makina istiyordum ama seçenek az Nikon D7100 güzel ama pahalı, D90 Güzel ama eski 1400TL civarı vermeye değermi bilmiyorum ayrıca amatör olduğum için taşıma durum sıkıntımı olur sorusu var kafamda bir çok kişi ilk zamanlarda sorun olmasada bir süre sonra taşıması sıkıntı oluyor diye yorumlar yapmaktabu tarz makinalar için.
    2.Sony A6000 şu an kafama en çok yatan makina ama gövdede af motoru yok sanırım, Taşıması kolay bütçem dahilinde sıfır bulanabiliyor.
    3.Ve son olarak Bu A6000 örnek olarak nikon ve canon markalarının hangi makinalarına eş değer denilebilir.
  • Ben A58 kullanıcısyım dostum, bir sorun Varsa cEvaplayayım.
    GövdEDE aF motoru olayınDan vazgEç, başlangıç kullanıCısı için pEk Fiyat pERFormans bir seçeneK DEğil
  • oguzhanozturk kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, Arada bazı modeller kafama yatıyor ama sakince düşününce hem taşıma kolaylığı olsun hemde performans olsun aynasız bir makina tam benlik olacak buda büyük ihtimal A6000 olacak.
  • A6000 üzmez, güzel bir seçim, zorlayabiliyorsanız 6300e zorlayın ama bu dolar falan çok fena, en kötü kamera abdurrahman çelebi oldu başımıza, hala d3100ü bile 1000 liradan satıyorlar, Ben a58den memnunum, aynasızların da üzeceğini sanmıyorum,teknolojik ve güzel makinalar, ayrıca fd ve m42 lensleri de kullanabilirsiniz adaptörle
  • Arkadaşlar kafama takılan bir soru var şimdi ilk fırsatta A6000 almayı düşünüyorum bu makine hangi dslr modeline denk diyebiliriz karşılaştırma açısından?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfn1907

    Arkadaşlar kafama takılan bir soru var şimdi ilk fırsatta A6000 almayı düşünüyorum bu makine hangi dslr modeline denk diyebiliriz karşılaştırma açısından?

    Nikon dengi 7000-7100-7200 gibiyken
    Canon dengi 70D-80D diyebiliriz.

    https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-80D-versus-Nikon-D7200-versus-Sony-A6000___1076_1020_942

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • biuu kullanıcısına yanıt
    Burada kafam daha çok karışıyor aslında fiyat konusu işin içine girince şimdi baktığımızda D7100'ün ikinci el fiyatları 2000TL civarından başlıyor aradaki bu fark neyden kaynaklanıyor, Denk sayılabilecek makinalar olmalarına rağmen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfn1907

    Burada kafam daha çok karışıyor aslında fiyat konusu işin içine girince şimdi baktığımızda D7100'ün ikinci el fiyatları 2000TL civarından başlıyor aradaki bu fark neyden kaynaklanıyor, Denk sayılabilecek makinalar olmalarına rağmen?

    Aynasızlar bu piyasada söz sahibi olmak istiyorlar. Pazarlama taktiği olabilir.

    Ayrıca sony objektifleri pahalı bu fark objektif alırken kapanıyor.



    Ben bu karmaşadan olympus m10 mark2 alarak çıktım. :) 12-50mm ile aldım. Toza neme dayanıklılığı, yarı makro modu, 24-100e denk gelen açısı, elektronik zoom imkanı ve sanıyorum tüm markalar içerisinde verilen en keskin objektifi ile 2 aydır çok memnunum.



    İmaj kalitesi olarak a6000 de sizi tatmin edecektir. D7000 ve 70D serileri gibi ağır ve büyük cihazları taşımak zorunda değilsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.