Şimdi Ara

AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) (384. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.677
Cevap
138
Favori
357.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt

    Önce amd engelledi x370 üst seviye orta ve düşük seviye anakartlarda 5000 serisi desteğini haklısın ama sonra baktı x370 sahipleri millet intele dönüyor geri vites yapıp desteği verdi lakin senin kart msı ise pisliği yapan o çünkü bazı kartlara bios desteği vermediAMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Vay eyvallahAMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Keyfin yerindeyse sorun yok hocam AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 


    Zaman önemli dediğin gibi vakti iyi değerlendirmek gerek AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle öyle hocam, Arada gelip bakıyorum öyle ne var ne yok diye artık onun dışında artık değişiyor zamanla vakit harcama yerleriAMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Aynı durumdayız. Bu duruma bizim oralarda yaşlanma deniyor. (Yaşınızı bilmiyorum, kendi adıma konuşayım.)

    Bir de evlenirseniz kadayıf üstüne kaymak oluyor. AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

  • Donanımhaberin ilk zamanlarından beri buradayım, fazla aktif değilim ama takibi bırakmadım. yaşı yazmayayım anlaşılmıştır AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

  • aesca kullanıcısına yanıt

    Sanırım öyle hocam yaş ilerledikçe azalıyor eski ilgi alanları, 30'u geçtik bizde gidiyoruz bakalımAMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

  • Arkadaşlar herkese merhaba şimdi ben WD Blue SN570 M.2 ssd aldım 1TB olanından sadece oyunları buna kurayım diye ama sizce buna W11 kursammı yoksa elimdeki 256GB Sandisk Ultra üzerinde bulunan W10 ile devam edip diğerinde ssd olmadanmı devam etsem daha iyi olur, Çok fazla yer işgal etmiyor sanırım windows ama herhangi bir getirisi olmayacak sanırım W11 sürümünün deneyimi olan varmı ne tavsiye edersiniz.AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Hocam geçen eylülden beridir win11 kullanıyorum. Win10 desteği bu sonbaharda son büyük güncellemesini alacak ve bitecek. Sadece önemli güvenlik güncelleştirmelerini alacak ondan sonra. Win10 yolun sonuna geliyor. Bence win11e geçmelisin artık. Performans olarak artık oyunlarda gayet iyi ve bi sıkıntısı olmadı hiç bana.


    Bunun dışında 256gb olan ssdye kur geç derim. Yazma kopyalama hızlarına çok takılma. Gündelik kullanımda hiç bi farkı yok çünkü anca büyük dosya kopyalarken farkedersin aradaki farkları. Onun dışında zor. Yeni aldığın diski direkt oyuna ayır derim 🙏😇


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    Bende aslında W11 düşünüyordum ama sürekli her güncellemede başka bir sorun yaşanıyor diye haberleri görünce vazgeçtim şuan için.



    Biraz önce M2 Ssd taktım, Bu sefer pc açılmadı bir türlü sistem kurulu ssd'yi görmedi en son deneye deneye bir tanesi bozuk sanırım sata kablolarının en son 1TB hdd yi çıkardımda çözüldü şuan için sorun.



    Aslında kasa ve güç kaynağını değiştirme vaktim geldi sanırım, Şuan HAF912 Advanced ve Seasonic SEA S12 II ile devam ediyorum ilk sistem topladığımdan beri sanırım 10 sene oldu :)


    Kasa değiştirmek istiyorum ama Ssd dışında 3 tane HDD takmak istiyorum birde böyle bir kasa bulmak zor artıkAMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    2022 mayıstan beri win 11 pro kullanıyorum şimdiye dek kendi pc me de farklı makinalara da 13 - 15 kez format atmışımdır. Güncelleme yaptım da da hiç bir sıkntı görmedim şahsen. "Bu ne ya" diyeceğim bir durum olmadı hiç.


    Tabi kullanıcıdan kullanıcıya veya pc den pc ye nadiren bu durum az farklılık gösterebilir. Win 10 da en iyi işletim sistemlerinden biriydi bnce microsoftun. Hele ki zamanında vista gibi gereksiz bir işletim sistemini gördükten sonra.


    Gerçi win 7 de iyiydi bnce. 256 gblık sandiskin durumu iyi ise sağlık olarak, windows u ona kurabilirsiniz. Temiz bir kurulumla hızlı bir pc ye dönüşür. 1 tb lık m2 ssd de denildiği gibi oyun ve depolama amaçlı kullanılabilinir.


    Elinizde başka m2 ssd yoksa rahatlıkla sandisk e kurabilirsiniz sisteminizi.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Şuan için şu şekilde yaptım hocam.


    Eski 256GB olan ssd'de Windows 10 ile devam, M2'ye sadece oyunları kurdum, Lakin Steam ve Ea programı eski ssd'de bunun bir etkisi olurmu bilmiyorum...


    Eskiden origin varken oyunları kopyalamak çok kolaydı artık mümkün değil o şekilde yapmakta. M2'ye kurarsam bunları baştan yine indir derse çıldırtır AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 



    Aslında zam gelmeden birde 2TB M2 almak istiyorum samsung 970 Evo 2800TL gibi bir rakama geliyor ama gerek varmı bilmiyorum şuan için.



