Şimdi Ara

Amerika'ya değişim için cihaz göndermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. Bi' konuyla alakalı fikrinizi almak istedim, bilgi sahibiyseniz bana yardımcı olabilirsiniz.

    Kasım ayında Amerika'dan iPhone 5 aldım (Verizon A1429). Cihazın power tuşu çok sert basmassam çalışmıyor, bu yüzden İtalya'daki Apple Store'a gönderdim fakat bu model Avrupa'da kullanılmadığı için değişimi yalnızca Amerika'da yaptırabileceğimi söylediler. Cihazı Amerika'da bir arkadaşıma göndericem fakat tereddütlerim var.

    - Amerika'da gümrükten geçme konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
    - Cihazı değiştirdiklerinde verecekleri yeni cihaz da unlocked (simkilitsiz) olur mu?
    - En önemli sorum da tabi ki Türkiye gümrüğüne geldiğinde takılma ihtimali, böyle bir durumda cihazı nasıl sorunsuz teslim alabilirim? Buradan göndermeden birşey yapmam gerekiyor mu..

    Ayrıca hangi kargoyla gönderip aynı şekilde geri gönderilmesini sağlamalıyım? USPS daha sorunsuz olur diye düşünüyorum.

    Fikirlerinizi dinlemek isterim.

    Hüseyin







  • apocalypse807 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yine yorum yazanlar olacaktır ama benim bildiğim gümrükten tutarı 50 Euro yu aşan hiçbişeyi geçiremeyeceğin yönünde.Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin.Ayrıca yurt dışına kargo gönderimlerinde hiç bir kargo şirketi elektronik eşyayı kabul etmiyor.Nereden biliyorum,Kıbrısta okudum ben .Ne Türkiyeden Kıbrısa ne de Kıbrıstan Türkiyeye kargoyla elektronik eşya yollayamadım.Değişim yaparlarsa - ki sen telefonu alalı baya bi olmuş değişim mi yaparlar yoksa başka bir çözüm mü bulurlar bilemiyorum - yeni verecekleri cihaz elbetteki simfree olucaktır ondan yana rahat ol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niskaji -- 19 Haziran 2013; 12:25:55 >
  • eğer değişim yaptırırsan eski telefonununda pasaport kaydı varsa değişim yapıldığına dair belge almayı unutma, kargo yerine ABD ye giden birisi ile gönderebilirsen çok daha kolay olur kanaatindeyim kolay gelsin
  • Mesele gümrük mevzuatı değil, bana ait olan bir telefonun değişimi olduğunda orada nasıl bir işlem yapacağım. Herhangi bir belge veya başka döküman gerekli olup olmadığını öğrenmem lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.