Şimdi Ara

AMD Vega grafikli Smach Z el konsolu satışa çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Taşınabilir konsol segmentine yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Windows 10 tabanlı Smach Z modeli Ryzen işlemci ve Vega grafik birimleri ile dikkat çekiyor. AMD de konsolu referans anlamında tanıtmaya hazırlanıyor.


     


    Smach Z özellikleri ve fiyatı


     


    İlk olarak 2016 yılında Kickstarter üzerinde destek arayan Smach Z o dönem 4 çekirdekli AMD Falcon işlemcisi ve Radeon R7 grafik birimi ile Linux üzerinde akıcı Steam oyunları vadediyordu.


     


    Proje üzerinde biraz daha çalışmaya karar veren ekip yaklaşık 2 yıl süren bir gecikmenin ardından bekleyenleri pişman etmeyecek bir donanım ile yeniden sahneye çıktı. Bu kez AMD Vega grafiklerle.


     


    Ayrıca Bkz.Yeni bir kamera odaklı Samsung telefonu geliyor

    Smach Z sağ ve sol tarafında kontrol tuşları olan bir dokunmatik ekrandan oluşuyor. GPD serisinin aksine klavyesi yok ve yekpare bir kontrolcü tasarımında. Bu bakımdan Windows 10 bilgisayarı olarak kullanmak biraz zorlayabilir.


     


    Konsol AMD’nin entegre Ryzen V1000 APU’larına yer veriyor. Ryzen Embedded V1605B yongasını kullanan modelde 4 çekirdekli bir Ryzen işlemci ve Vega 8 grafik birimi yer alıyor. 6 inçlik dokunmatik ekran ise Full HD çözünürlüğe sahip.


     


    Standart versiyonda 4GB DDR4 RAM, 64GB SSD yer alırken Pro sürümde ise 8GB DDR4 RAM ve 128GB SSD ile 5MP çözünürlüğünde bir de kamera mevcut. Bunun haricinde WiFi N, Bluetooth 4.0, USB Tip-C, USB Tip-A, microUSB, DisplayPort şeklinde ortak bağlantılar belirlenmiş. Batarya 45 dakikada dolarken 2-7 saat arasında kullanım süresi sunuyor. Windows 10 üzerinde özel bir arayüz çalışıyor.


     


    Entegre APU olmasına rağmen Ryzen Embedded V1605B yongası oldukça başarılı sonuçlara imza atıyor. Pek çok popüler oyunda 60 FPS seviyesi görülebiliyor. Bu da oyuncuların ilgisini çekecektir.


     


    The Witcher 3 (720p orta seviye) ~ 40 FPS


    Alien: Isolation (1080p düşük seviye) ~ 50 FPS


    GTA 5 (720p normal seviye) ~ 60 FPS


    League of Legends (1080p yüksek seviye) ~ 60 FPS


    Rocket League (1080p normal seviye) ~ 60 FPS


    Dark Souls 3 (720p düşük seviye) ~ 40 FPS


     


    AMD projeyi bu hafta Tokyo Oyun Fuarı’nda tanıtmaya hazırlanıyor. Satışlar ise Aralık ayında başlayacak. Standart model 699$ iken Pro model 899$ fiyat etiketine sahip olacak.

     







  • Sonuçlar süper. Akıllı telefonları patates edecek bir teknoloji bence. İlerleyen dönemde birkaç popüler uygulamayı mobil iletişim ile desteklerlerse değmesin yağlı boya...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu işlemciler ve oyunlar yakında tablete de gelir.

    Steam uzerindeki oyunlari calistirmasi muhtesem. Switch almaktan vazgecmemin tek sebebi bana hitap eden oyun cesitliliginin olmamasiydi.

  • Monitör çıkışı sayesinde istersen bağla klavye fare ile ayrıca oyna ilginç bir cihaz olmuş gerçekten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkiyede 7000tl den aşağı olmayacağı için bir cazibesi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygun fiyatlı olması dileğimiz, çok alınası bi cihaz olmuş. ama amd diyince aklıma gelen sorun, elimizde ateş topu olmaması. amd ile sıcaklık doğru orantılı olduğu için umarım hem cebimizi hemde elimizi yakmayacak standartlarda piyasada boy göstermesi dilekleri ile

  • Uygun fiyatli giris yaparsa almak isterim oyun oynamayi seviyorum ama calismaktan vakit bulamıyorum yanimda tasirim baya iyi olmus bence

  • Şunu hala anlayamadılar. İstediğin kadar güçlü donanım üret. Bunu kullanacak yazılım olmadıktan sonra hiçbir şeye yaramaz. Nintendodaki oyunları bu alette oynayabilecek miyiz de rakip olacakmış?

