Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: katharsis1537 , Fatihray , Fatihray Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.002
Cevap
68
Favori
30.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
34. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HARBINGER kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam,anasayfa yazılan değerleri deneyebilirsiniz,sadece ana gecikmelerinize dokunmayın(TCL,TRCD,TRP,TRAS) diğer gecikmeleri bir deneyin derim.

  • Merhabalar. Bilgisayarı dün aldım. Tam anlamadığım bir kaç konu var, yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


    1. Bilgisayar ilk açılırken monitör bir süre açılmıyor ve açılış hızı 5 yıllık intel işlemcili bilgisayardan daha yavaş. Bunu hızlandırmak için "Memory context restore" dışında başka bir ayar var mı?
    2. "Memory context restore" Enable yapmanın bir zararı var mı?
    3. SoC voltajını 1.25v dışında yapmam gereken başka bir ayar var mı? Otomatik ayardayken 1.3 görünüyor.
    4. Bu sistem için hangi Windows 10 mu yoksa 11 mi önerirsiniz?
    5. Şimdilik OC yapmak gibi bir düşüncem yok. Otomatik ayarlardan SoC dışında muhakkak değiştirmem gereken var mı?



    Sistemim:

    - MSI B650 Tomahawk - BIOS en güncel versiyonunda

    - G.Skill 32 GB(2x16) flare X5 AMD EXPO 6000MHz CL30

    - ASUS Proart GeForce RTX 4070 Ti Super

    - Samsung 1TB 980 PRO





  • Duncan Idaho D kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam,yeni sisteminiz hayırlı olsun.


    1. Hızlı açılış için tek işlem memory context restore'nin açık olması,7-8 sn'de açılır PC.


    2. Memory context restore açınca, kesinlikle power down mode açılması şart, yoksa mavi ekran almanız olasıdır.


    3. Soc voltajını autoda bırakmayın,işlemciyi yakan bir voltajdır ve geçmişte bu voltaj yüzünden işlemcile yanmıştı.Manuel olarak 1.25v ayarlayın.

    Diğer bios ayarları da sayfada mevcuttur.


    4.Ben Windows 10 kullanıyorum ve buna rağmen 40'a yakın windows servisini devre dışı bırakıyorum.

    Ayrıca Win 11'in bu TPM dayatmasından işlemci negatif etkileniyor.

    Win11,intel'de e-core optimizasyonu için önemli ve birde HDR'da win 11 çok daha başarılı sonuç veriyor.


    5.Kesinlikle voltajı manuel 1.25v geçmenizi öneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 2 Nisan 2024; 19:33:19 >
  • Optimize edilmiş windows 10 yağ gibi akıyor.Custom birçok OS denedim,bi yerde patlıyor ama optimize edilmiş ve gereksiz hizmetleri kapatılmış win10 çiçek gibi.


    AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Vav. Valla çok güzel olmuş ha. Win11 Home yüklü şuan bende. Bende mi 10 yüklesem. Bide optimizaston var demi sayfada? Ne yapsam ki?
  • Cahid42 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam,windows hizmetlerini kapatma tamamen kişisel kullanım olduğu için,benim kapattıklarım sizin kullandığınız bir hizmeti kapatır PC düzgün çalışmaz sorun yaşarsınız.

    Basit optimizasyon ve güç ayarları mevcut anasayfada.

  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Tamam patron. Sayende bilgisayarımın ısısı yerine geldi 82dereceler de iken şimdi 60 derece civarında.
    Çok tşkler tekrar
  • Cahid42 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam,güle güle kullanın.

  • Neredeyse 1 yıldır kullanıyorum.
    Deepcol AK620 ile soğutuyorum. 6000 30/36... ramler ile expo açık.

    Her amd işlemcimde olduğu gibi PBO kapatıp geçtim bu kadar ayara gerek yok çok kasmayın. İşlemci kendi içindeki ısıyı soğutucuya aktarmakta zorlanıyor. Ondan sıcaklıklar diğer işlemcilere göre çok anlık yükselebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 2 Nisan 2024; 21:51:43 >
  • Selam dostlar bilgisayarım 3 günlük B650 Gaming Plus anakart kullanıyorum r7 7800x3d tam clock performansına erişmediği için bios'da sadece curve ayarlarında negatif 30 değerini verdim birde sadece expo ile corsair cl30 6000 mhz ramlarımı 6000 mhz değerine getirdim ve ön önemlisi ilk önce BİOS'u güncelledim başka hiçbir ayar yapmadım masaüstü sistemde yeniyim. Sonuç olarak rtık oyunda 4.9 ghz görüyorum ancak afterburner grafiğini incelediğimde arada işlemcinin 3.9 ghz'e kendisini indirdiğini gözlemledim sebebi ne olabilir ? İşlemci soğutucum Corsair H150 RGB modeli yani kuvvetli soğutucum var oyundada 70 derece civarlarında takılmış oyunum bf2042 128 kişilik işlemciyi sömüren bir oyun. Şuanda corsair'in üzerinden çıkan termal macunu kullanıyorum ancak elimde maker nano ve kyranout macun var yarın kyranout süreceğim muhtemelen derecelerde düşüşler olacak.

    AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi


    AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImNeverLosee -- 2 Nisan 2024; 22:19:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImNeverLosee

    Selam dostlar bilgisayarım 3 günlük B650 Gaming Plus anakart kullanıyorum r7 7800x3d tam clock performansına erişmediği için bios'da sadece curve ayarlarında negatif 30 değerini verdim birde sadece expo ile corsair cl30 6000 mhz ramlarımı 6000 mhz değerine getirdim ve ön önemlisi ilk önce BİOS'u güncelledim başka hiçbir ayar yapmadım masaüstü sistemde yeniyim. Sonuç olarak rtık oyunda 4.9 ghz görüyorum ancak afterburner grafiğini incelediğimde arada işlemcinin 3.9 ghz'e kendisini indirdiğini gözlemledim sebebi ne olabilir ? İşlemci soğutucum Corsair H150 RGB modeli yani kuvvetli soğutucum var oyundada 70 derece civarlarında takılmış oyunum bf2042 128 kişilik işlemciyi sömüren bir oyun. Şuanda corsair'in üzerinden çıkan termal macunu kullanıyorum ancak elimde maker nano ve kyranout macun var yarın kyranout süreceğim muhtemelen derecelerde düşüşler olacak.

    AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi


    AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

    -30 yetmiyor olabilir hocam biraz artirin -20 falan deneyin derim. ben -25 all core kullaniyorum nerdeyse tum cekirdekler 5050 mhz goruyor. sicaklik da max 80 derece.





  • canozturk21 kullanıcısına yanıt

    Sıcaklık da yükselmiyor aslında oyun esnasında 70 lerde sabitliyor kendisini sebebini anlayamadım curve auto iken de oluyordu bu dedim bios dan ayar yapmak lazım heralde.

  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt

    hocam var mı tavsiye edeceğiniz w10 sürümü ben bıktım bu w11 den resmen dağcı çantası gibi yüklü gibi hissediyorum bi de hiç bişeyi değiştirmeye müsade etmiyor. bu arada defender güncellmesi vs yapılıyor deği mi?

  • HARBINGER kullanıcısına yanıt

    c32 ayarla hocam o kadar aşağı indirmeye müsade etmeyebilir

  • ImNeverLosee I kullanıcısına yanıt

    hocam sicaklik yukselmese bile yeterince guc cekemedigi icin o hizlara ulasmiyor islemci. -20 den veya -15 den baslayin derim yerse az daha dusurup optimum degeri bulursunuz bence.

  • canozturk21 kullanıcısına yanıt

    MSI anakart in bios unda soc 1300 yazıyordu anormal bir değer mi ? Ellemedim de 1.25 diyorlar bazılarında bu o değer mi oluyor ?

  • hocam soc cipset voltaji eskiden north bridge diye gecerdi, direkt islemci voltaji degil. curve optimizer ise cekirdeklere giden voltaji tek tek ayarlayama olanagi saglayan bir ozellik. sizin -30 degeri sanirim islemciye yeterli gelmediginden yani yeteri kadar guc cekemediginden istenilen frekans degerlerine erisemiyor. konunun experi kesinlikle degilim, sadece bana mantikli gelen sebebi paylasiyorum :)

  • canozturk21 kullanıcısına yanıt
    Mantıklı bence, aşağıdakı co ayarlarımdan -20 -10 -25 -20 -15 olanlardan tek birine bile -5 daha eklesem cinebench r23 te bir tık daha iyi puan alıyor, günlerce ağır iş yükünde yada işlemciye yüklenen oyunlarda hiç sorun yapmadan stabil çalışıyor gibi görünsede, masa üstünde boşta iken yada youtubede video bakarken sistem kendini birden bire resetleyebiliyor. Tecrübe ile sabit. Bu durumun co ayarlarından olduğunu bilmesem belkide sistemin başka bileşenlerinden kıllanıp uğraşacaktım.

    AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi




  • Hilas28 kullanıcısına yanıt

    hocam ben sistemimdeki eski sorunlari sadece stabil olmayan co ve ram oc ile yasiyordum. expo kapadim ideal degerlerimi uyguladigim gunden beri hicbir sorun yasamadim. AMD ekran karti kullaniyorum, wattman vs surucu problemlerim bile kesildi :)

  • canozturk21 kullanıcısına yanıt

    Hocam akşam tdp yi 105 e ayarlayıp deneyeceğim bende sevinmiştim -30 da mavi ekran almadan baya baya uzun süre kaldım slikonu iyi işlemci geldi diye :) Afterburner kullanan varsa oyunlarda işlemci benim gibi saliselik hızlarını düşürüyor mu diye bakacak birisi çıkarsa çok iyi olur. En son laptop kullanicisiydim böyle şeylerden sıkıldığım için kasaya geçtim, laptopdada i7 9750H -135mw undervolt lu kullanıyordum işlemci her zaman undervolt lu undervolt suz 4 ghz den 3.5 lere çekip çalışırdı hatta anlık 3 lere dalgalanırdı falan filan.

  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.