Şimdi Ara

AMD Radeon VII tanıtıldı! 100$ daha ucuza RTX 2080'den daha iyi performans! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
4.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ürün tanıtımında kartın performans değerlerini ölçtükleri PNin işlemcisinin intel 7700 olmasıda bayağı bir manidar olmuş! Bu kadarda eziklik olmazki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Anladım Amd'nin yaptığı hiçbir şey iyi değil! Amd'nin verdiği sonuçlara göre çıkarsa kart ki Amd zamanla sürücülerle daha da üstüne koyduğunu da eklersek ortada bir Rtx 2080 kalmayacaktır zaten, sizde Ray Tracing diye kendinizi avutursunuz. 16 gb Hbm bellek koymasına bile takmışsınız. Buram buram Nvidia sever kokuları alıyorum.
    Sanırım bir rahatsızlığınız var.

    Ortada olmayan şeyleri varmış gibi konuşuyor veya hiçbir şeye dayanmadan bu kart rakibinden iyi diyorsunuz. Ama bizzat firmanın verdiği sonuçlar üzerinden sunduğum argüman karşısında bana fanatik diyorsunuz. Neye dayandığımı soruyorsunuz, söylüyorum, kendi dayanak noktanızın yanlış olduğunu da gösteriyorum, sonucunda "anladım, fanatiksin" diyorsunuz.

    Bence hiçbir şey anlamamışsınız veya anlamamak istemişsiniz. Çünkü size göre Amd'nin sunacağı herhangi bir kart rtx2080'den daha iyi olmak zorunda. Ne tesadüf ki ben de sizin hakkınızda aynı şeyi düşünüyorum, fanatiksiniz. Hem ben bu düşüncemde yalnız da değilim gördüğüm kadarıyla.

    Ben otuz yaşın üzerindeyim. Bu işlere tamamen ilgi duyduğum için teknik anlamda bakıyor ve inceliyorum. Genelde kullandığım donanımlar orta sınıftır. Hangi firmanın olduğuna da pek bakmam. Benim için yeterliyse, alır geçerim. son 15 yıldır bu şekilde donanımları inceler ve kullanırım. Sanıyorum ki siz biraz daha farklı yaklaşıyorsunuz konuya. Donanımlara karşı bir aşkınız, tutkunuz var. Veya onları üreten firmalara karşı. Bu şekilde baktığınız için bence hayatınız baya zor geçiyordur.

    Kolaylıklar diliyorum size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big-K -- 12 Ocak 2019; 12:18:45 >




  • Turing'ten sonra AMD'den bir şeyler göreceğimiz kesindi. Ama bunun ne şekilde ve ne zaman olacağı belli değildi. VII bize bunu göstermiş oldu. AMD'den azından rakibe karşılık anlamında yeni bir ürün görmek güzel. Ancak bu ürün ne kadar yeni, rakibe ne ölçüde karşılık, bu kısımlar tartışmalı. Zaten tartışılan da bu olmuş gördüğüm kadarıyla.

    Bence esas görülmesi gereken taraf, AMD'nin son 11 yıldır aynı mentalite ile yoluna devam ediyor olması. Sweet Spot fikri ile küçük GPU'lar üretip ileri düzey üretim tekniklerine hızlı adapte olmayı amaç edinen AMD, 2008-2009 yıllarında bu konuda belli düzeyde başarı elde etmiş olsa da gelinen noktada bu mantığın pek de başarılı olmadığını gördü. Buna rağmen küçük GPU üreterek en yeni üretim tekniğine geçme fikri bugün de devam ediyor görülüyor. Karşısında ise eski güvenli bölgede kalıp büyük (hatta devasa) GPU'larla yeni mimarisini sunan taraf var. Genel olarak başarılı olan taraf da bu.

