Şimdi Ara

AMD Athlon 64 X2 4800+ bitmeyen ısınma sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD Athlon 64 X2 4800+ işlemcimi 2 yıldır kullanıyorum... 2 yılda bir kaç kere overclock yaptım (2500@2750~) bazen ısınma sorunlarından dolayı eski haline getirdim bazen çıkarıdm.. ama şunu farkettim yaz ayları yaklaştığı zaman işlemcimin ısınmasının overclockla pek bir alakası yok.. yani orjinal haline getirincede bir oyun açtığım zaman en fazla 15 dk dayanabiliyor...
    İşlemcimin fan devir sayısını kontrol ettim.. stock fan 3200 rpm ~ ile dönüyor.. daha hızlı dönmesinede imkan yok heralde ama buna rağmen pes 2010'da son zamanlarda 15 dk dan fazla dayanmıyor, resetleniyor PC.. ayrıca ilginçtir farmville oynarken 5dk bile dayanmıyordu o yüzden bıraktım farmville oynamayı :D...
    Daha ööncede yazmıştım bununla ilgili birşeyler, fanı söküp baştan taktım 2 kere... işlemcinin üzerini temizleyip termal macun sürme olayı falan hepsini sorunsuzca yaptım.. Ama her seferinde de en fazla 2 ay işim görüldü sonra tekrar eskisi gibi resetlenmeler başladı..
    Çok ciddi bir stabilite sorunum var anlayacağınız...
    Az önce son çare olarak yeni bir fan sipariş ettim...http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd97397 bu fan derdime derman olurmu sizce? yada olmazsa yapabileceğim başka bir çare varmıdır acaba???

    Bu arada bir sorum daha olacak.. Anakartım Gigabyte ma69gm-s2h.. AM2 yani.. bu anakartta kullanabileceğim en hızlı işlemci hangisidir? malum AM2 pek kalmadı piyasada ve benim PC de şu an işlemcim en zayıf halka olarak görünüyor.. hem yavaş hem sorunlu çıldırttı beni resmen







  • güncel am3 işlemciler am2 kartlarla da uyumlu çalışıyor..
    yani bütçene uygun istediğin amd işlemciyi alıp kullanabilirsin
    (6 çekirdekler hariç)
    işlemci destek listesi burada bakabilirsin..
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2579&ver=#anchor_os
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ooppss

    güncel am3 işlemciler am2 kartlarla da uyumlu çalışıyor..
    yani bütçene uygun istediğin amd işlemciyi alıp kullanabilirsin
    (6 çekirdekler hariç)
    işlemci destek listesi burada bakabilirsin..
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2579&ver=#anchor_os

    Teşekkür ederim.. Şimdi bu listedeki tüm işlemciler benim anakartımda çalışırmı yani?? yeni phenom x4 AM3 lerde çalışırmı yani benim anakartta??.. eğer öyleyse çok şaşırırım valla :)
    sanal alışveriş sitelerinde o işlemcilerin özelliklerine baktığım zaman am2 lerle sorunsuz çalışabileceği hakkında bilgiler görmedimde hiç o yüzden soruyorum!

    Bu arada güncel ve asıl sorum olan ilk sorunum hakkındada görüşü olan yokmu acaba.. bu gece sabaha kadar cevapları bekleyecem :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w49 -- 26 Mayıs 2010; 22:43:51 >




  • 690g+sb600 çipsetli anakartlar am3 leri desteklemiyor zannediyordum ama bazı modelleri destekliyormuş demekki. amd 4400+ işlemciyi stok fanla kullanırken sıcaklıkla alakalı bir sorunum olmamıştı ama sen sıcaklıkla ilgili sorun yaşıyorsan , anakartında am3 işlemcileri destekliyorken amd X3 425 gibi bir işlemci al. o linkini verdiğin soğutucu da iş görmez, kule tipi soğutucu almak daha mantıklı , işlemci sıcaklığını dışarı atmak için. işlemcinin sıcaklıkla ilgili sorun yaşamasının sebebi ekran kartının kasa içi sıcaklığı artırması olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çardakçı


