Şimdi Ara

AMD uyumlu anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,

    Aşağıdaki özellikleri destekleyen bir anakart arıyorum:

    - Çift çekirdekli AMD işlemci (ör. 4000+)
    - En az 4 GB bellek
    - Dahili ses kartı, ekran kartı ve ağ kartı

    Tavsiyelerinizi bekliyorum.



  • biostar ta690g bu fiyatı oygun ve performanslı cinsten ama yok daha pahalı olur dersen o zmn belirt ona göre bişi önerelim
  • Genelde internette dolaşmak, müzik dinlemek vs. gibi günlük işlerde kullanacağım. Çok fazla pahalı olmaması tercihim. Neredeyse hiç oyun oynamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tam_zaman -- 11 Şubat 2008; 22:04:52 >
  • tmm o zmn 4000+ ve TA690G al ikisi sana rahatlıkla yeter. bnde bu ikiliyi kullanıorum gayet memnunum
  • ASUS M2A-MVP diyorum.ben 4600 AM2 ile kullanıyorum gayet memnunum iyi bir f/p oranına sahiptir.480X 940(AM2) soket yapısına uygundur.isinma sorunu nerdeyse hiç yoktur.Ati crossfire desteği ile aynı anda 2 ekran kartı kullanabilirsin.4 adet max 8GB ram slotu ve 7.1 destekli onboard ses kartı vardır.ürün mavide 140YTL ye satılıyor.
    Burdan inceleyip yorumlara bakabilirsin.http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=4049

     AMD uyumlu anakart
  • biostar ta690g
    dehşet bir kart
  • Hepinize tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Hepsini tek tek değerlendireceğim.

    Anakartın AM2+ yongasetine sahip olmasının artıları ve eksileri nelerdir? Bir de "chipset"in ne kadar önemli olduğunu merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tam_zaman -- 12 Şubat 2008; 2:21:09 >
  • Evet git biostar al.Neyinden hayır gördünüzde bu board ı öneriosunuz anlmadım.Bu coca cola pepsi dururken.Gidip cola turka almak gibi bişey.Gerçi zevk bişey denmez ama.Asus,gigabyte,msı gibi markalar dururken nerden buluyosunuz biostar gibi markaları.O boardlar bizim servisin çöplüğünde duruyo.Hepsi bozuluyo.Asus satmaya başladığımızdan beri kafamız rahat.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pitbull_seyfi

    Evet git biostar al.Neyinden hayır gördünüzde bu board ı öneriosunuz anlmadım.Bu coca cola pepsi dururken.Gidip cola turka almak gibi bişey.Gerçi zevk bişey denmez ama.Asus,gigabyte,msı gibi markalar dururken nerden buluyosunuz biostar gibi markaları.O boardlar bizim servisin çöplüğünde duruyo.Hepsi bozuluyo.Asus satmaya başladığımızdan beri kafamız rahat.


    Ne kadar yanlış yönlendirici bir yorum!

    Servisinizin "çöplüğünde" Asus, MSI, Gigabyte gibi markalar yok mu peki?
  • Teknik destek olarak MSI diyebilirim, Gigabyte'in teknik desteği hakkında fikrim yok ancak Asus için şunu diyeceğim.

    Aldığım ilk Asus ürünü ve sonuncusu. Şu an Asus'un teknik desteği yok denecek kadar az. Üstelik kullandığım board üzerinde ses işlemcisi Realtek'in ses işlemcisine oranla çok çok kötü.

    AM2+ getirisi gelecek nesil yani Phenom işlemcileri destekliyor oluşu. Ayrıca sunduğu ek özellikler.

    Anakarttını alırken AM2+ alıp, AMD'nin çoğu işlemcisini kullanabilirsin (örnekte gibi) ama her ihtimale karşı anakart üreticilerinin sitelerinde hangi işlemciyi desteklediğine bir göz atman yarına olacaktır. İlerde de Phenom'a geçersin.