    Peki şimdi AMD ne ölçüde başarılı olur? Nvidia'nın henüz pek fazla kullanılmamış olan RT ve Tensor çekirdekleri sebebiyle yeni bir mimariye geçtiğini ve GPU'yu ziyadesiyle büyüttüğünü düşünürsek, AMD mantıklı bir iş yapmış. Peki kötü olan ne? Kötü olan, hala aynı mimari ile yoluna devam ediyor olması. Dahası, 16 GB HBM2 bellekle maliyeti ciddi şekilde arttırdığını da düşünmek mümkün. Ancak HBM2 belleklerin durumu biraz farklı. GPU'yla bütünleşik gibi bir şey. GPU bozulursa, HBM2'leri de at çöpe. O yüzden muhtemeldir ki; PRO kartlar için üretilen kartlar istenen seviyede değilse, VII olarak hayatına devam ediyordur. Yani elde kalan GPU'lardan VII yapılıyordur. Ancak mesele şu ki; her ne kadar maliyeti yüksek olsa da Turing ve Pascal karşısında bu fiyatla VII'nin iş yapması zor görünüyor. Çünkü GTX 1080 TI, 2017 başında bu seviyede performans ve bu fiyatla yıl önce sunulmuştu. Turing ise yeni mimari ile ve yeni özelliklerle geldi. Fiyatı da çok uzak değil. AMD'nin bize VII ile sunduğu, eski mimariyi 7nm ile üretip daha fazla bellek basmak ve 700 dolar fiyat biçmek olmuş.

    Hala Vega mimarisi ile yola devam ediliyor olması önemli. Çünkü 7nm ile çok öteye gidilmemiş gibi geldi bana. GPU %33 kadar küçülmüş, güç tüketimi benzer kalmış, Performans %25-30 kadar artmış. Daha fazlasını beklerdim şahsen. Belki ilerde görürüz, ancak bu durum, Pascal ve Turing karşısında yeterli değil. Hele o fiyatla hiç yeterli değil. AMD'nin sitelere verdiği söylenen sonuçlara bakıldığında %30 artmamış olan performans karşısında %40 artan bir fiyat var.

    Diğer taraftan Vega 64 üzerine gelen performans artışı, daha çok bellek bant genişliğinin 2 katın üzerine çıkması ile yaşanmış gibi görünüyor. Çünkü performans her oyunda %25-30 civarı artmış değil. Kiminde %10'un altında, kiminde %60 üzerinde artış göstermiş. Yani dengesiz bir farklılık var. Bunun sebebi, bellek bant genişliğine abanan oyunlarda ciddi bir fark yaşanıyor olması, bellek bant genişliğine takılmayan oyunlarda yalnızca GPU hızı sayesinde artan performansın fark ettirmiş olmasıdır sanıyorum. Salt performans farkı olarak benim beklentim düşük. Çünkü aynı mimari, benzer GPU hızı, fazla artmamış olan hesaplama gücü gibi durumlar, bana Vega 64'ün çok uzağında olmayacak bir kartın geldiğini gösteriyor. Ama katlanan bellek bant genişliği 4K'da belirgin farklar sunabilir. Zaten AMD de reklamı bu noktadan yapıyor.

    Neticede AMD'nin Pascal'da olduğu gibi 1 - 1,5 yıl rakibini izlemek yerine iyi kötü bir şeyler sunmuş olduğunu görmek güzel. Ama bu ürün Turing'in rakibi mi yoksa Pascal'ın mı dersek, ben orada Pascal derim. Hatta GP102'ye ne ölçüde rakip olduğunu da incelemelerle görmek gerekecek.




  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    AMD ABD rekabet yasaları geriği şirketi kapatımyor, kapatabilse arkasına dönüp bakmaz. Keşke iyi bir iş çıkarsalar rekabet etseler ,şu çabları bile takdir edilesi. Ben şuan kullandığım son yada belki bir ekran kartı daha alırım almam ömrüm boyunca. Heyecana rayan amd alır ben nvida alır kafa rahatlığına bakarım. Yok voltaj düşürülüp ram overclok yapılcakmış tdp şöyle olcakmışta. Nvida alır voltaj dahi vermeden köklerim herşeyi %10-20 performasn alıyorsun o.c. ile kusura bakmasın amd. Fiyat ile cezbedebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 12 Ocak 2019; 14:27:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guzmann06

