Şimdi Ara

Amerikadan Gelen 120V 60Hz 10.0A Süpürge

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Amerikadan bir akrabamız tek elle kullanılan süpürge getirdi fakat alırken direk ucundaki çeviriciyi alıp türkiyede çalışacağını zannetmiş bizde hiç bakmadan fişe taktık ilk önce süpürge çok yüksek sesle çalışmaya başladı yaklaşık 20 30 sn sonra kapandı daha sonra biz yandı sandık fakat koku filan gelmedi fakat ısınmıştı sanırım ısındığından dolayı kendini kapattı daha sonra elektrikciye gidip 220 voltu 120'a çeviren adaptör tarzı birşey aldık taktık süpürge normal sesle çalışıyordu 1 dk sonra adaptörden duman çıkmaya başladı ve yandı sanırım biz bu süpürgeye ne yapabiliriz de sağlıklı bir şekilde çalıştırabiliriz ? yardımlarınızı bekliyorum.

    http://i.hizliresim.com/g5AJo5.jpg

    http://i.hizliresim.com/945PL5.jpg







  • Süpürge muhtemelen 1200 watt gücünde. Sizin bu cihazı kullanmak için yaklaşık 1500 wattlık bir transformatör kullanmanız gerekecek. Denediğiniz adaptör yani transformatör 200 watt gücünde, süpürgeye tabiri caizse 10 beden küçük bir transformatör. 1500 wattlık transformatör oldukça büyük ve ağır bir alet olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Transformatör kullanmaktan başka herhangi bir çare olabilir mi süpürgenin sorunsuz çalışması için ?
  • Olamaz. Süpürge pc telefon adaptörü gibi geniş bir voltaj aralığında değildir bu yüzden transformatör kullanmalısınız. Transformatör ile de hiç rahat kullanım olmaz zaten Bahsettiğiniz dikey süpürge de Türkiye evlerinde hiç kullanışlı bir makine değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnemyHunter

    Merhaba arkadaşlar Amerikadan bir akrabamız tek elle kullanılan süpürge getirdi fakat alırken direk ucundaki çeviriciyi alıp türkiyede çalışacağını zannetmiş bizde hiç bakmadan fişe taktık ilk önce süpürge çok yüksek sesle çalışmaya başladı yaklaşık 20 30 sn sonra kapandı daha sonra biz yandı sandık fakat koku filan gelmedi fakat ısınmıştı sanırım ısındığından dolayı kendini kapattı daha sonra elektrikciye gidip 220 voltu 120'a çeviren adaptör tarzı birşey aldık taktık süpürge normal sesle çalışıyordu 1 dk sonra adaptörden duman çıkmaya başladı ve yandı sanırım biz bu süpürgeye ne yapabiliriz de sağlıklı bir şekilde çalıştırabiliriz ? yardımlarınızı bekliyorum.

    http://i.hizliresim.com/g5AJo5.jpg

    http://i.hizliresim.com/945PL5.jpg

    Hiç uğraşmayın bunu çöpe atın.

    Öncelikle şunu söyleyeyim, amerika beyaz eşya, ev elektroniği konusunda türkiyenin gerisindedir. Yani burada olmayıp orada olan birşey hemen hemen yok.

    Cihaz bu galiba;

    http://hoover.com/products/details/uh20040/sprint-quickvac-bagless-upright

    Öyle ahım şahım bir şey değil. Verin 200-300 lira burada en az bu kadar iyi olan başka bir şey alın.

    Hiç transformatör filan aramayın. Transformatör sadece voltajı değiştirecek. Ama frekansı amerika gibi yapamayacak. Frekans 60 Hz olması gerekirken,50 Hz'e düşecek. Motorun hızı % 20 azalacak. Bütün sistem değişecek, ne gerek var ?

    Ben 2000 watt transformatörle amerikadan getirdiğim koşu bandını çalıştırıyorum. Değse size olur derdim ama buna değmez.


    EDİT : Tabiiki amerikada burada olmayan şeyler var. Demek istediğim iki taraftada olan şeylere bakınca amerikadakiler buradakilerden üstün değil.

    İKİNCİ EDİT: Eğer bu süpürgede süpürgelerin % 99'u gibi universal motor kullanıyorsa frekans düştü diye motor hızı düşmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 3 Mayıs 2015; 14:05:04 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.