Şimdi Ara

Amerika'da asistan hekim nasıl olunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
3
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amerika Birleşik Devletleri'nde asistan hekim olmak, bir Türk hekim için çok ama çok zorlu ve pahalı bir süreçtir. Yaklaşık 10.000 USD'lık masrafı vardır. Sorular genellikle vakalar üzerinden sorulur. Usmle-RX.com , Uworld.com , Amboss.com siteleri ve First Aid kitapları ile hazırlanılabilinir.

    USMLE Step 1 isimli birinci aşama sınavın yüksek puanla geçilmesi gerekir. Eğer bu sınav geçilemezse, tekrar sınava girilebilinir. Ancak, düşük puanla baraj puan geçildiğinde bu sınavın tekrarı yoktur. Bu yüzden deneme sınavlarında çok yüksek alındıktan, bu sınavdan emin olunduktan sonra bu sınava girilmesi gerekir. Sınav Ankara'dadır. 7-8 saatlik bir bilgisayar sınavıdır. Temel bilimleri içerir. Genellikle 3. sınıf sonunda bu sınava girilmesi önerilir.

    USMLE Step 2 CK Sınavında klinik bilgiler sorulur. Sınav bilgisayar ile yapılır. Sınav yeri ABD'dir. Bu sınava girebilmek için Step1 sınavına girme zorunluluğu yoktur. Önce bu sınava girip, daha sonra Step1 sınavına da girilebilir. Genellikle 5. sınıf sonunda bu sınava girilmesi önerilir.

    5. sınıf sonunda Amerika'da 1 aylık staj yapılması önerilir. Bu staj sırasında CK sınavına girilmesi zamandan kazanılması bakımından faydalı olabilir. Mezun olduktan sonra staj imkanı olmamaktadır. Mezun hekimlerin yaptığı hastane çalışması sırasında hastalara dokunulmasına izin verilmemektedir. Bazı üniversiteler para karşılığı staj imkanı tanımaktadır. Genellikle iyi üniversiteler Step 1 sınavında yüksek puan alan adayları tercih ederler. Hastanelere yüzlerce mail göndererek staj ayarlanmaya çalışılırsa parasız staj da ayarlanabilir. Konaklama ve ulaşım öğrenci tarafından karşılanır.

    USMLE Step2 CS sınavı uygulamalı sınavdır. Tiyatro oyuncusu hastaların muayenesi, konulan teşhis ve tedavi yöntemleri, anamnez alma konularında sözlü sınav yapılır. Youtube'da taktikler vardır. Amboss.com da çalışma yöntemleri, uygulamaları vardır. Bu sınava girilmesi için USMLE Step2 CK sınavının geçilmesi zorunludur. Mezun olduktan sonra USMLE Step2 CS sınavına, sonrasında Step 3 sınavına girilmesi faydalı olabilir.

    USMLE Step3 sınavı son sınavdır. Bu sınava girebilmek için diğer bütün sınavların geçilmesi ve mezun olunması gereklidir.

    Etkisi büyük, saygın, en az iki Amerikalı hekimden referans mektubu alınması gereklidir. Bu referans mektubu Amerika'daki residency havuzuna yüklenmelidir. Eğer bu bilim adamı bana referans verecek diye bildirimde bulunduğunuz halde, referans mektubu yazmazsa veya yazdığı mektup vasat olursa, olumsuz etkisi olabilir.

    En az bir adet bilimsel makale yazmanız ve bu makalenin uluslararası kabul gören bilimsel bir dergide yayımlanmış olması gerekir.

    4 adet sınavdan yüksek puan aldıktan, Amerika'da staj yaptıktan, bilimsel makale yayımlattıktan, iyi referanslar bulduktan sonra, tüm bu bilgiler Amerika'daki asistan hekim adaylarının bilgi havuzuna yüklenir. Daha sonra ücret karşılığında hastanelere iş başvurusu gibi asistanlık başvurusunda bulunurlar. Cerrahlık branşlarında Amerika üniversitelerinden mezun olan hekimler tercih edilir. Yabancı hekimler genellikle tercih edilmeyen diğer branşlar için tercih edilir. Sınavlarda çok yüksek puanların alınması bazı durumlarda önem taşımayabilir. Çok iyi referans mektubu ve çok önemli bir bilimsel makale bazen daha çok öne çıkabilir. Bazen staj sırasında hastane yöneticileri ile kurulan iyi ilişkiler de önem kazanabilir. Hastanelerin tercih ettikleri asistan adayları davet edilir ve iş görüşmesi yapılır. Görüşme sonucu uygunsa, diğer asistanlar ile yemeğe çıkılır ve asistan adayının ekiple anlaşıp anlaşamayacağı gözlenir. Eğer herşey uygun ise asistan olarak işe başlanır. Asistanlık sonrasında da sınav olunur.

    Bu işlemler yapılırken sınavlar kazanılsa bile yaklaşık 1 yıllık bir işe başvuru ve kabul süreci geçecektir. Sınavlar kazanılmadığında bu süreç çok daha uzun olabilmektedir.











  • Böyle yazımca imkansız gibi duruyor fakat başaran türk hekimler var çevremde.
  • Bir hayal olarak kalacak gibi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flawsız

    Bir hayal olarak kalacak gibi...
    :(
  • Bu ne aga. Turkiye de uzmanlik yapip ve isim yapsam ordaki hastanelerden iş teklifi alir miyim veya basvuru yapsam kabul alir miyim acaba ?
    (Yaptigim ameliyatlari vb. referans gostererek)

    Boyle daha kolay gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shortmannn -- 23 Ağustos 2020; 11:26:32 >
  • Uzmanlığını başka bir ülkede tamamlamış doktorların yeterliliğini ispatlaması için yazılı ve sözlü board sınavlarını geçmesi şart gibi birşey. Alınmasa da olur ama, Amerika'daki doktorların iş bulabilmesi için bu sertifika isteniyor. Amerika'da hastayı muayene edebilmek, pratisyen hekimlik yapabilmek için bile USMLE sınavlarını geçmek şart diye biliyorum. Ama corona yüzünden, doktor açığını kapatmak için, kuralları esnetmiş de olabilirler, internetten son durumu araştırmak lazım.


    https://www.tuseb.gov.tr/tuspe/uploads/yayinlar/diger/pdf/02-07-2020__5efdc7d5e1844__tuspeanaliz06_tipta_board_sinavlari.pdf




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbullu Bey -- 14 Ekim 2020; 21:42:51 >




  • Doktor bul sitesinde yurdışı bilgileri alabilirsiniz

  • Merhaba, ben asistan hekimim ve geçici görevlendirmeyle yurtdışına gideceğim. Maaşım bu süreçte yatıyor mu acaba? Bilen var mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.