Şimdi Ara

Amazon'un web sitesi ve uygulamasına yapay zeka geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon'un web sitesi ve uygulamasına yapay zeka geliyor
    Amazon'un kariyer bölümündeki iş ilanlarına göre şirket, ChatGPT ve Google Bard'a benzer üretken yapay zeka özelliklerini alışveriş uygulamasına ve web sitesine ekleyerek, sohbete dayalı bir deneyim sunmak için çalışmalara başlamış.



    Yeni mühendisler aranıyor



    İş ilanlarında makine öğrenimi için kıdemli bir geliştirme mühendisi ve Amazon'un alışveriş uygulaması içindeki arama motorunu ya da özelliğini "yeniden tasarlamak" için mühendisler aranmakta. İş ilanlarının birinde ise: "Büyük dil modellerinin konuşma yeteneklerini kullanarak Amazon'da alışverişi iyileştirmek için çalışıyoruz. Teknoloji, yenilik ve müşteri deneyimi konusunda tutkulu ve sektörde kalıcı bir etki yaratmaya hazır öncüler arıyoruz." ifadesi yer alıyor.



    Ayrıca Bkz.Amazon Alexa, üretken yapay zeka ile güncellenecek



    Amazon'un bulut bilişim bölümü Amazon Web Services (AWS), halihazırda Amazon Bedrock olarak bilinen üretken yapay zeka tabanlı bir hizmeti verdiğini de hatırlatmakta fayda var.




    Kaynak:https://www.computerworld.com/article/3696691/amazon-is-working-on-infusing-generative-ai-into-its-shopping-app.html







  • Amazon'un arama fonksiyonu, ürün-kategori ilişkisi bence yeterince oturmamış. Arama sonuçları çok alakasız ürünleri gösterebiliyor. Keşke önce bu durumları iyileştirselermiş. Mesela Hepsiburada'yı bu anlamda daha başarılı buluyorum, üründen kategoriye geçiş daha zahmetsiz.

    Tabi iş hizmete gelince Amazon'un üstüne tanımam, orası ayrı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 17 Mayıs 2023; 09:06:30 >
  • Adamlar bir websitesini bile yapamiyorlar bu islere hic girmemeleri gerekiyor. Cok uzun zamandir amazon'u kullanirim bir kere bir istedigim urunu tek seferde bulamadim. RTX4070 yazin armaya size 3060 cikariyor hemde sponsor baglanti bile degil. Kategori sistemleri zaten yok. Komedi gibiler.
    Yaptiklari en guzel sey Amazon Fresh.

  • Başka bir sıkıntı ise keyfi olarak verdiğiniz siparişi iptal ediyor. Siparişi verdim işlem tamam diye düşünmeyin. Sizlerin de başına gelmiş olabilir. Sipariş iptali için size gelen mailde ise, önceki satın alma geçmişinize göre ortalama bir hanenin temel ihtiyaç sınırını aşıyor nedeniyle kabul edemiyoruz saçmalıkları. Son tüketiciye satış yapıyoruz ifadesi ve sair gibi. Amazon’a göre her sipariş veren müşteri bu ürünü satmak için sipariş veriyor. Ben bu durumla çok karşılaştım. Benim siparişimde onların sipariş iptal gerekçeleri kesinlikle geçerli olmasa bile siparişi çok kolay iptal ediyorlar. Müşteriye çok değer veren bir firma görünümünde olmasına rağmen gerçek bana göre böyle değil. Arkadaşıma Amazon’a üye olmasını tavsiye ettim ve üye oldu. İlk siparişinde siparişi iptal ettiler. Siparişte toplam 2 adet ürün vardı. Herkesin sipariş verebileceği bir üründü. Sipariş iptali için gelen mailde yine aynı ifadeler. Önceki satın alma geçmişi safsatası. Adamın ilk siparişinde önceki satın alma geçmişi nasıl olabilir. İnternetten çok alışveriş yaparım ve bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım. Bunu Amerika’da ve Avrupa ülkelerinde yapabilirler mi? Tabi ki hayır. Böyle bir durum Hepsiburada, n11 ve sair herhangi bir e-ticaret platformunda kesinlikle yoktur. Bu durum resmen müşteri ile dalga geçmektir. Amazon Türkiye’yi gözünüzde fazla büyütmeyin derim.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.