Şimdi Ara

Amazfit Balance tansiyon ölçmeye hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazfit Balance tansiyon ölçmeye hazırlanıyor
    Akıllı saatler bugün pek çok sağlık değerini takip edebiliyor. Nabız, kandaki oksijen, stres, uyku gibi özellikler artık her giyilebilir cihazda bulunurken EKG ve tansiyon için özel bir tasarım gerekiyor. Amazfit Balance ise yakın zamanda bu engeli aşabilir.



    Amazfit Balance için hayati güncelleme



    Tansiyon ölçmek için akıllı saatte mutlaka şişebilir kayış seçeneğinin olması gerekiyor zira düz kayışlarla doğru bir ölçüm yapabilmek oldukça zor. Huawei, Spovan gibi markalar buna özel saatler üretmiş durumda.



    Ayrıca Bkz.Amazfit terden ölçüm yapan yüzüğünü tanıttı



    Yapay zekâ desteğini ön plana alan Amazfit Balance ise standart kayışla ölçüm yapmayı amaçlıyor. Brezilya, Çin ve Malezya’da pilot denemelere başlayan özellik, kullanıcının kayışı sıkması sonrasında mevcut sensörleri ile tansiyon ölçebiliyor.



    Bununla birlikte ölçüm öncesinde geleneksel tansiyon aletleri ile bir kalibrasyon yapılması isteniyor. Bu sayede doğruluk oranı da artıyor. Tansiyon özelliğinin global çapta ne zaman sunulacağı şimdilik belirsiz ancak Amazfit bir medikal cihaz olmadığını ısrarla dikkate alınmasını istiyor.






    Kaynak:
    https://www.gizmochina.com/2024/03/25/amazfit-testing-blood-pressure-monitor-balance-smartwatch/







  • quote:

    Tansiyon ölçmek için akıllı saatte mutlaka şişebilir kayış seçeneğinin olması gerekiyor zira düz kayışlarla doğru bir ölçüm yapabilmek oldukça zor. Amazfit Balance ise standart kayışla ölçüm yapmayı amaçlıyor.


    E Samsung Galaxy Watch'un bir kaç senedir yaptığı şey zaten. Aynı şekilde ayda bir normal tansiyon aleti ile kalibre ediyorsunuz. Hani haberde sanki daha önce standart kayışlı tansiyon ölçen saat yokmuş da amazfit bunu çözecekmiş gibi algı olmuş da.

    Neyse sonuç olarak tansiyon ölçen saatlerin artması çok iyi. Zira belli bir yaş sonrasının bir çoğunda mevcut olan bir rahatsızlık. Ve yüksek tansiyon hastaları tansiyonları 20 üstüne bile çıksa fark edemeyebiliyor, yine yaşlılık ile beraber kimilerinde ilaç unutma problemi olabiliyor. Dolayısı ile otomatik belli aralarla tansiyon ölçülebilindiğinde ve belli oranlar üstünde uyarı verdiğinde, bir çok ölümün bile önüne geçilebilir.

    Mesela annem için uzun süredir aklımda ama en azından 10 gün şarjı gidebilecek bir tansiyon ölçebilen saatin çıkmasını bekliyorum. Çünkü 1,5 günde şarjı biten Samsung'u kullanmaz yani biliyorum.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Samsung çok tutarsız ölçüyor. Huawei Watch D gibi değil kesinlikle birde kalibrasyon ayarı şartı var. Onu demek istemiş zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    Şimdi hanıma sordum, ateşi de çok dandik ölçüyormuş Samsung watch 5 44mm'si. Zaten nedense sırf geceleri ateş takibi yapıyor, onu da 28, 30 en fazla 34 falan çıkartıyormuş. Mesela ateş takibini de çocuk için istiyordum. Zira çocukların ateşi biliyorsunuz 20 dk da bile hızla yükselebiliyor hastalıklı gecelerinde. E 20 dk da bir saat kurup kalkmak da sıkıntı, ayrıca ateş ölçelim diye çocuğu uyandırmak da sıkıntı. O yüzden bu saatlere güveniyordum ama o da yalan oldu. Bana şöyle 10 gün civarı şarjı gidecek, düzenli ateş ve tansiyon ölçebilecek saatler lazım. Bunu yapsınlar 2 adet sipariş garanti. :)

  • Samsung , tansiyon vs ölçmek için telefonunda Samsung olmasını istiyor,gibi tuhaf dayatmaları biliyoruz.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Huawei watch gt 3 pro ateş ölçümünü sürekli olarak yapıyor ve 10 güne yakın da şarjı gidiyor. Ölçüm bilgilerim fotoğrafta mevcut.

    Amazfit Balance tansiyon ölçmeye hazırlanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetyasinakturk kullanıcısına yanıt
    Bu rakamlar çok sağlıklı güvenilir gibi değil hocam...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ahmetyasinakturk kullanıcısına yanıt

    10 gün şarj ve sürekli ateş ölçümü iyiymiş ama 23 dereceleri anlamadım. Yani ortamı mı ölçüyor vücudu mu? Vücudu ölçüyor ise vücut ısısı normali 36 dır. Hadi diyelim 35 desin ama 23-24 oda ısısı yani. Ateş düşüklüğü diye de bir hastalık var diye biliyorum. Ateş yükselmesinden de daha tehlikelidir denirdi yanlış hatırlamıyorsam. Hani 35'in altına düşmesi hipotermi ve acil müdahale gerektiren bir durum diye biliyorum.


    Hani desek ki soğuk suyla el yıkarken veya hemen sonrasına denk geldi, e bunların sıvı ölçme sensörü var, vücutla temas algılama sensörü var. Yani onlarda mazeret olamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 27 Mart 2024; 10:26:53 >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Hocam deri sıcaklığını ölçtüğü için bu durumlar normal gibi geliyor bana. Yani %100 doğru bir ölçüm beklemiyorum ama doğruluk oranı yüksek diyebilirim. Genel itibariyle ben çok memnunum ve ayrıca herkesin normal değerleri farklı olabiliyor hocam belirli bir aralık vardır bu durumda. Kimsenin de vücut ısısı sabit kalmaz diye düşünüyorum değişkendir.

    Gece Deri Sıcaklığı (polar.com)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetyasinakturk -- 27 Mart 2024; 11:41:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.