    AMD ABD rekabet yasaları geriği şirketi kapatımyor, kapatabilse arkasına dönüp bakmaz. Keşke iyi bir iş çıkarsalar rekabet etseler ,şu çabları bile takdir edilesi. Ben şuan kullandığım son yada belki bir ekran kartı daha alırım almam ömrüm boyunca. Heyecana rayan amd alır ben nvida alır kafa rahatlığına bakarım. Yok voltaj düşürülüp ram overclok yapılcakmış tdp şöyle olcakmışta. Nvida alır voltaj dahi vermeden köklerim herşeyi %10-20 performasn alıyorsun o.c. ile kusura bakmasın amd. Fiyat ile cezbedebilir.

    Şimdi ben bu yoruma cevap vereceğim bana diyecekler ki sen Amd fanboyusun diyecekler ama bu arkadaş Nvidia fanboyu olmayacak he. Abd izin verseymiş Amd kapatıp gidecekmiş o yüzden mi bu firma halen daha üst seviyede rekabet edebilecek kartlar çıkartıyor? Orta seviyede herkesin tercşh ettiği bir marka, son yıllarda sürücü konusunda yaptığı atılımlarla rakibi Nvidia'nın da önğne geçmiş her bir sürücüsünde kartların performansını artırıyor. Uzun vadede Amd kartı kendi rakibinin muadil kartına fark atmaya başlıyor. Git kime sorarasan sor bunu, Nvidia'nın fahiş fiyattan sattığı G-Sync'i bedava Freesync adı altında getiriyor, konsollara cpu ve gpu üretiyor, Amd'nin apuları piyasada oyun oynatabilen tek apulardır. Ekran kartı piyasasında Nvidia'nın hegamonyasıyla uğraşop birde üst seviyeden rakibiyle yarışöaya drvam ediyor, birde senin gibi insanların algılarını yıkmaya çalışıyor. Şimdi bu arkadaş Nvidia fanboyu değil ama ben Amd fanboyuyum bazılarına göre.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • rt ve dlss diye dolaşan tipleri zamanında physx diye dolaşırken de görmüştük. gene aynı terane, kart sattırmak için çıkmış ve 1-2 yıl sonra unutulacak , fps sömüren gereksiz teknolojiler. gtx 970 alıp o dönemde bir hata yaptım, bir daha yapmam.
  • AMD düşmanı Nvida fanboyu değil F/P ve sorunsuzluk,sessizlik vs herşeyi göz önünde bulundururum. Fanboy tarzı ithal kavramlardan nefret ederim. Amd ekran kartıda kullandım hd 7790(işime yarayamatakasda elime geçmişti satıp R9 270 almıştım. kart 1 yıl sonra bozuldu vatandan hediye çekiyle 1050 ti almıştım. r9270 yerine gtx 950 almadığıma 1050 ti dan sonra hayıflandım. çok güç çeken malzeme az güç çkeen mlazemye göre bozulma rsiki fazladır. Isınır,fans esi yapar. Amd bir şeki,lde tkelonoji olarak geride nvididan. Daha uyugun fiyat vermedikçe hiç bir cazibesi yok. AMD ekran birimi mining furyasında önce kapatma isteğide bilinen bir gerçek amd mining sayesidne ekran birimi nefes aldı. Mining stokçulukda yaptılar milleti sağdılar rx 570-580leri yok pahasına dağıtıyorlar.
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Sanmiyorum. Acikcasi zaten insanlar gpu da gecebilecegini bile dusunmedi yeni teknolojiler bir yana tanitilan kart bule 1080 ti dan kalir yani yok tek yani taze urun olmasi.

