Şimdi Ara

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF) (827. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.601
Cevap
189
Favori
1.253.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
57. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 825826827828829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • napervasız kullanıcısına yanıt
    Yahu neden anlamıyorsun. Benim derdim şu, bu kart neden garantilik oluyor? Sebebi soğutma bloğu problemi oluyor genelde, sürekli şikayet edilen nokta o. Ve bunun basit çözümü var yani yok da değil. İnsanlar da ısınma probleminden ötürü garanti sürecinde garantiye gönderir. Ben de benim kartı ekim ayında yolladım ısınma sorunundan ötürü. Halbuki fan ayarı yaparak düzeliyormuş ama yine de sıfırıyla değişim yaptılar 5 gün içinde.

    Diğer kartlara göre biraz daha sıcak çalışması dışında şu ana kadar gördüğüm bir problem hiç olmadı benim.

    Yani arkadaşın demesi gibi pcb arızası gibi durumları yaşayan belki de yok denecek kadar az.

    Ha bana kalırsa Sapphire değil direkt AMD alınmaz. Bundan sonra yanına dahi yaklaşmam o ayrı mesele.
  • Amd kısmında Sapphire tamamen top markadır, alınmaz diye bir kaide yok. RX 5000 serisinde olan problem marka bazlı değil işletim sistemi ve yetersiz güç kaynaklarından kaynaklandı. Hala amd kısmında sorun yok mu elbette var.


    Başlıca Amd ekran kartlarının neredeyse tamamında bulunan problemler;



    Donanım hızlandırma, siyah ekran sorunları, oyunların düzgün optimize olmaması, tarayıcılarda 4K 60 fps video oynatırken takılma sorunları, ekran kartı belleklerinin son hızda çalışması ve boşta yüksek güç tüketimleri, Video kodeklerinin yayıncılık anlamında hala düzgün çalışmaması (h264, h265, av1), wattman sorunları vs....


    Aklıma gelen sorunlar bunlar ve bunların bir kısmı yanlış donanım tercihi ve işletim sistemi sebebiyle olmaktadır. Örneğin; sistem yeniden başlatması sadece ekran kartından dolayı değil bilgisayarda kullanan ramlerin arızasından uyumsuz olmasından veya güç kaynağının eski veya kalitesiz marka olmasından dolayı da olmbilmektedir.

    Bu durum nvidia ve ıntel kısmında çok daha az yaşanmaktadır.


    Marka bazlı sorunlar düşük seviyede pcb, kondansatör, voltaj kontrolcüsü, soğutma bloğu, vrm kalitesi kullanımından kaynaklanmaktadır. asus rog strix ile xfx marka arasındaki yegane fiyat farkının başlıca sebebidir. Kulllanılan vram cinsini markalar kendi kafasına göre belirleyemez. Yani siz aslaında marka seçerken kaliteli bileşenlere para vererek alıyorsunuz içindeki çip'i hazırlayan amd'nin kendisidir. Asus' da alsan bilinmedik çin firması da alsan çipini amd üretmiş olmak zorunda başka biri üretemez. Sahte ekran kartlarından bahsetmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazye -- 9 Nisan 2024; 13:37:46 >




  • napervasız kullanıcısına yanıt

    evet baltaşın attığı linkte de bunun gibiydi. Asus 1.5 iken Sapphire 3.5 oranındaydı. zamanla gelişim göstermiş. tabi ikisi de çok satan marka olduğu için forumlarda falan şikayetler de çok oluyor. bu arada palit ve inno3d ye şaşırdım.

    demek ki üretim sayısı arttıkça hata da oransal olarak artıyor. Sapphire Nitro+ 6900XT SE'deki sorun da bu. Aslında kart premium seviyede ama ulan sıfır ürünü aldım taktım stres testinde hotspot 100 dereceyi vurdu. kasanın komple fanlarını değiştirdim ki egzos fanıüst seviye Noctua fan. Öndeki 3 fan Akasa Viper, üst tarafa da bir xigmatek yerleştirdim 3 derece fark etti. Sonra baktım bunun benle alakası yok termal macunu değiştirdim 10 derece birden düştü. Muhtemelen bu herifler gitti 6000 serisinin alayın aynı termal macunu yapıştırıp geçti. hoş değil [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF) 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: napervasız

    Az bilgiyi yüksek ozguvenle iteleme cabası. Bak kardeşim İsveçli bir siketin en çok arıza yapan ekran kartlari listesi bu.