  • İşletim sistemi, bunu zaman içinde oynayabilirsin diyor.. Ama cihaz pahalı, nintendonun swich modelinden ucuz gelirse alınabilir..
  • 50-60$ eder ! :)
    zaten bu fiyata alıpta
    arkasına +0 ekleyip %1000 kar etmiyorlar mı !?

  • 3 yıl Önce Nvidia hazretleri bundan daha güzelin
    AMD Vega grafikli Smach Z el konsolu satışa çıkıyor
    i yapmıştı!Nvidia enaz 6 yıl AMD 'den önde teknoloji vs açısından!

  • AMD Vega grafikli Smach Z el konsolu satışa çıkıyor
  • Fiyat çok yüksek.

  • Nvidia shield gibi bir şey. O zamanında 200-300 dolar falandı. Hem de Xbox kontrolcüsü gibi çok kullanışlıydı. Bu fiyata gereksiz. PC toplarsın üstüne de telefon alırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 20 Eylül 2018; 0:11:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet şaka gibi açıklamalarda bulunmuş; Avrupa ve Amerika gibi ülkeler için asgari ücretli çalışanın bile ,günde 6 saatten 10 günlüğü ile rahatça alınabiliyor(Pro modeli=900$ olanı)/Bizdeki gibi çalışırsan 10 saat için 6 günlük adamların saati 15 dolar. Ben Avrupa da çalışsaydım kaçırmazdım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 20 Eylül 2018; 0:32:16 >
  • Ben avrupadayim hiç gerek duymuyorum güzel pc var çatır çutur oynuyorum onlineda internet neredeyse 1 gigabiti görüyor sıkıntı yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kac kilo

  • Scam Z

    Önlemek! Her zaman hayal kırıklığı....

  • Hiç de yeterli değil.Şu zamanda çıkıcak böyle bir cihazın, piyasaya damga vurması için, en azından 720p’de her şeyi 60 FPS ile oynatabilmesi lazımdı.Bu da 1050,1050ti ayarında bir mobil kart demektir.Çok zor olmamalı, yıl olacak 2019.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben performansını beğendim fakat bazen vita bile elimde çok ağır olabiliyor, bu cihazın gerçekten hafif olması ve ısınmaması şart, ayrıca fiyat ülkemiz bazında çok fazla, ama ben heryerde oyun oynamak istiyorum diyelim alınası bir cihaz gelelim diğer konuya keşke steam kontrolcü tarzında değilde standart xbox veya ps4 kondrolcü tarzında yapsalardı daha güzel olurdu, zamanında nvidia tegra 3 kullanan mini oyun konsolları çöp oldu gitti, küçük bir firmanın bunu pazara komple yayabileceğini düşünmüyorum. amd bu konsola destek olmalı ama diğer yandan da asıl xbox ve ps4 konsollarını da karşısına almamalı, sonra elindeki konsol donanımı üreten gücünü kaybeder.
    günümüzde nintendo'dan başka el konsolu üreten yok, Sony Vita gibi bir canavarı da bir kaç yıl içinde öldürdü, bu tarz masaüstü oyunları elimizde oynayabileceğimiz konsollarında piyasada olması şart, kim GTA veya büyük AAA oyunları elinde oynamak istemez ki?


    Bu videoyu izledim de cihaz gerçekten büyük görünüyor elde pek taşınabilecek bir cihaz değil gibi, hala ekran oranına göre kontrolcülerin çok yer kapladığını düşünüyorum, aralık ayında çıkacağı düşünülünce bu saatten sonra bir değişiklik yapılmaz galiba.





    bu videoda da benchmark testi var açıkçası elde AAA oyun oynamayı düşününce bence gayet yeterli performans veriyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_demirci_53 -- 13 Ekim 2018; 17:50:0 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.