Şimdi Ara

AMD RYZEN 5 3600 SICAKLIK DEĞERİ LÜTFEN YARDIM EDİN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • forumun başlığı sıcaklık düşürme. sıcaklık düşürmeden çok intel vs amd konusu yazıldı. hocam sen yardım et bana @CCaaNN
  • darkevill kullanıcısına yanıt
    Merhaba biraz geç bir cevap oluyor. Fan hızı artınca sıcaklıklar düşüyor ise bir de kasanızın hava akışını kontrol edebilirsiniz.

    Bunu yanında acaba 3.6 ile tam yükte aldığınız değer nedir? Normalde stock fan ve stock ayarlarda eğer kasanızda ortalama bir hava akışı varsa bu sıcaklarda işlemci boşta 50 derece yükte de 90-95 dereceleri görebiliyor. Cbo kapatınca tam yükte sıcaklıklar için yaklaşık olarak 20-30 derece arasında fark olması lazım. Yüksüz ise oda sıcaklığına ve kasa havalandırmasına bağlı olarak 30-40 derece civarına kadar düşebiliyor. Undervolt ile 4.1 4.2 civarına hızınızı ayarlayarak cbo kapalı sıcaklık profilini yakalayabilirsiniz.

    Ryzen 2. Nesil için 80 dereceye kadar olan sıcaklıkların işlemci için herhangi bir sorun oluşturmadığını fakat 80 derece üstünde uzun süreli kullanıma dikkat edilmesi gerektiğini de belirtmek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkevill kullanıcısına yanıt
    Sorun 1 - Hocam onceki mesajlarimdaki gibi, kasanizin hava akisi iyi degil, kasa icerisindeki sicak hava disariya atilamadigi icin genel bir sicaklik sorunu yasaniyor.

    Sorun 2 - Buna ek olarak islemci ile birlikte gelen sogutucu da yetersiz, boost hizlarinda sogutmak icin kesinlikle yetmiyor.

    Bunlara cozumleri yazalim simdi;

    Cozum 1 - kasayi degistirme durumunuz olmadigini varsayarak(aslinda cok gerekte yok), kasanin arka tarafina guzel bir egzos gorevi gorecek fan almaniz lazim. Sharkoon kasa ben de kullaniyorum, kasa ile gelen fanlar havayi hareket ettirmiyor bile neredeyse, farki kaliteli bir fan kullandiktan sonra anliyosunuz. Oncelikli olarak onerdigim model Noctua NF-P12 Redux modeli olacaktir, TR de bulamazsaniz Akasa Viper alabilirsiniz. Viper daha fazla hava akisi sunuyor ama daha gurultulu calisir. Noctua tam ideal performansta benim deneyimime gore.

    Cozum 2 - Islemci sogutucusu takmalisiniz. Mevcut stok model yetmiyor. Nokta. Yerine takacaginiz Dark X120 - Snowman bile sicaklik sorununuzu cozer. 180 liraya su modeli alip montajlarsaniz bu sorundan kurtulursunuz tamamen;

    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/sifir-kutulu-ekstra-sogutma-t6-mavi-ledli-islemci-fani-P236212591

    Kasaniz 157mm sogutucu destekliyor ona dikkat edin, X120 ve T6 modeli 155mm, yani rahatca sigar, uyumlu.

    Bu cozumlerden ilkini uygulamak daha kolay ama 2.si kesin cozumdur. Ben her kurdugum sistemde ikisini birden uyguluyorum, eger CPU sogutucu degistirebilirim diyorsaniz 2. cozumden baslayin kesinlikle.

    https://forum.donanimhaber.com/180-tl-kargo-dahil-snowman-m-x6-am4-ryzen-lga115x-lga1366-rgb-6-heat-pipes-3x90mm-fan-dual-tower--143913106




  • deneme357 D kullanıcısına yanıt
    fan hzını sonladım her zaman tam güçte çalışıyor sıcaklıklar 20 dereceye yakın düştü aslında boostu açık bıraktığımızda da 57 derece falan oluyor ama her 10 saniye de bir 69 u görüyor ve geri düşüyor yavaş yavaş
  • darkevill kullanıcısına yanıt
    Snowman konusunun son sayfalarina bakmani oneririm, seninle ayni sorunu yasayan insanlarin nasil sorunlarini cozdugunu gormus olursun;

    https://prnt.sc/ueqhil

    Butce daha fazlaysa baska onerilerim de olur bu arada, en ucuza cozum olsun diye bu modeli onerdim hocam, bilgine.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    hocam zaten ekran kartı sıcaklığımda biraz fazla olduğu için bence kasaya fan alayım ses önemli değil sistemimdeki iki hediye fan da çok sesli çalışıyor ve sesi sorun etmem kış gelince kasanın sıcaklığı ne kadar düşer? bi de hocam hava akışı iyi değil çünkü kasanın içinde tek fan geliyor ve bu fan en alta takıldığı için hava akışı sağlanamıyor alacağım fanı arkaya arkada şuan takılı olan fanı da yukarıya takacağım inşallah düzelir
  • şimdi kasanın fanlarını da son hıza alıp kullanarak idare etsem olur dimi 70 dereceyi geçmiyor 3.6 ghzde
  • darkevill kullanıcısına yanıt
    Tabii ki idare edilir bir sorun olmaz. 70 derece cok kotu bir sicaklik degil. 3.6 ayarlamak yerine Ryzen Master ile 1.2v verip 4 Ghz e ayarlayabilirsin bu arada. Sicaklik olarak degisen bisey olmaz, performansin artar.