    Not:Sapphire pulse 6800 kullanıcısiyim

    Elimizden geldigince Sapphire falan almayın.

    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)
    Tamamda satış durumları karşılaştırılmış mı belki x firma 2m kart satarken diğeri 6m kart sattı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GSACS

    Windows Update'in driver yükleme sorununu driver yükleme özelliğini kapatarak halledebiliyorsunuz zaten. Ayrıca ben aşağıdaki linkten sapphire pulse rx 6600 aldım neredeyse 2 yıl olacak halen daha sorunsuz çalışıyor. Ekran kartına hiçbir overclock yapmadım kartı açıp temizlemedim bile.




    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)
    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)amazon
    Sapphire RX 6600 Pulse AMD Radeon™ 8GB 128Bit 2490MHz GDDR6 PCI-Express 4.0, Ekran Kartı, 11310-01-20G
    https://www.amazon.com.tr/Sapph%C4%B1re-Radeon-2490MHz-PCI-Express-11310-01-20G/dp/B09G3F8PM7

    Eğer siyah ekran gelmeler, takılma sorunları vb sorunlarınız varsa mutlaka biosta yanlış bir şey yapmışsınızdır. Üzgünüm ama durum böyle. İşlemciye, ram e oc yapıp düşük voltaj vermişsinizdir, bilmeden hyper threadingh kapatmışsınızdır. Ramler belki uyumsuzdur, aklıma gelmeyen daha bir çok sorun olabilir. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi bilgisayarda oyun oynayacağım banane ya gibi düşünüp konsol mantığı güdüyorsanız nvidia ve intel alın geçin o konuda kimseye sen niye böyle yaptın diyemem. Ekran kartınızda sizin sistemde sorun çıkıp çıkmadığını anlayabilmek için ilk olarak başka sistemde deneyin ekran kartını. Sorunsuz başka sistemde çalışıyorsa sizin sisteminizde bir yerde sorun olmuş olabilir.


    @lazye Hocam sağolun sayenizde bilmediğim bir şey öğrendim. Teşekkür ederim.

    Bende yaklaşık 1.5 sene önce rx6600 aldım ve düne kadar hiç sorun yaşamadan kullandım.

    Dün emekli oldu kendisi sağlam olarak tabi[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)  ve rtx 4060 ti a geçtim hatta geçerken de üzüldüm.

    Severek kullandığım 6600 ile iki kere Starfield bitirdim. Çok satan kartlarda daha çok sorun çıkma ihtimali olabilir bilemiyorum.

    Ben hem Sapphire rx570 pulse hemde sapphire rx 6600 pulse kullandım ikisinden de çok memnun kaldım. Zeten rx570 den memnun kalmasam 6600 ü hiç almazdım. Sonuçta ben mi şanslıydım yoksa başka bişi mi onu bilemiyoruz. Kartların detaylı üretim süreçlerini ve kullanılan parçaların kalitesini bilmiyoruz.

    Geçen gün Gainward firmasının rtx 4060ti modelini alırken epey bir tereddütte kaldım ama sonra yinede aldım zira yukarıda bir arkadaşında paylaştığı incelemeyi bende nette gördüm. Bozulma oranlarında Gainward baya düşük. Çok iyi markalarda bile sorun çıkabiliyor. Geçen gün MSI üst seviye anakartlarda bozuk chipset yüzünden sorun yaşandığı haberini okudum. Yani oluyor bu alet edevat birazda şans işi firma nasıl ne gibi ürünler kullandı kartta, soğutucusu tam oturuyor mu ? gibi bir sürü faktöre bağlı.





