Şimdi Ara

Amazon Rufus çıktı: Alışverişte yapay zeka asistanı dönemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İrili ufaklı neredeyse tüm şirketler yapay zekayı hizmetlerine ekliyor. Bu bağlamda Amazon, müşterilerin alışveriş deneyimini iyileştirmek için yeni bir yapay zeka aracını kullanıma alıyor. Rufus adı verilen bu araç, müşterilerin sorularını yanıtlayabilen, önerilerde bulunabilen ve çevrimiçi alışverişlerde rehberlik etmek için karşılaştırmalar yapabilen uzman alışveriş asistanı olarak tasarlandı.



    Amazon Rufus çıktı



    Amazon'a göre Rufus, ilgili bilgileri toplamak için ürün kataloğu, müşteri yorumları, topluluk Soru-Cevap forumları ve diğer çevrimiçi kaynaklar üzerinde eğitildi. Artık ilk ürün araştırmasından tek tek listelerle ilgili özel sorulara kadar çeşitli aşamalarda müşterilere yardımcı olmak için onlarla diyalog kurabiliyor.



    Amazon Rufus çıktı: Alışverişte yapay zeka asistanı dönemi
    Amazon mobil uygulamasını kullanan müşteriler, Rufus ile etkileşime geçmek için arama çubuğuna soru yazabilecek veya konuşabilecekler. Ekranın alt kısmında, kullanıcıların takip soruları sorabilecekleri ve önerilen ilgili soruları görüntüleyebilecekleri bir sohbet arayüzü bulunacak.



    Ayrıca Bkz.Google'ın en gelişmiş yapay zekası Gemini Pro'ya Türkçe dil desteği geldi



    Amazon Rufus, belirli ürünleri satın alırken hangi faktörlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini öğrenmek, ürün kategorilerini karşılaştırmak, duruma dayalı hediye fikirleri edinmek ve ürün ayrıntılarını değerlendirmek gibi görevleri basitleştirmeyi amaçlıyor. Rufus, alışveriş yolculuğunun başında "koşu ayakkabısı alırken nelere dikkat etmeliyim?" gibi geniş kapsamlı araştırmalardan "patika ve yol koşu ayakkabıları arasındaki farklar nelerdir?" gibi karşılaştırmalara ve "bunlar dayanıklı mı?" gibi daha spesifik sorulara kadar, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak en iyi ürünleri bulma ve keşfetme süreçlerini kolaylaştıracak.



    Şimdilik Türkiye’de yok



    Amazon Rufus çıktı: Alışverişte yapay zeka asistanı dönemi
    Rufus, şu anda Android ve iOS'ta en son Amazon Shopping uygulamasını yüklemiş olan belirli ABD müşterileriyle beta aşamasında bulunuyor. Şirket, önümüzdeki haftalarda erişimin kademeli olarak daha fazla mobil kullanıcıyı kapsayacak şekilde artırmayı planlıyor. Ancak tam tarih veya diğer ülkelerin kullanımı gibi detaylara değinilmiyor.



    Bununla birlikte Rufus’un herkesin kullanımına açılmamasının önemli de bir sebebi var. Yukarıda da dediğimiz gibi Rufus, bir yapay zeka modeli ve Amazon ve web genelindeki ilgili bilgileri kullanarak yanıtlar üretiyor. Üretken yapay zeka için henüz erken günlerde bulunuyoruz ve teknoloji her zaman tam olarak doğru sonucu vermiyor. Daha önceki benzer haberlerimizde de belirttiğimiz gibi Rufus’un da arkasında büyük dil modelleri (LLM) bulunuyor, bu modeller halüsinasyon olarak belirtilen gerçekçi yanlış bilgiler üretebiliyor.






    Kaynak:
    https://www.aboutamazon.com/news/retail/amazon-rufus
    Kaynak:https://www.neowin.net/news/amazon-launches-its-ai-powered-shopping-assistant-rufus/







  • Standart arama çalışsa, kategorik gruplama olsa ona da razıyız be Amazon

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başka isin yok muydu be kardeşim gidip iso yazma programının adını koydunuz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt

    Amazon Rufus programının geliştiricisini satın aldı sandım ben de.

  • Sen önce kategori ekle adam gibi, dünyanın en saçma sapan alışveriş sitesi.

  • bence Amazon Iso daha gusell

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amazon en çok kullandığım platform. Sayfa düzeni rakipleri arasında en kötüsü en berbatı en kullanıssız olanı. 20 sene öncesinin sayfası. Aylarımı aldı kullanmaya başlamak için anlamam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.