Şimdi Ara

AMD RX Vega [ANA KONU] (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.591
Cevap
10
Favori
66.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • emmre129 kullanıcısına yanıt

    İlk açıp denediğimde oyun 20fps yi geçmiyordu. Anakart bios ve ekran kartının da son sürücüsünü yükleyince hiçbir sorun olmadı. rdr 2 online oynuyorum ancak her oyuna girişte farklı mekan ve zamanda açıldığı için fark edemiyorum. Oynamadığım oyunların güncellemesini yapıp test edip haber ederim 4-5 saate.


    ekleme:

    Smart access memory: açık kapalı

    Cyberpunk 80 78

    Blackdesert online 105 101

    Forza 112 95




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Blade -- 23 Mayıs 2021; 13:4:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wey-Yu

    Termal ped bilgisini bu mesajımda paylaşmıştım.

    Mx4 güzel olur.
    Birde önemli bir nokta soğutucunun gpu ya basıncı zamanla azalıyor arkadaki 4 kollu parlak gergi parçasını çıkarınca kollarını hafif geri bükün tüm kollar eşitmi diye düz zemine koyup bakabilirsiniz çok fazla eğmenize gerek yok 4 kolu 2mm kadar bile geri eğseniz yeter kolları kökünden eğin.
    Bu işlemden sonra hotspot değerim 17 derece düştü.

    Alıntıları Göster

    Mesajı atalı çok uzun zaman olmuş ama, hocam sana nasıl teşekkür etsem bilemiyorum. Vega 56 msi air boost var elimde, pad değişimi yapacağım tüm interneti talan ettim günlerdir kalınlıklarını bulamadım bir türlü. Şans eseri bu konuyu okumak aklıma geldi sizin mesajınız aşırı faydalı oldu. Çok teşekkür ediyorum.





  • kartalım kullanıcısına yanıt

    Rica ederim konunun ilk mesajının sonunada eklemiştim pad ölçülerini.

    Msi arka yüzdeki doubler denen çiplere pad koymamış uzun ömür için koymanızı öneririm arka yüzde en çok ısınan parçadır.


    AMD RX Vega [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam, sizin attığınız şekilde her çipe koyacağım. Kartım bugün ulaşacak kargodan, fanı çok ses yapıyor diye piyasa fiyatının altına aldım kartı, biraz araştırdığımda bu modellerin fanı yüksek rpm'de döndüğünü öğrendim. Bir de termal ped'leri değiştirip kartı iyice temizlersem güzel performans vereceğini düşünüyorum.

  • kartalım kullanıcısına yanıt

    Fanı bozulmuştur aliexpressde 80tl civarına var fanları.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kart bugün geldi hocam, fanı değiştirmiş arkadaş ancak soğutucu yerine tam oturmuyor, bazı vidaları yalama yapmış arkadaş takarken, bazıları eksik. Bu sebeple kart ısınıyor ve fanı %70 üstüne çekince direkt restart atıyor kart anlamadığım bir şekilde. iade edeceğim sanırım

  • kartalım kullanıcısına yanıt
    Hocam kaça almıştınız acaba kartı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Morutan kullanıcısına yanıt

    Voltajla alakalı bir sıkıntısı vardır 2 ayrı kablo ile güç bağlantısı yapılmalı tek kablodan 2 çıkış olmamalı. Güç kaynağıda önemli.


    @kartalım

    Doğru karar olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: brnk

    Hocam kaça almıştınız acaba kartı

    6000 liraya aldım hocam, msi boost kart mining yapılmış. kartı biraz daha test ettim, çalışmasında elektronik problem yok gibi fan sorunu düzeldi. Ama soğutucu çok kötü durumda, blok yamuk takılmış biraz, tam oturmuyor, vidaları eksik, olanların bazıları yalama olmuş bazıları kafası kopmuş. Direkt iade edecektim ancak satan arkadaşla da konuştum, bilgisayarcıya verdim kartı bir, işlem yapman yapabilir mi yapamayacak mı söyleyecek ona göre iade edip veya alacağım.

    Kartı alırken bana sadece fanı ses yapıyor denilmişti, fiziksel durumunu bilseydim daha az teklif yapardım.

