Şimdi Ara

Amd ryzen 5 3600 yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuyu yanlış yere açtıysam affola çok araştırdım düzgün sonuç bulamadım

    işlemcim amd ryzen 5 3600 anakartım msi b450 tomahawk max

    soğutma corsair h100v2 240 mm sıvı soğutma

    Termal macun Zalman ZM-STG2 Yüksek Performanslı Termal Macun 2-3 günlük daha yeni kıvamında sürüldü

    kasa xigmatek frontliner en8774

    Sorunum şudur işlemcim ısı değerleri çok değişken ve yüksek boşta 45-60 derece arası ki işlemci hızım 3.6 4.2 değişken

    yük altında aida64 stress testinde 85-95 arası oyunlarda pubg de 65-80 csgo da 55-65 derece arası sıvı soğutmada icue programında extreme alsam en fazla 5-10 derece fark ediyor ama çok ses çıkıyor görsellerdeki ayarlardada sessiz orta seviyede çalışıyor anakarttan hiç bir ayar yapmadım kasada önde 3 giriş arkada 1 egzos fanı var sıvı soğutma üstte hava akışı dışarı üflüyor
    değerler normalmi ne yapmam gerekir biostan boost u kaparsam işlemci 3.6 da çalışacak ama işime yaramıyacak malesef voltaj değerlerim normalmi yardım ederseniz sevinirim amd nin ısındığını bilirim ama sıvı soğutmada bu değerler normal mi ? tabi şuan havalar ısındı bunuda biliyorum ama genede fazla gibi geliyor bana.
    Amd ryzen 5 3600 yardım lütfen
    Amd ryzen 5 3600 yardım lütfen
    Amd ryzen 5 3600 yardım lütfen
    Amd ryzen 5 3600 yardım lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Belirmis -- 21 Mayıs 2020; 0:16:45 >







  • uppp. ryzen 5 3600'ü sanirim sivi soğutmalı kullanmayacaksın. Aynı sorun bende de var.
  • 1.300volta dusur işlemciyi yükte 1.3 olursa sogutabilirsin ryzen işlemciler çok ısı üretiyor nm kuculdugunden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvı soğutma için çok kötü değerler. Montajda sıkıntı olmadığını varsayıyoruz. Aida testinde işlemci kaç volt veriyorki sıcaklık buralara tırmanıyor?

    Edit: Eğer şu yukarıda 1.36 volt yazan değer render alıyorken yazıyorsa o çok. Onu soğutamazsın bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 21 Mayıs 2020; 3:55:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şunu anlayın undervolt yapmazsanız dünyanın en performaslı AIO'sunu alsanızda soğutamazsanız.
  • voltaj düşürdüğümde işemci hızım 4.1 - 4.2 sabit ısı değerlerim değişti pubg ortalama 60-65 derece oldu csgo 55-63 derece oldu boş durumdaki sıcaklık pek değişmedi 50-55 derece

    aida 64 stress testine soktuğumda işlemci hızı 3.15 - 3.9 arası gidip geliyor voltaj düşürmeden önce 3.6 sabit gibiydi sanki

    sıcaklık değerleri sıvı soğumta extreme de iken 75-80 quiet modundayken 80-85 derece oluyor

    CINEBENCH_R15 testinde ise işlemci hızı 3.3 - 3.4 ghz de gidip geliyor sıcaklık 74-75 sabit ama puan değeri bayağı bi düştü 1592 puan alırken voltaj düşürmeden sonra 1151 puana kadar düştü sizce ne yapmam gerekir ?
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Benim anlamadığım konu 7nm üretim ile elektrik tüketimi ve ısı değerlerinin daha düşük tasarıma göre performansın daha yüksek olması lazım değil mi? Yani düşük nm üretime geçmenin mantığı budur yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltebilir. Eğer ki rakibi olan işlemci 14 nm de daha az ısınıp benzer performans veriyorsa üretimde bişeyler yanlış değil midir?

    Bu arada aynı işlemciyi bende sipariş verdim intel fanboyu değilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.Soylu kullanıcısına yanıt
    ben yıllarca amd kullandım amd intele göre daha fazla ısındığını bilirim ama intelde k işlemciler hariç çarpan kilidi açık değil ve sabit hzıda çalışır bunuda az çok bilirim yaklaşık 1.5 yıl i5 6600k oc ile kullandım kule tipi soğutma ile 65-75 derece arası gidiyordu tabi bu kadar ince işlememiştim olayı orası ayrı zaten belli bir süre sonra 1060 la bile darboğaz yapmaya başladı takılmalar başladı pubg deyken dc açtığımda kasıyordu vs vs hani bende amd ci değilim yada intelci hakkı olanın hakkıv erilir ama bu işlemci gerçekten hoşuma gitti ..
  • Arkadaşlar farklı birşey denedim saçma gelebilir banada öyle geldi ama işe yaradı :)

    işlemciyi ve pompa kısmını söktüm işlşemcinin ücerindeki macunu tekrar temizledim öncede ortasına bir pıt kenarlarada yarımdan az pıt damlatıp soğutucuyu takıyordum şimdi ise ortasına ve kenarlara döküp karvizit ile hafif bastırarak yaydım ve daha önce bir katman bıraktım ek olarak soğutma yönünnü değiştirdim yani corsair yazısı ters oldu

    bu işlemle birlikte voltaj değerini gene otomatiğe getirdim yani ilk hali gibi oldu ve değerler şu yönde

    pung de 63-65 derece sabit 4.2 ghz arada anlık 70-74 oluyor 5 saniye sonra gene düşüyor

    cs go da 55-60 derece sabit 4.2 ghz anlık 65-70 olup düşüyor

    aida64 stress testinde 80-84 derece sabit 4.0-4.1 ghz anlık sıcaklık 85-90 oluyor sonra hemen düşüyor