    690g+sb600 çipsetli anakartlar am3 leri desteklemiyor zannediyordum ama bazı modelleri destekliyormuş demekki. amd 4400+ işlemciyi stok fanla kullanırken sıcaklıkla alakalı bir sorunum olmamıştı ama sen sıcaklıkla ilgili sorun yaşıyorsan , anakartında am3 işlemcileri destekliyorken amd X3 425 gibi bir işlemci al. o linkini verdiğin soğutucu da iş görmez, kule tipi soğutucu almak daha mantıklı , işlemci sıcaklığını dışarı atmak için. işlemcinin sıcaklıkla ilgili sorun yaşamasının sebebi ekran kartının kasa içi sıcaklığı artırması olabilir.

    ekran kartıyla alakası yok... onboard ekran kartını kullanırkende böyleydi şimdikini kullanırkende böyle.. hattta onboard kullanırken işlemciye daha fazla yük biniyordu... kasa içi bileşenlerinde sorun yok hepsi normalin bile altında.. dediğim gibisadece işlemci oyunbozanlık yapıyor..
    Bu arada siparişi verdim artık :) ne yapalım geri dönüşü yok artık.. ya bu yaz işimi görsünde sonra yeni işlemci alırım.. madem phenom larıda destekliyor ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w49 -- 26 Mayıs 2010; 23:43:11 >




  • bendede ayni islemci vardi düne kadar phenom x4 9650 aldim fena degil ortalama
    hayret bende x2 4800+ isi ile ilgili hic bir sorun cikarmamisti
  • evde kullandığım işlemci x2 4200... aynı işlemci ailesinden yani... fan hızı 1500 rpm'yi geçmiyor ve işlemci de boşta 34 derece.. tam yükte 50'yi vuruyor... senin işlemcinin o kadar ısınması normal değil, inşallah yeni işlemc ile aynı sorunları yaşamazsın...
  • Ben isyerinde 4000+ islemciye neler yaptiriyorum...
    Toz, pas, kuf ve kir cabasi... ses yok, isinma yok..
  • Benim eski işlemcim 3200+ da gayet normaldi , x3 425 aldım max 71 72 den aşşağı düşmüyor yükte ama eminimki aynı işlemciden bir tane daha alsam şimdi farklı olacak .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nadir_en

    evde kullandığım işlemci x2 4200... aynı işlemci ailesinden yani... fan hızı 1500 rpm'yi geçmiyor ve işlemci de boşta 34 derece.. tam yükte 50'yi vuruyor... senin işlemcinin o kadar ısınması normal değil, inşallah yeni işlemc ile aynı sorunları yaşamazsın...

    Evet banada normal gelmiyor.. çünkü pes 2010 ve farmville oynarken işlemci kullanımı yüzde 85-95 arasında gidip geliyor.. yani bir sorundan dolayı işlemciye yüklenme çok fazla.. ama ne yapalım şimdilik yeni fan sipariş ettik, yarına elime ulaşır ulaşınca yeni durumu sizinle paylaşacağım.. inşallah durumu birazda olsun rahatlatır :((
  • Aldığım fan geldi henüz takmadım.. Şu an ki stok fan ile son kez bir denem yapayım dedim.. Everest kararlılık testini açtım 3-4 dk kadar 55-57 lere kadar yükseldi.. sonra bir anda 77 ye çıktı ve bunu görmemle testi bitirmem bir oldu :) sıcaklığın 57 den 77 ye bir anda çıkması normalmi acaba??
    Bakalım bu gece yeni fanı takabilirsem bir testte onunla yapacam..
  • Aynı sorun bende de var. Önce işlemci ısınıyor ardından chipsetler ısınıyor ve 5 dakika sonra kapanıyor bilgisayar. Üstelik oyuna falan girmeme gerek yok. Masaüstünde hiç bir işlem yapmadan bekliyorum. Everest ultimate'i açıp ısıyı takip ediyorum sadece.

    Fan değişikliğinden sonra aynı sorunu yaşadınız mı peki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.