Şimdi Ara

American McGee's Grimm (DİZİ-OYUN)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyun hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabileceğiniz adres:http://www.gametap.com/grimm/

    American McGee's Grimm, 31 Temmuz 2008'de ilk bölümü yayınlanmış olan, 24 bölüm olarak düşünülmüş bir oyundur. Grimm'de dünyaca ünlü çocuk hikayelerinden oluşan "Grimm Masalları"nı oynuyoruz. Oyunda Grimm adında bir karakteri yönetiyoruz. Renkli masallardan sıkılan Grimm, onları kirletmek için harekete geçiyor. Örneğin ilk sezonun ikinci bölümünde "Kırmızı Başlıklı Kız" masalındayız ve bu masalı nasıl desem, karanlık hale getiriyoruz. Grimm'i yönetirken geçtiğimiz yerlerin rengi kararıyor. Etraftaki nesneler karanlık birer cisme dönüşüyorlar. Amacımız etrafı karartarak ekranın üstündeki "dark-o meter"i doldurmak ve seviye atlamak. Her seviyede Grimm'in gücü daha da artıyor. Bu seviyelerin isimlerini aşağıda sayacağım. Örneğin son seviyenin adı "vile" ve bu seviyede artık karşınızda hiçbir renkli masal karakteri duramıyor. Heryeri karartıyorsunuz. Bölümlerde etrafı pisletirken renkli dünyanın masal karakterleri bizim pislettiğimiz yerleri tekrar temizliyorlar. Bunu engellemek için onları da karanlık kişilere dönüştürmeliyiz. Fakat bunu hemen yapamıyorsunuz. Önce seviye atlamak gerekiyor. Grimm'in "buttstomp" adında bir hareketi var. Bölümlerde hedef gösterilen seviyeye ulaştığımızda bu hareketi bize söylenen yerde yapmalı ve olanları izlemeliyiz.

    Oyunun grafiklerinin kendine has bir tarzı var. Kesinlikle kötü değiller. Bir bölüme başladığımızda etraf canlıyken, artık heryeri kirlettiğimizde geriye dönüp bir bakınca, vay be diyorsunuz. Dediğim gibi, geçtiğiniz yerdeki bütün eşyalar, duvarlar ve karakterler değişiyor.

    Oyunun bölümlerinde ele alınan hikayenin Grimm tarafından anlatıldığı iki adet video oluyor. Birisi(light theater) normal, aydınlık masalı anlatırken; diğer videoda(dark theater) ise öykünün Grimm tarafından katledilen versiyonu anlatılıyor. Oldukça güzel.

    Oyunun ilk sezonunun ilk bölümü (A Boy Learns What Fear Is) bedavaya dağıtılıyor. İndirmenize değecektir. Ve ilk bölümü bitirdikten sonra benim gibi "diğer bölümleri istiyorum hemen" diye linklere saldıralabilirsiniz(torrent). Diğer bölümler ücretli ve tanesi 3.99$'dan satılıyor. Şu ana kadar sadece ilk sezon yayınlandı. İlk sezonun bütün bölümlerini oynadım. Kırmızı Başlıklı Kız, Çizmeli Kedi, Balıkçı ve Karısı, Güzel ve Çirkin gibi ünlü masalları karanlık versiyonlarına dönüştürüyoruz. 2. sezonun ilk bölümü(The Master Thief) 30 Ekim'de yayınlanacak. Heyecanla bekliyorum.

    Not: Oyunun her bölümü, yayınlandığı gün ilk 24 saat boyunca bedavaya dağıtılmıştı. 2. sezon başlayınca ne olacağını bilmiyorum.
    Not 2: Birincisi sezonda ilk başlardaki bölümler kendi içlerinde 4-5 mini-bölüme ayrılırken sezonun son bölümünde 9'a ayrılıyor.
    Not 3: Oyunun 3. sezonu 2009'da başlayacak.

    Dark-O-Meter seviyeleri küçükten büyüğe şöyle:
    1. Smelly
    2. Stinky
    3. Gross
    4. Foul
    5. Rotten
    6. Nasty
    7. Disgusting
    8. Repulsive
    9. Putrid
    10. Rancid
    11. Vile

    Oyunun ilk sezonu:

    1. A Boy Learns What Fear Is (Temmuz 31)
    2. Little Red Riding Hood (Ağustos 7)
    3. The Fisherman And His Wife (Ağustos 14)
    4. Puss In Boots (Ağustos 21)
    5. The Girl Without Hands (Ağustos 28)
    6. Godfather Death (Eylül 4)
    7. The Devil And His Three Golden Hairs (Eylül 11)
    8. Beauty And The Beast (Eylül 18)

    Oyunun ikinci sezonu:

    1. The Master Thief (Ekim 30)
    2. The Singing Bone (Kasım 6)
    3. King Midas (Kasım 13)
    4. Cinderella (Kasım 20)
    5. The Golden Goose (Kasım 27)
    6. Iron John (Aralık 4)
    7. The Pied Piper (Aralık 11)
    8. A Christmas Carol (Aralık 18)

    3. sezonda çıkabilecek bölümler:

    1. Jack And The Beanstalk (Konsept çizimlerinde görülüyor)
    2. Pinocchio (Oyunun kurulu olduğu yerdeki klasörlerden birinin ismi)

    Not: Resim koyamadığım için kusura bakmayın. Imageshack kullanıyorum fakat bir türlü resimler çıkmıyor. Onun yerine şu adresten bazı resimlere bakabilirsiniz:

    http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=american%20mcgee%27s%20grimm&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rinnegan -- 21 Ekim 2008; 19:20:56 >







  • iLginÇ bir oyuna benziyor
  • İlginç ama şimdi bu oyunun konusunun zaten açıldığını farkettim. Ama orda benim yazdığım gibi uzun bir açıklama yok. Hiçbir açıklama yok. Bu konu yerinde kalırsa bilgisi olmayan arkadaşlara rehber olur düşüncesindeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.