    Gpu dan beklentilerimizi alamadik ama cpu lardan umitliyiz lakin sizan fotograflara gore bazilari bile dogru olsa yine kök sokturur orta halli insanlarin gozunde suanda 3700x var lakin yalan olma ihtimali kendi kadar gercek tabi bunu daha sonradan gorucez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Normaldir zaten intel gibi tuketiciyi somurme politikasi uyguluyor ne kadar ekmek o kadar kofte

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • keşke r9 390 alaydın kış günlerinde odada petek kapatırdın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

    keşke r9 390 alaydın kış günlerinde odada petek kapatırdın.
    neden olmasın o zamanlar amd nin driverlarla fark açma olayını bilmediğimden yaşandı bu olay, gtx 970 290 ı da 390 ı da geçiyordu başlarda sonradan tablo tersine dönmeye başladı driver güncellemesi geldikçe, ki al sat yapan birisi de değilim. uzun vadede amd daha iyi gibi
  • İntel apayrı muamma i7 4-6-7 şaka gibi performansartışları i7 2700k sı olan adam 2017 ye kadar sıkıntı yaşamadı. ryzen şlmemcileri 144 hz ekranı olmayan her zaman öneririm. tdp,ısınması intele göre iyidir daha çok çekirdek işlem gücü sunar daha ucuza. Ben kimse amd ekran kartı önermem fiyat cazip olmadıkça. ryzen 5 1600ümden memnun olmakla birlikte ciddi bir ipc artışı gelirse ryzen 3 e geçmeyi düşünüyorum. artık oyunlarda eski dandik motorlardan kurtuluyor çoğul çekirdek iş göremeye başlıyor. Total war işlemci yönünde sıkıntılı bir oyunken Warhammerde motoru 64 bit e güncellidler cpu kullanım seivyleri arttı, güzel performans artışları geldi. Son çıkan oyunda eski 32 bit sisteme devm ettiler 2018 de çıkış yapan oyun 2 çekirdek kullanıyor şaka gibi 3.4. core sanal thread gibi kullanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

    keşke r9 390 alaydın kış günlerinde odada petek kapatırdın.
    970 alarak zaten kapatmıştır arkadaş.

    AMD Radeon VII tanıtıldı! 100$ daha ucuza RTX 2080'den daha iyi performans!




  • Benim dusunmede gore ki hissediyorum amd bu sefer bekleneni karsilicaktir lakin hergun 3700x e bakmadan duramiyorum. Diger islemciler biraz muamma ama 3700 un varligi 3700x i bile tereddut ettiriyor cunku arada 10 tdp var. Umarim soylentilerin yarisini bile cikarda intele yaptirim yapmakdan vazgecer insanlar. Zaten oyunculuk render yayin vb seyler artik aşıliyor. Ben bugun 1080p 120 fps bu tomb raider oynayamicaksam konsola gecmenin zamani gelmistir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • listede r9 390 olsaydı ilk 5 deydi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

    listede r9 390 olsaydı ilk 5 deydi
    Listede zaten R9 390 var, en az ısınan kartlar arasında aşağılara bak.

    https://www.guru3d.com/articles_pages/powercolor_radeon_r9_390_pcs_8gb_review,9.html
  • r9 390 dx 12 ve vulkanda geçerse geçer gtx 970 dx 11 de zor. Oynadığın dx 12 oyunu kaç tane. BF bile stuter sorunlarından dx 11 de oynuyor. dx 12 yaygınlaştığınd asenin kart mefta olcak. Vulkan keşke ilerlese ama onun durumu belli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    970 alarak zaten kapatmıştır arkadaş.



    Alıntıları Göster
    94 derecede kart nasıl underclock yapmıyor ya? benim gtx 660 94 derecede çalışsa erir gider




  • Kart özel bir model tüm normal 390 nın fiyat ne kadar üstünde satıldı biliyormusun? 290 hemen hemen aynı. google bakaldım 90 altına düşmeyen kaç r390 varmış. şaka gibi adamsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 12 Ocak 2019; 16:49:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

    Kart özel bir model tüm normal 390 nın fiyat ne kadar üstünde satıldı biliyormusun? 290 hemen hemen aynı. google bakaldım 90 altına düşmeyen kaç r390 varmış. şaka gibi adamsın.
    AMD Radeon VII tanıtıldı! 100$ daha ucuza RTX 2080'den daha iyi performans!


    https://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/R9_390_Nitro/27.html
    https://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_390x_gaming_8g_oc_review,9.html
    https://www.tomshardware.com/reviews/sapphire-nitro-r9-390-8g-d5,4245.html#p12




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.