Şimdi Ara

Amfi ve bass önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle ses sistemleri hakkında hiçbir fikrim yok bunu belirteyim. Başlangıç için çok beklentim de yok. Müziği açtığımda temiz bir ses almak istiyorum sadece, aracım hb ön kapılarda 2 mid pioneer arkada 2 kayık pioneer hoparlör var bunları beslemek için sıkıntı çıkarmayacak amfi ve sub tavsiyeleriniz nedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sony xs-nw1202e 1800 watt 4 ohm 420 rms slim portsuz kabin ben aldım çok memnun kaldım. Bu canavarı beslemek için planet audio pl1500.1m pulse mono amfi kullanıyorum 4 ohmda 560 üstü rms 2 ohmda 1125 rms 1 ohmda 1500 rms gücü mevcut. Gayet başarılı bir mono amfi. Hoparlörlerinizin rms değerleri hakkında bilgim olmadığı için stereo amfi önerisinde bulunamıyorum. Temiz ve kaliteli ses için oval hoparlörleri iptal edip 1 takım compenant ekleyerek sisteminizi tamamlayabilirsiniz. Compenant takımındaki midleri arkaya alın tewetterları öne. Kaliteli temiz ses alabilmek için tiz seslerin önden mid seslerin yandan bas seslerin arkadan gelmesi önerilir böylece sahne tamamlanmış olup kendinizi konser salonunda hissetmenizi sağlar ayrıca sesler birbirini engelleyip boğmaz kaliteli olur.
  • Kayıkları iptal etmek için pandizotu da iptal etmem gerekecek çünkü kayığa göre kesilmiş, stereo amfi de sesin daha kaliteli olduğunu okumuştum ama siz tam tersini söylüyorsunuz kafam karıştı iyice :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghan11

    Kayıkları iptal etmek için pandizotu da iptal etmem gerekecek çünkü kayığa göre kesilmiş, stereo amfi de sesin daha kaliteli olduğunu okumuştum ama siz tam tersini söylüyorsunuz kafam karıştı iyice :)
    Stereo amfi mid ve tiz sesler için ideal mono bass sesleri için ideal. Aslında ikiside birbirinden çok farklı değil ama subwoofer için kesinlikle mono amfi öneririm. Mono amfilerin genelinin frekans aralığı subwooferlar için alt seviyelerde tutulmuştur. Stereolarda ise tam tersi mid ve tiz sesler için orta ve üst frekans aralığında. Mono amfiler adından anlaşılacağı üzere tek çıkış için üretilirler bunuda subwooferda kullanmak en mantıklısı. Hoparlörlere gelecek olursak bir çok şekil tasarımıyla üretilen hoparlörler var ovallerde bunların başında geliyor. Bobin mıknatıs tasarımı yuvarlak olduğundan dolayı kasa ve kağıt tasarımı yuvarlak olan hoparlörlerde daha az bozulmalar meydana gelir bu sebeple ürün tasarımcıları genelde yuvarlak hoparlörleri tasarlarlar. Hoparlör tasarımındaki şekil farklılıkları genelde göze daha hoş gözükmesi amacı ile farklı farklı üretilmekte bazı kaliteli hoparlörlerde bobin mıknatıs tasarımlarında da değişiklik oluyor. Yapılan testlere göre en iyi performans tabikide yuvarlak tasarımlarda. Bu sebeple herzaman yuvarlak tasarım hoparlörlerin kullanılması tavsiye edilir. Oto ses sistemlerinde bütçe çok önemli. Düşük bütçeli bir ses sistemi kurmayı planlıyorsanız şayet 4+1 5 kanal amfi almanızı öneririm. Bütçe sorun değil sistemi geliştirilebilir yapmayı planlıyorum derseniz 1 mono 1de 4 kanal stereo amfi kullanarak başlamanızı öneririm. 4+1 5 kanal amfilerin bazılarında subwoofer için ayrılmış çıkış olduğundan dolayı bu kanala özel frekans ayarı olan amfileri tercih ederseniz buda sizin işinizi görür. Piyasadaki bir çok üründe 5 kanal içinde tek frekans ayarı bulunuyor ve rms değerleri de bir çok subwoofer için düşük kalıyor. Ses sistemi olayı beklenti ve bütçe ile orantılıdır. Kullanmakta olduğunuz cihazların marka modellerini, beklenti ve bütçenizi belirtirseniz daha çok yardımcı olabilirim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.