Şimdi Ara

AMERİKA' DA MBA YAPMAK İSTİYORUM! İNGİLİZCEM İÇİN YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Önümüzdeki hafta Aöf' ten işletme diplomamı alıp lisans mezunu olucam. Ortalamam 3.29 olucak sanırım ve Amerika' da veya Avustralya' da Yüksek lisans yapmak istiyorum ancak ilk tercihim Amerika.

    İngilizce seviyem İntermediate seviyesinde. Şuan da Kadiköy' de bir dil kursuna gidiyorum ancak Toefl' a hazırlık bir kurs değil. Direkt genel ingilizce kursu. Kasım ayı gibi askere gidip Mayıs ayında gelicem inş. Şimdi sorum giden ve bu konuda tecrübeli olan arkadaşlaradır; İngilizce seviye mi Kasım ayına kadar Toelf' dan 80 puan alıcak seviyeye çıkarabilirmiyim ? Çünkü askere gitmeden toelf a girip gerekn puanı almak istiyorum.

    Ayrıca Aöf mezunu olmam Amerika' da MBA için herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Bazı danışmanlık firmalarına sordum herhangi bir sorun olmaz dediler.

    Yurtdışındaki okulları biraz araştırdığım kadarıyla genelinde istenen Üniversitedeki hocalardan referans mektubu istiyorlarmış. Benim için herhangi bir sorun olur mu ?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.







  • yok mudur arkadaşlar cvp ?
  • MBA egıtimi cok pahalıdır Amerikada.En ucuzu yıllık 20bın dolardır.Arti genellikle kaymak insanlarin(CEO,devlet gorevlisi,Sirket sahipleri,Para basan muhendisler gibi) tercihi oldugu icin ayak uyuduramassin okula.MBA nin ogrenci profilinin neredeyse yuzde 80 ni bu insanlardan olusur.Geri kalanida iyi universitelerde Muhendislik,isletme falan okumuslar tamamlar.Ve en onemlisi full burs verilmemektedır.Ve AOF dıplomanla iyi unıversıteler kabul etmez.Kendinde soyledigin gibi Amerikan unielri profosorlerden referans isine ciddi bakarlar.Onuda aof te temin etmen zor gibi duruyor.Isi tıcarete dokmuslerı bılemem.Genellıkle bu danısmanlar iyi unılerle degıl hedefı para olan tıcaret kafalı unılerle anlasmalı oldugu ıcın oyle soylemistır.Onlarinda diplomasi kagittan oteye gecmez.Umutunu kirmak istemem ama gercekler bunlar.Ingilizce meselesine gelirsek sozel bir bolum oldugu icin yuksek TOEFL ibt sonucun olmasi gerekiyor.Iyi universiteler 120 uzerinden 100 ister orta uniler icinde 80 isini gorur.O seviyeye cikarabilirmisin bilemezmisin o her kesin zekasina ve caliskanligiyla alakali bri seydir.Insan vardir 1 yila o puana eriusir insan vardir 1 aya.




