Şimdi Ara

AMD Zen '2': % +30 daha hızlanacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler,
    AMD, yine bombalıyor. Expreview Haber'e göre %30'luk bir yükseliş, Zen+ Mimarisi'ni takip edecek Zen '2' işlemcilerinde gelecekmiş.
    AMD Zen '2': % +30 daha hızlanacak!
    AMD Zen '2': % +30 daha hızlanacak!







  • Sonunda intelin tekli çekirdek performansını yakalayabilecek diyorsun?
  • https://www.notebookcheck.net/AMD-claims-Zen-2-has-29-higher-IPC-than-Zen-1-in-certain-workloads.359556.0.html

    Haber iceriginde "Belirli durumlarda" diyor hocam. Yani her islemde %30 civari bir artis beklemek cok gercekci olmaz. Beklentiler ortalama olarak %10 ile %15 arasinda cekirdek basina performansta artis yasanacagi yonunde.
  • Tek çekirdekte +%30 kazanım var ise çok iyi.

    Yok 2 çekirdek daha ekleyip +%30 dedilerse resmen rezillik.
  • Şöyle 8/16 - 4.5 Ghz Turbo (All Core) ve tek çekirdek performansını en az %20 arttırıp 349 Dolar'dan gelse sallar ortalığı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 12 Kasım 2018; 14:52:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    Şöyle 8/16 - 4.5 Ghz Turbo (All Core) ve tek çekirdek performansını en az %20 arttırıp 349 Dolar'dan gelse sallar ortalığı.
    299 olsun hocam o ağanın eli tutulmaz. 350 çok
  • Genel olarak kullanıcıların şikayeti tek çekirdek performansının intelln gerisinde kalmasiydi.o konuda da tatmin edici iyileştirmeye gitmislerse AMDnin pazar payı yükselmeye devam eder.rekabet iyidir intelln piyasada tek kaldığı zamanlarda yaptığı işler belli.amd nin daha ileri gitmesi bütün kullanıcılara yarayacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    İlk etapta o fiyat zor. Ama 4-5 ay sonra zaten AMD indirim yapar.
  • Tekli çekirdek performansını merak ediyorum. %30 performans artışının tek çekirdek performansı olacağını sanmıyorum. Ama olmasını isterdim. Bana göre kendi açımdan Zen 2 mimarisinin çekirdek sayılarında artış olacağını düşünüyorum. Yine çoklu çekirdeğe çalışacaklar gibi düşünüyorum. Amd 1600 seri ile 2600 seri arasındaki tekli çekirdek farkı çok fazla değildi. Sadece çoklu çekirdek performansı olarak fark vardı. Merakla bekliyorum bakalım.
  • mete kazanı kaynatıyorsun yine.. %30 boş iş ryzen 3'te ne verecekler adam vermez o kadar ikincide.bu işlerin bi düzeni var orman kanunu gibi dalmıyorlar birbirlerine.intel phenomII'den sonra perişan edemez miydi tak diye 2500k'dan sonra 7700k çıkarıp?%5 %5 verdi diye yıllarca suçladınız adamları ama tak diye verip amd'yi batırsa eline bir şey geçmez.iki firma sektörde ve rekabet kanunları falan var sen bi git de yarışı ben kazanayım gibi değil.bu adamlar düşman falan değil mühendis komut seti teknoloji her haltı paylaşıyorlar netekim amd zaten vurdu ryzenle ama öyle ikincisinde %30 verip öldürmeyecektir inteli görürsünüz.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    %30 hikayede, çekirdek başına hem frekans hemde mimariden dolayı %15-20'i görecektir.
  • DKERN+RSA Floating Point ve Integer hesaplamaları baz alınarak bu %29 rakamı verildi. Zen1 3,5 puan alıyorken bu testlerden ortalama, Zen2 4,52 puan alıyormuş AMD'ye göre. Cinebench gibi bir iş yükünde %15 civarı aynı saat hızında artış yakalanır gibi duruyor. Tek çekirdek turbosunun da 5 Ghz'yi vuracağını öngörebiliriz. En tepe modellerin tek çekirdekte 250 CB15 puanı alabileceğini öngörebiliriz. 95W TDP içerisinde çoklu çekirdekten de 2500'ü zorlar. Misss....
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Bizim de nur topu gibi bir Serkan'ımız oldu. Artık, "Sinebenç şu...", "sinebenç bu..." diye birbirinize yaka silktirirsiniz.@jitemci
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.