Şimdi Ara

Amazon fiyatları manipüle etmekle suçlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon fiyatları manipüle etmekle suçlanıyor
    Sanal alışveriş devleri sık sık fiyat manipülasyonu davaları ile karşı karşıya geliyor. Son olarak Amazon platformuna karşı fiyatları algoritmik olarak manipüle ettiği iddiasıyla müşteriler tarafından dava açıldı.



    Amazon’a fiyat davası



    ABD’de açılan davada konu Amazon’un Buy Box özelliği. Ürün sayfasının biraz altında yer alan bu karo dizilimi şeklindeki modülde kullanıcıya ilgili ürünün FBA kapsamındaki tercih edilen satıcılardan derlenmiş tavsiye fiyatları gösteriliyor.



    Ayrıca Bkz.Amazon, tatil alışveriş sezonunda rekor gelir elde etti



    Bu modülün en uygun fiyatları göstermesi bekleniyor ancak davacılar Amazon’un bu kısmı manipüle ettiğini iddia ediyor. Davacılara göre 2016 yılından bu yana en uygun fiyatlı ürünler arkada kalıyor ve ön plana daha pahalı ürünler çıkarılıyor. Böylece Amazon kârını arttırıyor ve tüketici zarara uğratılıyor.



    Davanın nereye kadar gideceği merak konusu zira FBA programı içerisinde olmayan satıcılar zaten Buy Box modülünde en gerilerde yer alıyor. Bu da tekelleşme anlamında Amazon’un karşılaştığı en önemli suçlamalardan biriydi.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/02/10/amazon-lawsuit-artficially-inflating-prices/







  • Saçma bir suçlama bir şey yapamazlar Amazon kazanır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gayet iyi olmuş bende denk gelmiştim bu olaya,,,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bunun sonucu bize girmesin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mahkemeye giden tüketiciler neden Marketin alt rafında kalan ürünlerin en üst rafta kalması için dava açmıyor :))) aynı şey değil mi ? Tüketici uyanık olacak her önüne gelene atlarsanız olacağı bu bilinçli tüketici ne alacağını çok önceden araştır bulur onun en uygun fiyatını araştırır. Ben hiç bir zaman sitenin en uygun fiyatlı üründür diye hemen sepete ekleyip almadım.

    Bugün bir kitap araştırdım 290 tl başk sitede 288 tl amazonda 267 tl satılıyordu en uygunu da amazon satıyor alayım dedim. Nette biraz araştırma yaparak %10 indirim kodu uygulayarak kitabın kargo dahil bana gelişi 240 tl oldu. Bu fiyata kitap yok zaten.

    Demem o ki araştırmadan alacağınıza önceden karar vermeden yorumları, inceleme videolarına bakmadan bu zamanda ürün satın alınmaz.

  • Amazonu severim, müşteri odaklı çalışıyor, her zaman ilk tercihimdir. Türkiye'ye gelmeden önce de siparişlerim olurdu.

    Fiyat ve ürün bazında manipülasyon yaptığına dair bir çok şikayet günümüze kadar geldi. Hatta bir satıcının çok amaçlı tripodu çok başarılı olup yüksek satış oranına ulaşınca, Amazon kendi Amazon Basics ürünü altında aynısını kopyalayıp satışa çıkardı. Diğer satıcının ürünlerini de arama sonuçlarının en altında göstermeye başlamıştı.

    Kaynak: https://www.hitc.com/en-gb/2020/12/24/amazon-tripod-company-banned/https://www.reuters.com/investigates/special-report/amazon-india-rigging/





  • Amazonu severim çoğu şeyin en uygunu ve güvenirliği bu sitede ve prime üyelik için hesabımdan TL çekti üyeliği iptal ettim 5dk sonra yattı hiç biryerle iletişime geçmedim.Her konuda fark atar diğer platformlara.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.