Şimdi Ara

Amerika'da Eğitim için Gereken Sınavlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bu yıl 10. sınıfa başlıyorum. Üniversite için hedefim yurtdışında (tercihen Amerika) iyi bir okulda okumak. Araştırmalarım sonucu SAT Sınavını öğrendim.
    Acaba SAT Sınavına girmiş biri varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
    Sınav için nasıl bir çalışma yapmalıyım?
    Nerede kurs alabilirim?

    Ayrıca IB programından bahsediliyor ancak Türkiye'de çok sınırlı sanırım.


    Bunlar dışında Amerika'da başarılı bir üniversitede okuyabilmek için girmemiz gereken/ girmemizin katkıda bulunacağı sınav veya programlar nelerdir?


    Not:Şu an İngilizcem Intermediate seviyesinde.


    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler



  • Bir çok üst düzey üniversite bir çok programında uluslararası öğrencilerden SAT talep etmez. Bölümü netleştirip buna bağlı üniversite araştırmasına girdiğinde tercih edeceğin üniversitelerin bu sınavı talep edip etmediğine bakmak gerek.

    IB programı sayılı liselerde sunuluyor TR'de ancak lise 3 itibarıyla bu programa geçiş yapman gerek, IB 2 yıl sürüyor.

    Hangi bölümde okumak istiyorsun ve bütçen ne kadar?
  • *Efe Berk* kullanıcısına yanıt
    TOEFL/IELTS bunlardan birine girmek zorundasın.Tavsiyem TOEFL.SAT çok kolay ama dendiği gibi bazı okullar istemiyor.İyi bir okul Stanford,UC gibi yerler istiyorsan girmen zorunlu.Intermediate seviyesindeysen 2000+ rahat alırsın diye düşünüyorum.
  • Sınav içeriği hakkında bilgisi olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *Efe Berk* kullanıcısına yanıt
    SAT veyahut onun muadili olan ACT sınavına girmelisin. ACT genelde Amerika dışındaki öğrenciler için yüksek puan yapması daha kolay bir sınavdır. SAT hiç de öğle +2000 yapması kolay bir sınav değildir. ACT de ise İngilizce kısmında 75 soruyu 45 dakikada yapmanı beklerler. Yani hiçbir şekilde ikisi de kolay değildir. Bunları bursları da saati 200 dolara kadar çıkar. Kendin çalışman için gerçekten iyi bir ingilizcen olmalı. Bu sınavlara istediğin kadar girebiliyorsun. En yüksek aldığın puan değerlendiriliyor. Hatta SAT'de üç kısım ayrı ayrı puanlanıyor onların en yüksekleri birleştiriliyor.

    TOEFL veya IELTS almalısın. İkisi de 500tl civarı. Okullar 80 veya 100 üzeri isteyebiliyor, ancak o sınırı geçtikten sonra kaç yaptığın çok fark etmez. İstediğin kadar alabilirsin yine.

    En az 2, hatta sanırım bu sene 3 olacak, SAT SUBJECT almalısın. Matematik 2, Physics, Chemistry benzeri bir çok çeşidi var.

    AP sınavları zorunlu değil, hatta çok önemsemiyorlar ancak yine de en iyi üniversitelere başvuracaksan işine yarayabilir. AP sınavından (Physics, Chemistry tarzı bir çok konusu ) 5 veya 4 alırsan üniversiteye göstererek oradaki dersi atlayabilirsin.

    Burssuz eğitim yatakhane dahil yıllık 60000 dollar civarı tutar. Burs istiyorsan burs isteyen dünyanın her tarafından yüzbinlerce insanın arasından seçilirsin ve genellikle zordur. Daha bir çok detay var merak ettiklerini sorabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesajfavoriler -- 26 Aralık 2015; 20:50:08 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.