  • bir çin markası olan sapphirenin refah seiyesi yüksek bir ülkede (isveç)'de daha çok sattığını ve daha çok sattığı için garantiye daha çok kartın gönderildiğini savunabilirsiniz ancak bu komik olur. isveç gibi bir yerde sapphirenin esamesinin bile okunduğunu düşünmüyorum.hadi biz ucuz diye alıyoruz bu çöp pulseleri adamların öyle bir derdi yok.


    pulse modeli oyuncu kitlesine atılmış bir pandiktir. ekran kartı dediğin powercolor ile başlar asus,msı,gigabyte diye devam eder. asus da rog serisinden sabıkalı mesela ancak toparladı adamlar.


    pny,inno yapsa bunu gömülür ancak bir çoğumuzda sapphire modelleri var belli ki mok sürdürmüyoruz karta.

  • napervasız kullanıcısına yanıt

    Pulse modeline bu kadar kin kusmanızın sebebi nedir? Yıllardır 6800 xt pulse modelini kullanıyorum termal macun ped. vs değişmemesine rağmen tam yükte oyunlarda 60c dolaylarında buz gibi sorunsuz sessiz çalışan bir kart.

  • Kahya Yahya kullanıcısına yanıt

    yani şimdi bende de daha 1 yıllık rx6800 pulse var,ben o değerleri görmüyorum. peki bu ne demek? üretim badında tutarsız ve kalitesiz bir işçilik var demek.


    asus 5000 rog serisinde çuvalladığında tüm roglar yanıyordu. kimse çıkıpta benimki daha serin çalışıyor demedi. sapphirenin arası yok.


    hotspot 90,bizzat kendisi 80. fan rpm 2000,8 fanlı kasa,mevsimlerden bahar.


    rast gelsin çarşınız pazar olsun.

  • napervasız kullanıcısına yanıt

    Öncelikle kinaye ve laf çarpıtmayı bırakmayı denesen mi? Sakin olsan belki biri sana yardımcı olacak.


    Bu kartların def. voltajı yüksek o yüzden def. ayarlarda kullanıyorsan ısınması çok normal, benim kullandığım değerler bu şekilde bir dene derim.


    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)
  • Kahya Yahya kullanıcısına yanıt

    şu an en azından sıcakta olsa stabil bir deneyim yaşıyorum fps anlamında. woltaj işine girişirsen watmanı yersin.min fpsler çakılır,droplar başlar kralını biliyoruz yoksa bu işlerin. amd mühendislerinin yapamadığını biz mi yapacağız diyip saldım.amd kullanmayı öğrendik paramızla rezil ola ola :) sapphirede tüy dikti tabi.



    peki neden amd? rx6800 aladığımda rtx 4070 ile arasında 7.000 tl fark vardı. gerisini sormaya gerek yok :)[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napervasız -- 9 Nisan 2024; 17:35:24 >
  • napervasız kullanıcısına yanıt
    Ben 3 yıldır bu şekilde kullanıyorum çökme vs. bir sıkıntı yaşamadan,ben yardımcı olmaya çalışıyorum sen kulp takıyorsun. Sen bu ön yargıyla devam et ne diyeyim...

    Zamanında rtx 3080'in karşısında çerez parasına satılan 6800 xt'yi aldım hem daha güçlü hem daha az ısınıyor hem daha az güç tüketiyor gerisi tırı vırı :)
  • GSACS G kullanıcısına yanıt

    yok hocam, defalarca her yerlerden kapattığım halde inatla geri yükledi. aygıt yöneticisi, regedit, gpedit tonla yerden kapattığım halde olmadığı oldu. en son windows 10 pro'ya geçince ve ddu üzerinden kapayınca kapandı. bilgisayarı alıp duvara vuracaktım.