    https://prnt.sc/uesklw

    Ryzen Master'in iyi yani, her windows acildiginda ayarlarin sifirlanmasi. O yuzden yanlis bir ayar yapsanda bilgisayara res attiginda sifirlaniyor, tekrar deneyebiliyosun. Normal sartlarda 1.2v ile 4200 Mhz gormesi lazim, garanti olsun dersen 1.2v ile 4000 denersin, baktin hicbir sorun cikmiyor, sicakliklar guzel, istersen voltaji yavas yavas dusurursun, istersen Mhz'i yavas yavas arttirirsin. Kendine gore optimum noktayi bulursun.

    Sabit voltaj ile isinma sorununun onune rahatca gecebilirsin. Ryzen Master AMD'nin resmi uygulamasidir;

    https://www.amd.com/en/technologies/ryzen-master




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkevill

    forumun başlığı sıcaklık düşürme. sıcaklık düşürmeden çok intel vs amd konusu yazıldı. hocam sen yardım et bana @CCaaNN
    Sana yazdık zaten çözüm için. Bu ve benzeri 32549425894 tane konu var forumun bu bölümünde. Kendine özel konu açmayıp araştırabilirdin. Yada almadan önce araştırıp nasıl kullanacağını öğrenebilirdin.
  • araştırdım zaten ama hiçbiri benim kadar ısınmıyordu oyunda 95 dereceyi görmüştüm 95 derece
  • Yorumları pek okumadım, bendede r5 3600 var 2hafta oluyor bilgisayarı toplayalı.

    İlk önce yapman gereken şey performance boost modunu biostan kapatmak, ve işlemciyi stabil hale gelmesi için ghz sini sabitlemek.
    Ayrıca eğer kule tipi soğutucun yoksa mutlaka bir tane almalısın. Ben ucuza kaçmak için GamePower Windrunner aldım 230 tl gibi bir fiyatı var.

    Şuan 1225v 4.20ghz sabit olarak çalıştırmaktayım. Boşta 38-41 derece tam yükte 55-60 derece arasında gidip geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkevill

    araştırdım zaten ama hiçbiri benim kadar ısınmıyordu oyunda 95 dereceyi görmüştüm 95 derece
    Benim bir yakınım sizinkine benzer sistem topladı itopya üzerinden oda 95 derece görüyodu. Voltaj düşürüp soğutucu aldık öyle çözdük. 95 derece gören çok. Hatta çoğu insan sıcaklığa bakmıyor bile kullanmayı bilmediği için.
  • ben de 1-2 ay böyle kullandım işlemci zarar görmüş müdür hız açısından
  • PBO CBS falan kapatırsan stutter oluyor.

    Ryzen master ile kendine cinebench 20 testinden geçecek frekans - voltaj ayarlarını test edip bul. iki üç kez ard arda test yapabiliyorsan OC tutmuştur.

    sonra bios'dan manuel voltaj girersin.

    stok fan da bence yetersiz, gidip 450 liraya fsp windale 6 soğutucu aldım..

    https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-5-3600x-ornek-hiz-asirtma--143504216#143504216

    AMD RYZEN 5 3600 SICAKLIK DEĞERİ LÜTFEN YARDIM EDİN

    Alın cpuz ve ve cpu burner aynı anda kökledim. windale 6 güzel çalışan bir soğutucu ve ayrıca önünde 1070 var, hava akımını biraz engelliyordur.

    Bunun dışında boşta zaten 35-45 oynuyor. bir işlem yapınca da anlık 50 - 52 derece oluyor.

    Bu site bir üye var zaten sanki amd ailesini kaçırıp fidye istemiş gibi amd kötülüyor.

    stok fan olsaydı 90 dereceleri görürdüm, benim evimde 6700k var maximus hero viii anakart var, intel daha serin çalışıyor olabilir fakat 3600x tam bir

    fiyat performans canavarıdır.

    Tutup da bu devirde 3600x yerine 7700k alan çıkmaz. yok oyunmuş bilmem neymiş!! tek çekirdek performansları aynı olabilir işlemcinin komut setleri ve çekirdek sayısı da önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 10 Eylül 2020; 15:14:46 >




  • Voltaj sabitlemek işini görebilir...

    Hazır sistemlere nedense asusun rezil anakartları konuyor. Hiçte ucuza değil.. Gerçekten hayret..


    https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-serisi-sicaklik-dusurme-ve-overclock-rehberi--143448748

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşta 60 ne abi siz şaka mısınız? Normal kullanımda benim işlemcim 45 falan oluyor. Boşta ne yapıyor bu bilgisayar tost falan mı yapıyorsunuz üstünde?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.