  • kartalım kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam hayırlı olsun, bende de aynı kart var baya sök tak yaptım İşlemci soğutucu takmaya çalışmıştım bir ara ses rahatsız ediyordu beni de ama normal referans tasarım için tabii çok aşırı değilse, yan vidalar falan yalama yapmıştı benim de üst kapağı sökmeye çalışırken Oya Oya çıkarmıştım ama soğutucu blok vidaları sağlamdı yandaki ufak vidalar sıkıntı çıkarmıştı sadece.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • brnk kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam da, çok hayırlı olmadı ya AMD RX Vega [ANA KONU]  iade edeceğim kartı, vidalarının yarısı eksik, kalanlar da ya yalama olmuş ya da kafası kopup içeride kalmış, herhangi bir şekilde kırıp dökmeden kartı açmak imkansız. Soğutucu tam tutmuyor bile. Nasıl bu hale gelmiş kart anlamış değilim. İade edeceğim kartı, olan param güvende sisteminde giden 250 lirama oldu..

  • Vega 64 kartım var standart blower tipi stok fanlı ve bildiğiniz gibi ısınıyor. Bu karta takabileceğim başka üreticilerin heatsink/fanı mevcut mudur? Araştırdığım üzere Raijintek firmasının Vega serisi heatsinki var ancak sanırım üretimden kaldırılmış.

  • wakari_mayo kullanıcısına yanıt

    Evet hocam o soğutucuları bulmanız zor artık malesef.


    AMD RX Vega [ANA KONU]
    AMD RX Vega [ANA KONU]amazon.com
    NZXT Kraken G12 - GPU Mounting Kit for Kraken X Series AIO - Enhanced GPU Cooling - AMD and NVIDIA GPU Compatibility - Active Cooling for VRM, Black
    https://www.amazon.com/NZXT-Kraken-G12-Mounting-Compatibility/dp/B06ZYHRMYP/ref=sr_1_2?keywords=Radeon+Vega+64&qid=1636615404&s=pc&sr=1-2
    AMD RX Vega [ANA KONU]
    AMD RX Vega [ANA KONU]amazon.com
    EVGA CLC 120mm All-In-One CPU Liquid Cooler, 1x 120mm Fan, Intel, 5 YR Warranty, 400-HY-CL11-V1
    https://www.amazon.com/EVGA-Liquid-Cooler-Cooling-400-HY-CL11-V1/dp/B07CNXHYJ2/ref=sr_1_1?keywords=Radeon+Vega+64&qid=1636615404&s=pc&sr=1-1

    Uyumluluğu konusunda bilgim yok ama, şu tarz iki soğutucu alarak kullanabilirsiniz veya aliexpress de sıvı soğutma blokları var ama onlara da custom sistem ve pompa radyatör vs. lazım. Eski bir kart için bu kadar yatırım yapmaya değer mi bilemedim.


    Yapabileceğiniz en iyi şey, termal macun ve termal ped değiştirmek olacaktır diye düşünüyorum. Belki biraz da undervolt AMD RX Vega [ANA KONU] 





  • kartalım kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkürler öncelikle. Evet dediğiniz gibi kart eski ancak yeni kartların fiyatları da malumunuz o sebeple bu karta gözüm gibi bakıyorum. AMD RX Vega [ANA KONU] 

  • Satsaydınız keşke vega64 üstüne 1000tl koyup 6700xt alınabilecek dönemler vardı.

    Bu arada konuda daha önce yazdım macun değişimi yapacaksanız kartın arkasındaki gergi demirinide biraz ters yöne eğip basıncı arttırın hotspot değerinde büyük düşüşler olur thermal pad değişimi içinde konunun ilk mesajında altta bilgiler mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 11 Kasım 2021; 12:54:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wakari_mayo kullanıcısına yanıt

    rtx 3060 ile takas ededlim hocam AMD RX Vega [ANA KONU] 

  • Arkadaşlar bende Sapphire Vega 64 Nitro+ var sorunsuz. Bunun güncel piyasada ederi nedir acaba? Pek alan satan göremedim piyasadan da epeydir uzağım. Ederi nedir? Neyle takas edilir? Rtx'e geçesim var da araya kaç koymak gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

    2021 yazı sonu vega 56 satmıştım. değeri olarak rtx 3060+para veya 6600xt ediyordu. şimdi mining durumu nasıl bilmiyorum ama eğer benzer gibiyse bence bu kartları yada bir üstünü referans alabilirsiniz.

  • Valla aslında benim gözüm de 3060 ti veya 3070 gibi bir şeyde aslında... Öyle bir şey kapabilirsem güzel olur. Tabii ne kadar gerçekçi bilemiyorum. Çok teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.