    Ethernet sürekli bağlı kullanırım ben. modem dibimdedir. ddu ile siliyorum. yeniden başlattığım anda tekrar yüklüyor. en son ddu ile sildim. internet falan komple kapattım. güncel driveri yükledim. tüm ayarları kontrol ettim. 3-4 kere yeniden başlattım. öyle düzeldi. kaç kere güvenli moda girip ddu ile driver sildiğimi, her güvenli moda girişte windows'un bitlocker key'i isteyişini falan. inanılmaz rahatsız edici. bir de 2-3 yaşında laptop ya, eski de değil. koskoca firmalar, uyduruk bi driver için nasıl buna çözüm bulamazlar anlamış değilim. güncelleme windows update kardeşim driver mriver, ben yüklerim. [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF) 


    ha bi de windows update sadece driver'in sürümünü düşürmekle kalmıyor, radeon software'i de devredışı bırakıyor. sonra tekrar radeon software ile ddu ile uninstall yapmadan kurunca, yine sıkıntılar çıkıyor. sil-yükle, sil-yükle


    koskoca microsoft, koskoca amd. milyarlarca dolarlık şirketler, benim 3 yıllık, msi marka laptopumda driver sorunumu çözemiyorlarsa çok yazık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 10 Nisan 2024; 1:15:36 >




  • napervasız kullanıcısına yanıt

    yav bütün donanım ürünleri tayvan malı neredeyse (Asus, MSI, Gigabyte falan) chip üreticilerinden Nvidia amerikan, AMD de amerikan ama Ati kanadaydı diye hatırlıyorum. belki çinle de ortaklıklar vardır bilmiyorum

    sapphirede hatalı garantiye giden kartlar ortalamanın 2 katı ama asıl sorun bu değil bence çünkü ortalama zaten çok düşük. ben 6900xt se alınca fark ettim. baktım aynı ısı sorununda şikayet eden çok var. üretim tarafında ucuz işler yapıyorlar. bu garanti sorunu yaratmıyor ama alanı uğraştırıyor. asıl sorun bu. ha bunda amd referans tasarımlarının da leş olmasının payı olabilir tabi. ben hiç nvida da MSI trio serisini sorunlu olduğunu duymadım sadece 6900 de çuvallamıştı onlar da

  • napervasız kullanıcısına yanıt

    sapphire gereksiz yeriyorsunuz gibi geliyor bana, ki yurtdisinda amd tarafinda sapphire cogu insanin favorisi:

    https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/1c0k9yg/does_gpu_brand_matter/?utm_source=share&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_term=1&utm_content=share_button


    marka konusu fazla abartiliyor, tasarimda cok buyuk hatalar yapilmadigi surece (ornegin zamaninda cikan msi kartlardan biri tasarim konusundaki hatadan dolayi asiri isiniyordu hatta agirligi yuzunden slotu kiriyordu) sorun yasanacagini dusunmuyorum.


    servisi yasadiginiz ulkede hangisi iyiyse ona yonelmek lazim ben asus servisinden hic memnun kalmamistim turkiyedeyken.





  • son yazılım güncellemesini yaptım ve an itibariyle tüm oyunlarda vram kilidi kalktı. vram coşup ihtiyacını ramden karşılıyor ve 30 gb ye varan ram kullanımı görüyorum. allah belanı versin amd. AMD ALMAYIN.
    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napervasız -- 11 Nisan 2024; 23:27:33 >
  • napervasız kullanıcısına yanıt

    Bu kadar sikayetçiyseniz zarar kes yapıp ikinci el olarak satıp minimum zararla nvidia kart alabilirsiniz.

