Şimdi Ara

AMD, Dördüncü Çeyrek ve Yılsonu Sonuçlarını Açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD, Dördüncü Çeyrek ve Yılsonu Sonuçlarını Açıkladı

     

    AMD yaptığı bir açıklamada, 2009''un dördüncü çeyreğindeki kazancının 1,646 milyar dolarla önceki çeyreğe göre %18, 2008''in aynı dönemine göre %42 arttığını duyurdu.

    AMD, 2009''un son çeyreğinde hissedarlara getirisinin 1,178 milyar dolar veya hisse başına 1,52 dolar olduğunu ve buna 1,238 milyar dolar ya da hisse başına 1,57 dolar net olumlu etkiyi de içerdiğini bildirdi.  AMD''nin bu çeyrekteki net işletme kazancı 1,288 milyar, net olumlu etkisi ise 1,224 milyar dolar oldu.  Net olumlu etkilerin büyük bölümü, Intel ile imzalanan hukuki uzlaşmaya bağlı ortaya çıktı.

    AMD, 26 Aralık 2009''da biten mali yılda 5,403 milyar dolar gelir beyan etti.  AMD hissedarlarına yansıyan net kâr ise 304 milyon dolar oldu.  Şirket 2008 mali yılında 5,808 milyar dolar gelir ve hissedarlara yansıyan 3,129 milyar dolar zarar beyan etmişti.

    AMD, 2010''un ilk çeyreğinden itibaren sadece eski adı ''AMD Product Company" olan şirketin işletme sonuçlarını bildirecek ve GLOBALFOUNDRIES''in mali sonuçlarını konsolide etmeyecektir.  AMD''nin GLOBALFOUNDRIES yatırımı, sermaye yöntemiyle muhasebeleştirilecektir.

    ''AMD'' bu çeyrekte dönüşümünün bir kilometre taşına daha ulaştı ve giderek artan gücünü kanıtladı," diyen AMD CEO''su Dirk Meyer, şöyle devam etti: ''2010 yılına, fabrikasız bir işletme modeline geçişi tamamlamış, tarihi bir tekelliği önleme davasını uzlaşmayla noktalamış ve bilançomuzu güçlendirmek yolunda ciddi adımlar atmış olarak giriyoruz.  Dünyanın en canlı dijital deneyimlerini tasarlamaya yönelik yenilikçi stratejimiz de talep üretmeyi sürdürmektedir."

    AMD, 2009''un üçüncü çeyreğinde 1,396 milyar dolar gelir, hissedarlara yansıyan 128 milyon dolar zarar ve 77 milyon dolar işletme zararı beyan etti.  2008''in dördüncü çeyreğinde ise 1,162 milyar dolar gelir, hissedarlara yansıyan 1,436 milyar dolar zarar ve 1,274 milyar dolar işletme zararı beyan etmişti.

    AMD Product Company, 2009''un dördüncü çeyreğinde 80 milyon dolar GAAP dışı net gelir, 169 milyon dolar GAAP dışı işletme geliri beyan etti.  Şirket 2009''un üçüncü çeyreğinde 2 milyon dolar GAAP dışı net gelir, 47 milyon dolar GAAP dışı işletme geliri beyan etmişti.  AMD Product Company''nin dördüncü çeyrek için düzeltilmiş FAVÖK miktarı 282 milyon dolar oldu (önceki çeyrekte 169 milyon dolar).

    AMD''nin 2009''un dördüncü çeyreğindeki brüt kâr marjı %45 oldu (önceki çeyrekte %42).  AMD Product Company''nin dördüncü çeyrekteki GAAP dışı brüt kâr payı ise %41 oldu (önceki çeyrekte %38).

     

    Geleceğe Bakış

    AMD''nin geleceğe yönelik ifadeleri, mevcut beklentilerine dayalıdır ve burada ifade edilen görüşler, piyasa koşullarına bağlı olarak önemli farklar gösterebilir.

    AMD, 2010''un ilk çeyreğinde gelirlerin mevsime bağlı olarak düşüş göstermesini beklemektedir.

     

    Önemli Gelişmeler

    ·         Intel ve AMD, imzaladıkları uzlaşma metniyle tüm yasal takibata son verdiler.  İki şirket, yeni bir çapraz lisans anlaşmasıyla patent hakları kazandılar; Intel bazı adil ticaret uygulamalarına bağlı kalmayı kabul etti ve AMD''ye 1,25 milyar dolar ödedi.

    ·         AMD, 2012 vadeli ve %7,75 oranlı rüçhanlı tahvillerini itfa ederek (yaklaşık 390 milyon dolar) 2012 vadeli ve %5,75 oranlı çevrilebilir rüçhanlı tahvillerinin toplam tutarını 1 milyar dolar civarında azalttı ve 2017 vadeli, %8,125 oranlı, 500 milyon dolar tutarında rüçhanlı tahvil çıkarttı.  AMD dördüncü çeyrekte 2012 vadeli borcunu yaklaşık 1,4 milyar dolar tutarında düşürerek 485 milyon düzeyine çekti.

    ·         Lenovo, AMD işlemcili ilk dizüstü bilgisayarları olan, VISION Pro Teknolojisi tabanlı Lenovo ThinkPad Edge ve Lenovo ThinkPad X100e modellerini piyasaya sürdü.

    ·         Acer, Dell, HP ve Lenovo, düşük enerji tüketimi, ısı ve gürültü üretimiyle dikkat çeken yeni AMD Athlon™ II işlemci tabanlı masaüstü bilgisayarları piyasaya sürdü.

    ·         AMD, dünyanın en büyük beş süper bilgisayarından dördüne ve dünyanın en yüksek performanslı süper bilgisayarına güç veriyor.  AMD grafik işlemcileri ayrıca dünyanın grafik işlemcisine sahip en yüksek performanslı süper bilgisayarında da kullanılıyor.

    ·         AMD, yeni nesil ATI Radeon™ HD 5000 ekran kartlarını genişleterek, sektörün DirectX 11 destekli ilk ekran kartlarını piyasanın farklı kesimlerinin erişebileceği düzeylerde de sunmaya başladı ve taşınabilir bilgisayar pazarına yeni bir grafik performansı düzeyi getirdi.  AMD, ilk ürününün çıkışından sonraki üç ay içinde, iki milyonu aşkın DirectX 11 destekli grafik işlemcisini piyasaya sürdü.

     

     

     

    Reconciliation of GAAP Net Income (Loss) Attributable to AMD Common Stockholders

    to AMD Product Company Non-GAAP Net Income (Loss) 1,2,3,4  

     

     

    Reconciliation of GAAP to AMD Product Company Non-GAAP Operating Income (Loss) 1,2,3,4  

     

     

    Reconciliation of GAAP to AMD Product Company Non-GAAP Gross Margin 1,2,3,4

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Select Segment Information 4

     

     

    AMD Hakkında:

     

     Advanced Micro Devices (AMD), bilgisayar, grafik ve tüketici elektroniği alanlarında yenilikçi işlemci çözümleri sunan bir dünya şirketidir.  AMD, dünya tüketicilerine ve işletmelerine güç veren, müşteri odaklı üstün çözümler sunarak açık yenilikçiliği, seçenek bolluğunu ve endüstride büyümeyi desteklemeye kararlıdır.  Ayrıntılı bilgi için www.amd.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

     








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.