Şimdi Ara

Amerika'yı seviyorum 2016-2017 fiyat farkı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Haberlerde izliyorum şu an.Amerikan zırhlıları teröristler eğitim yaparken etraflarında sanki nöbet tutuyorlar.

    Dünyanın en büyük sivrisineği bunlar.Bu kadar ülkenin kanını emiyor ;Onlar v8 motorlara binmesin de kim binsin!
  • Tatlısesin dediği gibi,"Oxford vardı da biz mi okumadık"? Milli geliri kişi başı senede 10,000 $ olanla 50,000 $ olanın hayatı herhalde aynı olmaz. Ama 10,000 $ olan ülkede 50,000$ kazanıyorsan ABD de ortalama gelir 50,000 $ kazanandan daha rahat yaşayacağın kesin. Domatesi tane ile alır ama eti de istediği kadar yer.

    Az kazananların buna şükretmeleri,kendilerine 2023 te, gelecek yüzyılda ve hatta öbür dünyada huzur olacağı özellikle çok kazananların ve yönetici elitin binlerce senedir garibanların kafasına soktukları söylemdir. Bunu türlü din ve milliyetçilik ideolojileri veya siyasi söylemlerle yaparlar. Hindistan'da bok temizleyenlere öbür dünyadaki yeni hayatında mihrace olacakları binlerce yıldır söylenir.

    Ancak Türkiyede basit bir hesapla Amerika'ya göre 50,000/10,000 oranında yani beş misli daha düşük gelir olanağı var. Tabi "para mutluluk değildir", "bizim öbür dünyamız var", "bunlar vatan hayinleri", komünistler, "batı yalakaları", "boş konuşan muhalifler", v.s.,v.s, denecektir bu basit hesabı ortaya koyan,gelişmiş ülke olanaklarını talep eden ve yanlışlıkları dile getirenlere karşı. Yeter ki insanlar isyan edip toplumu yönetenlerin yakasına yapışmasınlar veya çok kazananların mallarını yağmalamasınlar. Ancak insanların başkaldırısı gelişmiş toplumlarda başladı. Şimdilik yöneticiler, medya ve elitler şimşekleri göçmenler ve Müslümanlar üzerine yönlendiriyor.

    Komünizm çöktükten sonra şu anki bilgi toplumu olma ve globalleşme sürecinde kapitalizm alt sınıfı fakirleştirdiği için insanların tepkisi var batı toplumlarında.Ama bir süre sonra yönetenler buna bir çare bulacaklardır demokratik toplumlarda,geçmişte Rönesans ile, endüstri devrimi ile,büyük buhran sonrasında v.s.defalarca çare buldukları gibi.

    Benim bir mana veremediğim şey muktedir Allahın Amerikalılara ve Avrupalılara bu kadar nimet ve uzun ömür verirken Afrikalı zavallılara neden biraz yağmur vermediği. Allahın büyüklüğünü düşünürsek elbette bu durum açlıktan namaz bile kılamadıkları,zekat veremedikleri veya hacca gidemedikleri için Müslümanlıkları eksik kaldığından değildir. Namaz kılıp gece gündüz dua etseler yağmur yağar mı? Öyle olsa idi 1,5 milyar her fırsatta dua eden ama çok büyük bir bölümü sefillik içinde yaşayan Müslümana yardım elini uzatırdı.

    Eski bakanlardan birinin "elbette dualara icabet edilir" dediği Bakara suresi ile (tapelere geçen ve konuştuğu gazetecinin de özür dileyerek kabul ettiği) "bakara makara" diye dalga geçmesine Allah neden Kuranda bahsettiği hızlı adaletini uygulamaz, bu bakanın çaldıklarının keyfini çıkarmasına göz yumar, buna karşılık Tayfun Talipoğlu gibi düzgün bir adamı aramızdan alır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 1 Nisan 2017; 13:10:49 >




  • babasamsunlu kullanıcısına yanıt
    5 bin veya 8 binde değilim ben. Siz mevzuyu anlamamışsınız. Biraz daha düşünseydiniz cevap yazmadan önce.





    Herşey güllük gülistanlık değil burada onu anlatmaya çalışıyorum.





    Bir mevzuyu konuşurken durumu kısım kısım ayırıp artılarını eksilerini ayrı ayrı tartışamıyoruz malesef. Ya yerin dibine sokarız yada göklere çıkartırız. İkinci olarak birbirimize olan saygıyı kaybediyoruz, kimseye bir şeyi yutturma peşinde de değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz yoldan milliyetçilik yapmak kolay, hem Avrupa'da hem de ABD'de yaşayan arkadaşlarım var, kusura bakmayın da siz yaşamanın ne olduğunu bile biliyorsunuz. En azından İdris Usta'nın kanalına bakın az çok fikir sahibi olursunuz.



    Türkiye bitik bir ülke, ancak sahtekarlar belini doğrultur dürüst adamı harcarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • h.aras.k H kullanıcısına yanıt
    Hocam ne gulluk gulistanlik degil mesela? Ekonomik anlamda her bakimdan bizden iyiler calisma saatleri desen haftalik 40 saati gecmek kesinlikle yasak.biliyosun adamlar hafta sonu suvlarina atlayip kendilerini daga ormana vuruyolar ne guzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'da bir öğretmen maaşı 4000-5000 $
    Kırık tedavi-alçı: 15.000 $
    Doğum: 25.000 $
    Diş implantı: 10.000 $
    Apandist ameliyatı: 20.000 $
  • alahaddin kullanıcısına yanıt
    kardeş harvard hastanesindemi ameliyat oluyorsunda alçı 15000 dolarsa ev 500 milyon dolardan başlıyordur naptınız gözünüzü seveyim hadi ülkeyi güzel göstermeye refah göstermeye calışıyorsunuz eywallahta şu yurt dışındaki fiyatları abartmayın gözünüzü seveyim
  • alahaddin kullanıcısına yanıt
    Sigortan yoksa dediklerin dogru.



    Tabi aynisi turkiye icin de gecerli. Sigortan yoksa hastaneye git bakalim kac para ile ayrilabiliyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben niye gidiyorum kardeşim doğduğum topraklardan ? Ülkeyi bu hale getirenleri kovalım olmaz mı ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.