  • size tavsiyem adrenalini kurmayın amd clean utility kökten silin resimdeki gibi kurun wattman siyah ekran hiçbirini vermiyor sorun adrenalinde driverinda değil programında sorun



    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk6688 -- 12 Nisan 2024; 22:56:38 >
  • amd ekran kartı alayımmı diye düşünüyordum burdan bi konusuna bakayım dedim yok abi almamak en iyisi :)

  • Amd kartlarda RX 5XXX serisinde cortlamasının sebebi IC denetleyici üzerlerinde termal soğutucu koymadıkları için bunun sorumlusu da direkt amd değildir. Sapphire nitro serisinin tamamı termal sıcaklıkların kontrole alınması anlamında harikadır. Ama gel görelim XFX gibi markalar VRM ve Bellekler dışında termal pad koymamış ve bununla yetinmeyip radyatör ile bağlantılarını da yapmayıp temas ettirmeyip tamamen kusurlu mal olarak sattı. O yüzden hava almayan kasalarda denetleyicilerin aşırı ısınmasından dolayı ekran kartı kendini korumaya almak için restart yaptırıyordu sistemi eğer restart yapmasa da çok ısınmaktan ötürü donanımsal bir arıza verecekti. Her ekran kartında zaten bu tür bellek vrm gpu sıcaklıkları sensörleri ve limitleri bulunur. O limitler aşılmaması sağlanır ve eğer aşılırsa direk restart gibi sorunlar ortaya çıkaracaktır. Sorun burada amd firmasında değil diğer ekran kartını üreten firmalardan kaynaklanıyordu. Global olarak iyi bilinen şirketler tepe modellerinde bu termal pedleri koydu.NİTRO serisi, GAMING X ve birkaç model de bu saydığım eksi durumlar yok. Çünkü IC denetleyicilerinin üzerinde termal pad var ve iyi soğutulması için çaba gösterilmiştir.


    Şimdi gelelim diğer markalara örneğin;



    XFX RX 5700XT Trible Disspantion ben kullanıyorum.



    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)


    Sarı ve turkuaz renginde çerçevelediğim yerlere IC denetleyicilerin olduğu kısımdır. Kırmızı ile gösterilen kısımlar vram bellekler ve yeşil kısımla belirttiğim çerçeve ise vrm kısmıdır. XFX uyanıklık yapıp düşük maliyet için sarı ve turkuaz ile belirttiğim yerlere hiç birşey koymamış tamamen açıkta bırakmıştır. Hiçbirşeye temas etmiyorlar. Sadece xfx marka değil bu arada msı evoke , asus dual modellerinin yanı sıra asrock , powercolor, gigabayte gibi markaların tüm modellerinde bu sorun mevcuttur. O sebeple yeniden başlatma, siyah ekran gibi sorunlar o dönem ayyuka çıktı. Özellikle marka alırken dikkat ederek alın.


    Daha önce de söylediğim gibi sadece ekran kartına para vermiyorsunuz aynı zamanda malzeme kalitesi, işçilik ve markaya para veriyorsunuz. XFX'in Asus veya Sapphire'den ucuz olma nedenleri de biri de bu tip durumlardır.


    Aşağıdaki Sapphire NITRO + ve MSI Gamıng X modellerinde IC denetleyicilerini soğutması için ayrı termal pad koyulduğu hatta bunun için ek bir kit kullandıklarını da belirteyim.


    O sebeple bu iki modelde ekstrem şartlar olmadığı takdirde (yılda en az bir kere termal bakım yapıldığı takdirde) Hotspot sorunu yaşamaları çok olası değildir.


    Sapphire Nitro+ RX 5700XT

    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)


    MSI Gamıng X


    [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.4.1 (FSR-RSR-AFMF)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eserhat

    amd ekran kartı alayımmı diye düşünüyordum burdan bi konusuna bakayım dedim yok abi almamak en iyisi :)

    Kartları yüzlerce insan kullanıyor. Forumlarda sadece derdi olanları yazıyor. 6900XT ve 5800X3D sorunsuz akıyor bende 4K aylar aylar içinde sadece 1 kez drop yedim oda Forza 5 4K Max ayarlarda oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 15 Nisan 2024; 0:17:55 >
  • 
Sayfa: önceki 825826827828829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.