    CINEBENCH_R15 testinde ise sabit 75 derece 4 ghz ve puanım gene 1500 ü geçti voltaj düşürdüğümde puan 1100 lere düşmüştü :)

    boşta sıcaklık ise şuanda bu formu doldururken 45-50 derece sabit 4.2 ghz sizce değerler iyimidir bu sıcak havalarda ? genede voltaj düşürmeme gerek var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Belirmis -- 21 Mayıs 2020; 19:4:14 >




  • PBO'yu kapatıp(boostu) çekirdekleri elle 4.2 yapıp voltajı 1.25 yapıp deneyebilir misin ? 4.2 1.25 olmazsa 4.1 1.25 deneyebilirsin.
  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    şuand bi ayar yapmama gerek kalmadı yukarıda yazdığım işlemleri uyguladım ve gayet iyi oldu garip ama gerçek sizind ediğinizi yapsam eminim ki sıcaklık biraz daha düşecek ama benim amacım undervolt yada oc yapmadan işlemcinin kendi halinde nasıl davranacağını görmek :)
  • K.Belirmis K kullanıcısına yanıt
    Zaten bir sıkıntı yoksa en güzeli stok halde kullanmak. Güle güle kullanın.
  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim eğer ısı değerim tekrar yükselir ise sizin dediğinizi deniyeceğim veya termal macunu değişeceğim
  • K.Belirmis K kullanıcısına yanıt
    1 liralık macunla(gerçek anlamda 1 lira.) kullanıyorum. Çok çok pahalı macun almadıktan sonra pek fark yaratmıyor ki o kadar para vermenin de bir anlamı yok bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamisama- -- 23 Mayıs 2020; 1:20:43 >
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    bence yazdıklarımı uygula termal macunu çok ince sür işe yarıyacağına eminim undervolt yapmdım ve boost falan açık bilgin olsun
  • K.Belirmis K kullanıcısına yanıt
    Isının anlık değişmesi gayet normal. Isı atlamasını çözmenin yolu yok. İlk önce sıvı soğutmayı düzgün şekilde monte et(ters monte etmişsin). Macunu tam ortaya sık, soğutucu üstüne gelince kendi yayılacak, 1-2 gün o şekilde kullan. Pbo kapatmak bir çözüm olsada, performans kaybı yaşayacağın için tavsiye etmiyorum. Onun yerine Bios üzerinden - offset vererek voltaj düşür. Isılarda ~20 derece gibi fark oluşacak. Sıvı soğutma ile tam yükte 60-65 dereceleri geçmemesi lazım. İcue yazılımında fanların, işlemci sıcaklığı yerine, sıvı sıcaklığına göre çalışmasını sağla. Fanın hareketlenmesi bu sayede azalacak. İşlemci sıcaklığına göre ayarlamak istersen, hwinfo türevi bir yazılım ile işlemcinin boşta çalıştığı ısı aralığını ölçmen ve fan eğrisini o ısı değerlerine göre ayarlaman gerekiyor. Mesela 2600x günlük kullanımda 55 dereceye kadar atlama yapıyor. Fan hızını 56 derecede artışa geçecek şekilde ayarladım. Bu sayede fan devri sabit şekilde yükseliyor/azalıyor.

    Fan Devri
    Amd ryzen 5 3600 yardım lütfen

    3700x Undervolt sonucu, Pbo açık -0.200 offset verdim. 90 dereceden, 70 dereceye düştü(stok soğutucu). Yükte dalgalanma ciddi şekilde azaldı, boşta fan dalgalanması devam ediyor. Onun için 2600x'de olduğu gibi ayar çekmek lazım. Bir ara onada uğraşmayı planlıyorum.

    Amd ryzen 5 3600 yardım lütfen




  • awsalli kullanıcısına yanıt
    ters monte derken radyatör konumu normal sadece pompa kısmını tepe takla taktım ve radyatör sıcaklığım 40-45 lerde gezerken 30-40 arası oldu galiba içinde tortu vardı o dağıldı ondan olabilir şuan bu şekilde iyi termal macunu her zaman tam ortaya bir tık sıkar soğutucuyu öyle takardım 2 kere denedim olmadı 3. denememde termal macunu bi kartvizit yöntemi ile işlemcinin üzerine yaydım ve bu şekilde taktım 15-20 derece gibi bir fark yakaladım hem radyatör sıcaklığı düştü hem işlemci sıcaklığım mesela pubg de en fazla 70 dereceyi buluyor ki fanlarım radyatörün sıcaklığna göre ayarlı ve custom olarak ayarladım benim şikayetim fanın anlık yükselip alçalması değildi böyle birşey yazmamıştımz aten soğutmak içine extreme moduna alınca aşırı ses çıkartıyordu doğal olarak çünkü fanlar çok güçlü sizin dediğiniz -0.200 offest voltaj düşürmek mi yoksa anakart üzerinden başka bir ayarda + - voltaj dengesimi ?




  • K.Belirmis K kullanıcısına yanıt
    -0.200 voltajı düşüreceksin. Forumda konular mevcut. Radyatör sıcaklığın 44.5 o sıcaklıklarda çalışmaya devam ederse, radyatör fazla dayanmaz. O yüzden voltaj düşür dedim.
  • awsalli kullanıcısına yanıt
    Forumlarda baktım hep voltaj düşürme ile alakalı şeyler çıktı karşıma voltaj düşürme yapmadan yada voltajı ellemeden offset nasıl yapılır MSI anakartta bilgiv erirmisin ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.