Şimdi Ara

Amazon.de Satıcı İadesi Yaptım TURPEX Kargo Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.081
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mart ayı içerisinde amazon.de üzerinde 41.50euro tutarında uydu malzemesi satın aldım. Satıcı amazon olmadığı için 62tl kadar gümrük vergisi ödeyip teslim aldım. Fakat açıklama ve resimlerde belirtilen ürün yerine farklı bir marka ürün gönderdiler tarafıma.

    Satıcı ile iletişime geçip iade talebi açtım. 11 nisanda 140tl tutar kadar ptt kargoya bağlı turpex ile almanyada adresine kargo yolladım. 20 gün boyunca kargo karşı tarafa ulaşmayınca satıcıya durumu bildirdim onlarda kargoyu beklemeden ödediğim tüm ücretleri(kargo masrafı, gümrük masrafı, ürün tutarı) iade ettiler. Banada şunu yazdılar eğer kargo tarafınıza iade edilirse ürünü bize geri göndermenize gerek yok dediler.

    Bugün kontrol ettiğimde şöyle bir ibare var.

    "Gönderi, geri iade edildi. Lütfen PTT ile temasa geçiniz. GERMANY / LEIPZIG " Not: Gün gün takip ettiğimde leipzig dışına hiç çıkmadı. 21 günün sonunda iade yazısı yazdı.

    Şimdi bu kargonun durumu ne olacak? İade ediliyorsa kargo firması iade ücreti talep eder mi?

    Ptt yi aradığımda bana merkez ptt şubelerine gitmem gerektiğini söylüyorlar.







  • Hocam buna benzer bir sorunla bende karşılaştım. "Gönderi, geri iade edildi. Lütfen PTT ile temasa geçiniz(DHL Request....)" yazıyor. Problemi nasıl halletiniz?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.