  • Mr.Mete kullanıcısına yanıt
    bende hocam zaten ortalama 15-20 bin lirayı gözden çıkardım eğitim için. Geçen bir firmayla görüştüm Amerika' nın orta eyaletlerinde daha uygun ve kaliteli okullar var demişlerdi. Oralarıda düşünebilirsin dediler. Ayrıca Aöf' lü olmamında herhangi bir dezavantaj yokmuş zaten diplomada uzaktan eğitim gibi bir ibare yer almıyor. Şuan için itibar bakımından Amerika ilk tercihim ancak biraz daha araştırdıktan sonra belki Avustralya veya İngiltere filanda yapabilirim ancak kesinlikle ana dili İng. olan ve kaliteli olan bir okul isterim. Umarım istediğim gibi olur herşey. Teşekkürler yardımlarınız için.
  • Sen bilirsin elbette ama danisman sirketleri para tuzagi.Cogu kisiyi nasilda ballandira ballandira tabela unilere ozendirip sonrada aldattiklarini bircok forumda gorebilirsin.Dikkat etmeni tavsiye ederim.Ayirdigin parayla Baska ulkeleri bilemem ama(MBA nin anavatani Amerika.baska ulkeler sadece taklitin yapar) Amerikada,Ingilterede kaliteli bir okulda MBA okuman zor..Eger bu paraya tum masraflar dahilse(Okul ucreti,yasam falan) o zaman kesinlikle Imkansiz.Cunku bilindigi uzere 20bin tl ortalama 10bin dolar=7700 Ingiliz sterlini.Bu para cok az...Aksini iddia eden varsa ispatlasin..Olurda danisman sirketinin ayarladigi tabela bir okuldan mezun olursan diploman bir ise yaramayacak..Dahasi denklikle falan ugrasmali olucan..TC de iyi bir okulda YL yapmak daha mantikli bana gore.Bu arada diplomada aof yazmadigi dogru ama transkript isteyecekler orda yaziyor yanlis bilmiyorsam.Arti referans mektubu alman gerekicek.Herhalde referans yazan adam bu durumdan bahsedicek..Ve universite senden TC deki buyukelciliginde diplomani tastik ettirmeni isteyecekleri ici rodaki gorevliler aof diplomasi oldugunu bilecekler..Hem aof degil normal okul mezunu olsan bile ayirdigin parayla yukarida bahsettigim nedenlerden dolayi imkansiz gibi..Yanlis anlasilmasin.Amacim sadece gercekleri gosterip para tuzagi danisman bozuntularina aldanmaman icin bilgi vermektir..Yoksa senin gidip amerikada okuyup yada okumamanin bana ne faydasi var nede zarari [:) Elbette hayat senin,para senin,nihai karar senin kardesim.Basarilar !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mete -- 1 Haziran 2014; 0:33:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Mete

    Sen bilirsin elbette ama danisman sirketleri para tuzagi.Cogu kisiyi nasilda ballandira ballandira tabela unilere ozendirip sonrada aldattiklarini bircok forumda gorebilirsin.Dikkat etmeni tavsiye ederim.Ayirdigin parayla Baska ulkeleri bilemem ama(MBA nin anavatani Amerika.baska ulkeler sadece taklitin yapar) Amerikada,Ingilterede kaliteli bir okulda MBA okuman zor..Eger bu paraya tum masraflar dahilse(Okul ucreti,yasam falan) o zaman kesinlikle Imkansiz.Cunku bilindigi uzere 20bin tl ortalama 10bin dolar=7700 Ingiliz sterlini.Bu para cok az...Aksini iddia eden varsa ispatlasin..Olurda danisman sirketinin ayarladigi tabela bir okuldan mezun olursan diploman bir ise yaramayacak..Dahasi denklikle falan ugrasmali olucan..TC de iyi bir okulda YL yapmak daha mantikli bana gore.Bu arada diplomada aof yazmadigi dogru ama transkript isteyecekler orda yaziyor yanlis bilmiyorsam.Arti referans mektubu alman gerekicek.Herhalde referans yazan adam bu durumdan bahsedicek..Ve universite senden TC deki buyukelciliginde diplomani tastik ettirmeni isteyecekleri ici rodaki gorevliler aof diplomasi oldugunu bilecekler..Hem aof degil normal okul mezunu olsan bile ayirdigin parayla yukarida bahsettigim nedenlerden dolayi imkansiz gibi..Yanlis anlasilmasin.Amacim sadece gercekleri gosterip para tuzagi danisman bozuntularina aldanmaman icin bilgi vermektir..Yoksa senin gidip amerikada okuyup yada okumamanin bana ne faydasi var nede zarari [:) Elbette hayat senin,para senin,nihai karar senin kardesim.Basarilar !

    15-20 bin derken dolar tabikide tl yazmışım oraya :)) 15-20 bin tel ye Türkiye' de zor MBA yaparsın ya :)) bakalım ben de zaten danışman firmalara para kaptırıcak göz yok zaten de sadece danışmanlıkları filan ücretsiz veriyorlar onlardan da bir takım şeyler öğrenmek istiyorum hepsi bu. Birçok firmayla görüşücem farklı farklı mesela benim Aöf konusunda problem yaşanmayacağına dair nasıl ikna edebilecekler gibi filan. Neyse bakalım artık bu ay içerisinde sıkı bir araştırmaya girip kararımı vericem umut ediyorum giderim yurtdışına ancak şartlar uygun olmazsa yurtiçinde MBA olucak heralde :)))

    Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.