    Ram alırken ise veri aktarımının yüksek olmasına dikkat et. 9000 ve üzeri olsun. Aksi halde performans düşüyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pitbull_seyfi

    Evet git biostar al.Neyinden hayır gördünüzde bu board ı öneriosunuz anlmadım.Bu coca cola pepsi dururken.Gidip cola turka almak gibi bişey.Gerçi zevk bişey denmez ama.Asus,gigabyte,msı gibi markalar dururken nerden buluyosunuz biostar gibi markaları.O boardlar bizim servisin çöplüğünde duruyo.Hepsi bozuluyo.Asus satmaya başladığımızdan beri kafamız rahat.




    biostar ın geçmişi sorunlu olabilir tamam ama senin hiç biostar TA690G kullanmadıgın belli. elimizdeki msi overclock srasında 1200mhz HT hızına dayanamadı ve yandı. TA690G ile ise 1500 mhz HT hızı gördüm. biostar kullanan biri olarak ne asus ne gigabyte yalan hepsi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestyler_07 -- 12 Şubat 2008; 15:09:06 >
  • zargana_11, çok teşekkürler.

    Asus'un teknik destek konusunda kötü olduğunu hiç tahmin etmemiştim. Çünkü nereye baksam Asus ürünü var. Teknik destek sorunu yaşamadıklarını düşünmüştüm.
  • Buradaki yorumlar ve araştırmalarım sonucu şöyle bir sonuca vardım: AM2+ yonga setli anakart almayacağım. Çünkü daha uzun süre dört çekirdekli Phenom işlemciye ihtiyacağım olmayacaktır. Ayrıca AM2 yonga setli anakartlar bile şimdiden BIOS güncellemeleriyle Phenom işlemcilerle çalışabiliyor.

    5 anakart üzerinde duruyorum:

    ASUS M2A-VM HDMI
    ASUS M2A-VM (AMD690G, GLAN, SATA, RAID, VGA, AM2) (74 USD)
    BIOSTAR TA690G (AMD 690G, GLAN, SATA, RAID, AM2) (76 USD)
    GIGABYTE GA-MA69VM-S2 (AMD 690V, GLAN, SATA, RAID, VGA, AM2) (62 USD)
    MSI K9AGM3-F (AMD 690V, GLAN, SATA, RAID, AM2) (73 USD)

    Hepsinin fiyatı birbirine yakın seviyede. Bir tek ASUS M2A-VM HDMI'nin fiyatını bulamadım, ama o da HDMI desteği olmayan bir alt modelden çok pahalı değildir.

    ASUS M2A-VM ve BIOSTAR TA690G arasında neredeyse hiç fark yok. Fiyatları da hemen hemen aynı. MSI K9AGM3-F ile ilgili inceleme bulamadım. Kağıt üzerinde ASUS M2A-VM ve BIOSTAR TA690G ile aynı özelliklere sahip.

    Garipsediğim GIGABYTE GA-MA69VM-S2 oldu. Hem bellek üst sınırı diğerlerinin iki katı (16 GB) hem de fiyatı yakşalık 10 dolar daha az. Sizce bunun nedeni ne olabilir?

    Merak ettiğim bir diğer konu ise bu anakartların arızalanma sıklığı ve servis yaygınlığı. Bu konularda da bilgilerinizi paylaşmanızı isteyeceğim.




  • Arkadaşım senin araştırmalarına son noktayı koyalım.Senin yazdığın listede bir tek Gigabyte GA-MA69GM-S2H eklemeyi unutmuşun.Buradan özelliklerine bakabilirsin:http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-ma69gm-s2h_10.html Biostar ile ilgili forumdaki linki daha önce vermiştim,tekrar yazmama gerek yok. Sana ikisinin arasından seçmeni tavsiye ediyorum.Diğerlerini tamamen unut, bu iki anakart üzerinden seçimini yap.Benim sıralamam da böyle
    1.Biostar TA690G AM2 - nerdeyse 6-7 aydır kullanıyorum ve şimdiye kadar kullandığım en stabil anakart
    2.Gigabyte GA-MA69GM-S2H - eğer daha önce piyasaya çıksaydı bunu alacaktım...

    Seçim senin...




  • Oyuncular, çok sağ ol. Ben de biraz daha araştırdım. Aşağıdaki sıralamayı yapmıştım. Seninkiyle bire bir aynı. :) Tek endişem servis konusu. Onlarla ilgili bilgiye ulaştığımda noktayı koyacağım.

    GIGABYTE GA-MA69GM-S2H
    BIOSTAR TA690G
    ASUS M2A-VM
    MSI K9AGM2-FIH



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tam_zaman -- 15 Şubat 2008; 0:23:57 >
  • yazdığın kartlardan gigabyte yada biostar tavsiye ederim bende yazdığın gigabyte var tavsiye ederim pişman olmazsın ama s3h olanı alırsan daha iyidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.