Şimdi Ara

AMD ekran kartı sahipleri Starfield’da yıldızları göremiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Starfield, karşılaması istenen çok fazla beklentiyle çıkışını yaptı. Starfield, geniş evrenden etkileşimli çevresel unsurlara kadar oyun, oyuncuları sonsuz bir galaksiler arası manzaraya tamamen kaptırmak için tasarlandı. Bethesda'nın en küçük ayrıntılara bile gösterdiği özen göz önüne alındığında, herhangi bir gezegenin gökyüzünü aydınlatan yıldızların AMD ekran kartlarında olmaması görünüşe göre gözden kaçmış. Bethesda’nın en az sorunlu çıkışını yapan Starfield’ın bazı yaşam kalitesi güncellemelerine ihtiyacı var gibi görünüyor.



    AMD ekran kartlarında Starfield’ın yıldızları eksik



    Oyunca geçen haftadan beri AMD ekran kartlarının bulunduğu sistemlerde herhangi bir gezegende güneşi daha doğrusu gezegenin yıldızını göremediklerini bildirmeye başladı. Sosyal mecralarda paylaşılan ekran görüntülerinde ışık kaynağından beklendiği gibi ışığın geldiği görülüyor ancak kaynağın kendisi görünmüyor. Bir gezegen için de elbette bu kaynak yıldızlar.




    Radeon 6000 ve 7000 serisi kullanıcıları herhangi bir gezegenin gün ışığı tarafında yıldızların ve güneşlerin tamamını göremezken, aynı konumlardaki Nvidia ve Intel kullanıcıları ise normal bir şekilde işlenmiş yıldızları ve diğer atmosferik efektleri gözlemleyebiliyorlar. Bu paragrafın üstündeki ekran görüntüsü AMD RX 7800 XT’ye ait. Görüldüğü üzere gölgeler ve aydınlatmalarda bir sıkıntı yok. Ancak hemen altta yan ayna olarak verdiğimiz Nvidia RTX 4070 ve Intel Arc A770’te ışık kaynağı, yani yıldız da görülüyor.



    Ayrıca Bkz.Starfield yükselişini sürdürüyor, mod araçları seneye




    Bununla birlikte bu sorun çoğu gezegen sisteminde bulunuyor ancak hepsinde bulunmuyor. Örneğin New Atlantis’te tüm kartlarda yıldız olması gerektiği gibi işleniyor. Elbette bu oyun bozan bir sorun değil ancak bir kez fark edince görmemek çok zor.



    Öte yandan sorunun AMD’den mi yoksa Bethesda’dan mı kaynaklandığı belirsiz. AMD’nin partneri olduğu oyunda böyle bir sorunun olması da ilginç. Tüm bunların yanında Starfield, performans olarak AMD kartlarda oldukça başarılı çalışıyor. Ancak aynı şey Nvidia ve Intel kartlar için geçerli değil. Eğer bu sistemlerde performans sorunu yaşıyorsanız sürücülerini güncellemeniz ve Bethesda’nın bir yama yayınlamasını bekleyebilirsiniz.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/100099-amd-gpu-users-reportedly-cant-see-sun-any.html







  • Amd işlemci olayını çözdü ama ekran kartında daha gidecek çok yolu var. Amd saglam GPU yapsa bile NVIDIA habire yok dlss, yok ray tracing, yok AI learning, yok frame generation, yok gsync diye farklı teknolojiler geliştiriyor. Bi de sürücü ekibi çok sağlam adamların, kartlarındaki son transistore kadar sömürüyor.
    Nvidia ekran kartı sahipleri de Forza Horizon'da random başlayan oyundan atmaları bildirMEdi. Ya da raft oyununda 100fps alan kartın 20'ye düştüğünü bildirmedi. After effectsteki yeşil ekran sorununu bildirmedi. Çünkü haberleri bile yoktu. Nvidia kendi y.dışı forumunda sorunları bildiğini belirtmesine rağmen 6 ay boyunca çıkan onca driverla bile sorunu çözememesine rağmen Nvidia kullanıcıları oyunların Steam sayfalarını eksi yağmuruna tuttu. :)

    Şimdi Amd kullanıcılarına da düşen starfield oyununu eksi yağmuruna tutmak :D
  • Nvidia ekran kartı sahipleri de Forza Horizon'da random başlayan oyundan atmaları bildirMEdi. Ya da raft oyununda 100fps alan kartın 20'ye düştüğünü bildirmedi. After effectsteki yeşil ekran sorununu bildirmedi. Çünkü haberleri bile yoktu. Nvidia kendi y.dışı forumunda sorunları bildiğini belirtmesine rağmen 6 ay boyunca çıkan onca driverla bile sorunu çözememesine rağmen Nvidia kullanıcıları oyunların Steam sayfalarını eksi yağmuruna tuttu. :)

    Şimdi Amd kullanıcılarına da düşen starfield oyununu eksi yağmuruna tutmak :D

  • Amd işlemci olayını çözdü ama ekran kartında daha gidecek çok yolu var. Amd saglam GPU yapsa bile NVIDIA habire yok dlss, yok ray tracing, yok AI learning, yok frame generation, yok gsync diye farklı teknolojiler geliştiriyor. Bi de sürücü ekibi çok sağlam adamların, kartlarındaki son transistore kadar sömürüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kim ne derse desin ekran kartında nvidia alınır

  • İşlemcide iyi olduğu kadar ekran kartında kötüler, en son Nvidia ile başa baş herhalde hd6000 serisinde falan kart çıkarabilmiştiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de amd ile anlaşmalı değil miydi bu oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıldızsız Field

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    starlessfield powered by AMD  

  • Bu yüzden kafede amd kullanmıyorum güncelle güncelle bıktırıyor

  • AMD Radeon 6800 kullanıyorum ve görüyorum oyuna girip baktım ryzen 9 7900 x işlemcide de grafik desteğinden mi bilmem ama bana yalan gibi geldi elimde AMD 6600 ve rx 580 kartları var o sistemlerin kurulu olduğu bilgisayarlarda oyunu yükleyip deneyeceğim

  • ezicioyuncu kullanıcısına yanıt

    Anlaşmışlar işte gereksiz şeyleri çıkarmışlar.Napacaksın uzayda yıldızı demi ama . 

  • Yıldızlarda sorun yok, en yakın güneş yokmuş. :) Akşam oyuna girince bakayım, 7900 XTX'le güneş görünüyor mu? :)

  • Cm989 C kullanıcısına yanıt
    He he aynen, tüm dünya amd'yi çatır çatır alıyor bir siz biliyorsunuz. Daha da komiği firma tekel olsun diye bedava propaganda yapıyorsunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    Son 2 sistemim AMD tabanlı oldu, ciddi bir sorun yaşamadım, hele hız aşırtma işleriyle uğraşmıyorsanız donanımların varlığını unutturacak kadar sorunsuzlar.


    Önceki, RX 5700 ve Ryzen 3700x'li bilgisayarımı son 1 sene boyunca kapağını bile açmadan kullandım.


    Bu arkadaşlar önyargılarla veya başkalarından duyduklarıyla hareket ediyorlar.

  • Ucuz etin yahnisi yenmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 dan 2023 e kadar ati-amd gpu kullandım özellikle hd7850 problemsizdi ısınmıyordu

  • AMD işlemci tarafında iyi o konuda laf etmek anlamsız ama GPU tarafında her türlü eleştiriyi hak ediyor  

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.