    Bu güne kadar WXP, W7 ve W10 kullandım kendi zamanlarına göre hepside güzeldi bunların diğerleri rezalet bana göre, Vista, 8 filan hiç kullanmadım, W7'den Direkt W10'a geçmiştim.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Win 10 güncelleme alamayana kadar devam edebilirsiniz, 11 e o zaman geçersiniz. 2 tb zamanla ihtiyaç olacaktır boyutlar büyüdüğü için. 2800 o modele güzel fiyat yurt içinde 2000 TL 1 tb olanı en ucuz :)


    Programların öteki ssd de olması bir şey değiştirmez bnde de öyle . Oyunlar depo olarak kullandım m2 ssdde. Ana program steam, epic gibi programların kendileri işletim sistemi diskinde yani.


    Büyük boyutlu olan diskleri bnde kütüphane olarak kullanıyorum zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 9 Temmuz 2023; 12:7:16 >
  • Arkadaşlar merhaba;


    3600 işlemci kullanıyordum; geçenlerde işlemci aldım yükseltmek için sistemime (5700X). Ancak şöyle bir sorun ile karşı kaşıyayım;

    FIFA 2019 oyununda önceden 3600 işlemci ile Ultra ayarlarda yaklaşık 300 FPS'de yağ gibi akan oyun şimdi 5700X işlemci ile aynı sistemde, aynı ayarlarda 360 FPS almasına rağmen oyun içinde maçı oynarken sanki 25FPS de oynuyormuş gibi karelenerek geçiş yapıyor.


    (Örneğin; topu ileri doğru atınca ekranda top pürüzsüz bir biçimde takip edilebilmesi gerek. Ancak sanki lag yapar gibi karelenerek, görüntü hafif kırılarak gidiyor.)


    Ve işin asıl ilginç noktası şu; Ryzen Master programı ile oyun esnasında işlemciyi 2.7 GHz'ye sabitleyince 1.2 V'de oyun hemen hemen %90 oranında yağ gibi akıyor. Ancak tekrar işlemnci ayarlarımı varsayılan konuma alınca tekrar sorun geri geliyor.


    Neden olduğunu bir türlü bulamadım.

    Diğer hiçbir oyunda problem yok. Misal sistemde D4 yüklü ve gayet düzgün çalışıyor. Hiçbir sorun yok.


    Ben şahsen şunları denedim;

    -ekran kartı ayarlarımı tek tek kurcalayarak denedim;

    -İşlemciyi Ryzen Master ile birçok modda denedim(voltaj ve çeşitli hızlarda.). En iyi performansı 2.6 ile 3.2 GHz arası aldım;

    -Farklı bir Windows sürümü ile denedim; 0 Windows yükledim;

    -Yonga sürücülerini kaldırdım geri yükledim;

    -Oyunu sildim geri yükledim;

    -Oyun içerisinde farklı modlarda denemeler yaptım ama nafile(Ultra yerine high veya MSAA ayarları veya FPS, DirectX ayarları gibi);

    Şu an kullandığım sistemin anakartı ASUS Prime B450 M-A II model. Yani zen; zen+ zen 2 destekli bir anakart.

    Almış olduğum işlemci ise zen 3 mimarisine sahip.

    Anakartı zen 3 mimarili bir anakart ile değiştirsem sizce sorun çözüme kavuşur mu?

    Sorunun nereden kaynaklandığını gerçekten anlamadım. Ne yapabilirim? Yardımcı olabilecek var mı acaba? Teşekkürler.


    Sistem bilgileri;

    AMD 5700X işlemci

    Sapphire RX 6600 ekran kartı

    Kingston DDR4 3200 MHz 2x8 GB RAM

    NVMe 500 GB Western Green disk

    Windows 10 Pro





  • hocam benim işlemciyi de güncelleyebilir misin sana zahmet ?

  • Herkese selamlar, Aklımda Mini Atx sisteme geçme gibi bir düşünce var sizce değermi yapılacak masrafa?

    Şuanki sistem şu şekilde; CM Haf912 Kasa, Seasonic 620W güç kaynağı, Ryzen 3600 işlemci ve MSI CORE FROZR L soğucutucu, STRIX B550-F GAMING (WI-FI) anakart var.


    İşlemci hariç hepsini satıp yeni kasa, anakart ve soğutucu almak gerecek, Kasa olarak ASUS Prime AP201 denk geldi hoşuma gitti aslında.


    Ne dersiniz ortalama 10K fiyat çıkacak cepten satacaklarım ile ortalama 5-6K olur sanırım.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Hocam düşünürseniz Asus rog strix B550-I mevcut :) DDR5 ıtx sisteme geçtim boşa çıktı :) hatta lazımsa nzxt h210 ıtx siyah kasa da var uyguna verebilirim bu kasa ile soğutucu değiştirmeden de kullanabilirsiniz sanırım.

  • 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.