Şimdi Ara

Amazon benzeri depozito ile satış yapan siteler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhabalar,

    bildiğiniz üzeri türkiyede yurtdışı sitelerden 22€ üzerinde alışveriş yaparsanız gümrük vergisi ödemek durumundasınız. benim de yurtdışından almayı düşündüğüm ne varsa hiç mi hiç 22€ altında olamadı : ) haliyle hep gümrüğe takıldı. derdim vergi ödememek değil yanlış anlaşılmasın. ben aldığım ürün her ne ise kapıma gelmesini istiyorum. her defasında gümrüğe takılmasını istemiyorum. gidip gümrükten teslim almak istemiyorum. normalde bana ulaşması gereken ürün nerde kaldı diye vesvese yapmak istemiyorum. gümrükteki inceleme ve vergilendirme süreci de buna dahil. adamlar bu neymiş, kaça malolmuş, bunu hangi vergi dilimine koyucaz, evraklarını hazırlayalım adama yollayalım, vs vs derken 2 haftaya yakın bi süre de öyle geçiyor.

    herneyse neyse parası verelim ama kapımıza gelsin düşüncesi kafamda dolanırken amazon ile tanıştım. amazon'dan bi ürün satın alırken sizden ürününün fiyatının üzerine ek olarak shipping haricinde bir de "deposit fee" denilen bir vergi depozitosu alıyor. amazon'dan fiyat bakan birçok kişi bu ne kadar pahalıymış diye vazgeçerken aslında gümrükte takılmaması için bütün işlemleri sizin adınıza yapan amazon'un aldığı depozito fiyatı o hale getiriyor. iyi ki de getiriyor çünkü siz taş atıp kolunuz yorulmadan kapınıza kadar geliyor ürün. gümrük derdi ortadan kalkıyor. üstelik depozito olarak kestiği paradan azı gitmişse gümrükte size artan parayı 2 ay içinde geri teslim ediyor. (bu aşamada ya gümrük fazlasını almışsa amazon'un kestiği depozitodan, artanını amazon bizden tahsil eder mi düşüncesi oluşabilir kafalarda. amazon satın alma aşamasında depozito olarak sizden aldığı paradan fazlasını talep etmiyor. buraya da not olarak düşeyim bunu)

    yani işin özü amazon yurt dışından ürün almak konusunda ilaç gibi geliyor insana. hatta bir de taktik vereyim size. inanılmaz işinize yarayabilir. her sene olan black friday döneminde amazon'un prime servisini kullanın mutlaka. normalde paralı bir servistir. sitede prime yazan ürünlerin size hem daha ucuza sunulmasını sağlar, hem daha çabuk shipping süresi sağlar normal gönderimlere göre (hızlı gönderimi ücretsiz hale getiriyor anladığım kadarıyla), hem de pre-order dönemindeki ürünleri satışa sunulmadan herkesten önce satın alabilmenizi sağlıyor bu sistem. paralı olmasına paralı ancak bir sefere mahsus 1 aylık deneme süresince ücretsiz olarak kullanabilirsiniz prime servisini (tabi çakal memleketlim bunu istismar edecektir illa. ben bunu sülalesindeki herkesin adına hesap açıp amazon'un şeceresini çıkarırım diyecektir). e bunu da black friday'e getirirseniz inanılmaz ucuza ürün getirebilirsiniz ülkeye. hatta ve hatta amerikada tanıdığınız varsa ya da oradan dönebilecek birilerini bulabilirseniz ürünü satın alıp gönderimi onların bulunduğu yere yapıp ülkeye de onların vasıtasıyla sokabilirseniz katmerli bir ucuzluk sağlayabilirsiniz. bu taktiği de babanız vermez : )

    neyse olayı güzelce özetlediğime göre soruma geleyim. sorum şöyle ki; amazon'da bazen aradığımı bulamıyorum. almayı istediğim ürün orada bulunamayabiliyo. bu gibi durumlarda başka sitelere yönelmek istiyorum ancak amazon gibi gümrük vergisi için depozito alan başka bir site bilmiyorum ne yazık ki. bildiğiniz site varsa yorumlarda listeleyebilirseniz çok sevinirim.

    iyi forumlar herkese : )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arilium -- 4 Temmuz 2018; 12:6:4 >







  • Prime hızlı shipping sadece us için



    Trye gönderirken geçerli değil
  • bu yılın black friday dönemimde bir ürün almaya niyetlenmiştim (ki aldım da). o dönem araştırma dönemimdeyken order'ın son ödeme safhasına gelince türkiyeye de çıkıyordu hocam hızlı shipping seçeneği. ben yurtdışında birini buldum onunla getirdim nihayetinde ama yanlışım yoksa türkiyeye de olmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arilium -- 4 Temmuz 2018; 12:27:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.