Şimdi Ara

AMD FX 8350 - Corsair H75 Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Haziran ayında Vatan bilgisayardan bilgisayar topladım işlemcim Amd FX8350, pc ilk aldıgımda stok fanla Call of Duty Ghosts, Watch Dogs, League of Legends ve Assasins Creed 4 oynarken max. 65 dereceye kadar gördüm ondan sonra sıcaklığın yüksek olması beni rahatsız etti. Fan araştırdım ve internette thermaltake in 100 liralık fanını önermişlerdi onu almak için Vatana gittim ancak Oem bölümündeki çalışan bu fanın yetersiz olacağını sıvı soğutma almam gerektiğini söyledi ve bana H75 önerdi. Ben sıvı soğutmanın daha iyi olacağını düşünerek H75 aldım. İlk 1 ay boyunca sıcaklık degerleri stabildi. League of Legends ta 49 derece sabit , Call of Duty Ghosts (full grafik) ta 59 derece sabitti ancak 1 aydan sonra sıcaklık değerleri dengesiz olmaya başladı sabit durmuyordu LoL de 49 değil 51-55 arası dalgalanıyordu CoD Ghosts ta 59 derece yerine 61-67 arası dalgalanıyordu. En son PC Ghosts oynarken blue screen verdi 3 kere. Ondan sonra denemek için girdiğimde 73 e çıktıgını gördüm ve oyunu kapattım. PC yi Vatana götürdüm test etçez dediler ve bana kontrol ettiklerinde sıcaklık değerlerinin normal olduğunu söylediler. 1 hafta sonra tekrar götürdüm bana yine normal oldugunu söylediler. PC boşta 44 derece LoLde 67 derece Ghostta 70+ decereye kadar çıktı arkadaşlar bu sıcaklık değerleri normalmi ??
    Açıkçası 260 lira boşa vermişim gibi hissediyorum stok fanla bile 70 derece görmemiştim H75'in 100 liralık sıradan bi fandan daha iyi bir performans verdiğini düşünmüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

    edit: Arkadaşlar birde ürünü alalı 1 ayı geçti ben bunu değiştirmek istiyorum ancak değişim yapamadıklarını söylüyorlar 2 kere götürdüm sorun yok diye geri gönderdiler. N

    İşlemci : AMD Fx8350
    Ekran Kartı : Asus GTX770







  • Dostum dünden beri bende seidon 120v ile aynı sorunu yasıyordum 83 derece sıcaklık gördü işlemci. Söküp macunu yenile ve vidaları iyice sıkıp denemeni tavsiye ederim.
  • Selamlar,

    Söylendiği gibi macunu ve vidaları kontrol edebilirsiniz. Sorun halen devam ederse soğutucuyu tek şekilde garanti işlemine gönderebilirsiniz.
  • Selamlar ,

    Bende H75 kullanıyorum 6300 ile birlikte. Isı değerleriniz yüksekmiş. Yükte (%100 ölçmedim tam) 61 derecelere kadar çıkıyor (belki 1 kere). boşta ise 33 - 40 arası dalgalanıyor ısı değerleri. Eğer boşta cpu fanlarının devrini sona getirirsem 30+ derece oda sıcaklığında 20-26 dereceye kadar düşürebiliyorum. Bana bile bu değerler yüksek geliyor. Siz bence bir macun değiştirin ve soğutma bloğunun işlemcinin tam üzerine oturduğunu kontrol edin. Bu sorun işlemci ile de ilgili olabilir ayrıca. Her işlemci aynı olmayabiliyor malumunuz, bence işlemcinizi servise yollayın derim ben.

    Not: Sanırım amd işlemcilerine Sstanbul da Arena bilişim bakıyor. Benim bozuk olmayan (O.c lı) işlemci mi bile ,hiç bir sorun olmamasına rağmen sıfır ürün ile değiştirdiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.