Şimdi Ara

Amazon.com alışverişte yaşadığımız problemler bilgisi olan arkadaşları bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu ay amazondan yaklaşık 1305 dolarlık ürün siparişi ettik.Bilgisayar bileşenleri diyebiliriz.Aldığımız ürün fiyatları 1100 dolar ve 203 dolar şeklindeydi.Ürünlerin toplu kargolanmasını istedik ancak başımıza gelmeyen kalmadı.

    06.04.2016 da kartımdan 175 dolar amazon tarafından çekilmiş 496 tl. ( Bu çekilen tutar hakkında ne bir işlem var ne bir ürün satışı var çeken kurum amazon )
    07.04.2016 da kartımdan 1100 dolar çekilmiş 3200 tl ve ürünler kargolanmış.
    10.04.2016 da kartımdan 203 dolar çekilmiş 590 tl ve ürünler kargolanmış.
    Merak edenler için Evga 980 ti hybrid , samsung 850 pro 512 gb ve k70 corsair klavye almıştım.

    Şimdi gelelim sıkıntılara ;

    İlk defa amazondan sipariş verdim.
    Aldığımız 3 ürünü toplu kargo yapamadıkları için özür dilediler ve hızlı kargo yapacaklarını söyleyip bunun için extra bir bedel ödemeyeceğimizi söylemişlerdi.Ancak yukarı da belirttiğim 203 dolarlık ürünün 42 dolarını yaptıkları yanlışlıktan dolayı geri iade ettiler buraya kadar sorun yok. 175 dolarlık bir alış verişimizin olmamasına rağmen bu tutarın amazon tarafından çekildiği banka tarafından gözüküyor.Amazonla iletişime geçtik biz böyle bir tutar çekmedik diyorlar ve yardım konusunda yurt dışından bir numarayı aramamızı istediler bende bu saatten sonra güvenemedim ve resmi yollara başvurdum.
    Geri kalan 1305 dolarlık ürünler bize ait ve geliyorlar.Bu durumda amazon ne yaptı da bu bakiye hesabımdan düşüldü ya da ilk defa alış veriş yapan biri olarak ne kadar bu şirkete güven kalabilir.Aldığımız ürünlerin toplam fiyatı 1305 dolar ödediğimiz mebla 1480 dolar.Bankaya itiraz formu doldurduk.İletişim halindeyiz.Alış veriş yapan ya da benzer durumu yaşayan arkadaşlarım varsa yardımınızı rica ediyorum.







  • 1305 dolara vergi dahilmi dahil degilse cekilen para vergi olabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 dolarlık bişey aldım(ürün 10 dolar felandı herhalde kargosu herşeyi dahil 17 dolar idi)
    ondan 2gün sonra bankadan mesaj geldi AMAZON.com 30 usd alışveriş hesabınızdan yapıldı diye
    2 katını çektiler neden bilmiyorum bende hemen iptal ettim 1 hafta sonra gönderdiler parayı geriye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 15 Nisan 2016; 19:52:39 >
  • ooo amazon herşeyi karman çorman etmiş, tavsiyem bundan sonraki alışverişinizi sırayla ve tane tane yapın ve en önemlisi sanal kart kullanın yoksa amazon kafasına göremi diyeyim yoksa farklı bir prosedürmü var bilmiyorum çok tuhaf çekimler yapıyor

    amazon'dan 5 defa alışveriş yaptım hepsini tane tane ve en önemlisi sanal kart ile yaptım alışveriş tutarı kadar limit aktardım mis gibi hiç sıkıntı yok amazon tutarı çekiyor sonra kargoya veriyor, bu durum ya amazon chat yardımıyla çözülebilir yada bankaya harcama itirazında bulunarak ki zaten yapmışsınız
  • Sadecebirdost kullanıcısına yanıt
    tahmini söylüyorum 175 dolar k70rgb nin vergi kargo dahil fiyatı olabilir. amazon bu ürünü ayrı kargolanacak gibi işlem yapmış ve kartınızdan ön provizyon çekmiştir, daha sonra ürünleri gruplayarak doğru çekim işlemini yapmıştır. eğer böyle oldu ise 1 hafta sonra provizyondaki işlem çekim yapılmadığı için iptal olur kart bakiyeniz eski haline döner.

    amazon bir böyle bir çekim yapmadık diyorsa işlem hala povizyonda bekliyor olmalıdır. bunu kontrol edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Hocam amazondan çevremdekilere aldığım ve resell yaptığım ürünler dahil +100 işlemi geçmişimdir. Hepsinde kredi kartı kullandım, sıkıntı yaşadığım 1 işlem dahil olmadı. Bu gelecekte olmayacağı anlamına gelmiyor ama şans işte.

    Amazon müşterisine önem veren tek adam akıllı firma benim gözümde. Babama güvenmeyip o şirkete güvenirim. Eğer ki amazon öyle bir çekim yapmadık diyorsa, altında bit yanığı vardır ama amazon tarafında değildir. Gelişmeleri bilgilendirirseniz sevinirim.

    Bu arada amazonun bir numara verdiğini ilk defa görüyorum.
  • sanal kart kullanılırsa bu tür oluşabilecek sorunların önünü geçiyorsunuz, alışveriş yapacağınız tutar kadar limit aktarıyorsun sanal karta amazon o tutarı çekiyor başka bir tutar çekmek isterse doğal olarak limit olmayacağından para çekemeyecek yani ekstradan bir provizyon sıkıntısı yok, ondan sonrası oturup beklemek, normal kredi kartı ile işlem yapmak çok riskli bu durumlarda yoksa uğraşırsınız forumda çok denk geldim böyle mesaj yazan arkadaşlara provizyondan silinmiyor,farklı tutarlar çekiliyor falan filan işte Sanal Kart kullanın kafanız rahat etsin
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi o bilinmeyen tutar önce çekilmiş, garip olan o bu konuda :) Haklısınız tabi
  • Hocam az önce baktım arkadaşlar parayı kuruşu kuruşuna iade etmiş araç alacaktım o paranın 500 tl sini çekmişlerdi.Şanssızlık bize denk geldi sanırım.Hani kartı tanıma amacıyla çekse diyecem ki 1 dolar çeksin 175 dolar çekince ister istemez epeyce sinir oluyor insan ve tam 10 gün sonra iade ettiler.Bütün forumdaşlarıma yardımlarından ötürü teşekkür ederim.Geceniz iyi olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.