Şimdi Ara

AMFİ YAPAMIYORUM!:( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Birde aldığım bakır levhalar şeffaf çıkıyor milletin yaptığı turuncu bunun başka bir modeli varmıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur_teknik kullanıcısına yanıt
    Birde cmrr sinyalinin besleme voltaşını etkilememesi için ne gibi çözüm üretiriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2x15 w amfi devresi var başlangıç için ideal istersen yollayabilirim...
  • martin_eden kullanıcısına yanıt
    Yollarsanız mutlu olurum 2 gün sonra elektronik malzeme siparişi vericem hemde yapmış olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakir levha, baskı devreplaketi değilmi. şefaf veya turuncu olması farketmez, önemli olan bakir yüzeyin, temizlenmiş olması.
    ben şahsen seffaf olanları tercih ediyorum, göze hoş geliyor..
    Tda1554 de kolay bir anfi devresidir. bende size onu yollayabilirim isterseniz.. veya 2*35w olan, tda7377 . elinizde ne tür hoparlör var,, ona göre anfi yapınız.. ben hoparlörüm yokken 200w lık anfi yaptım,, bilmiyorum anfi işte .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Elimde birçok hoparlörüm var ama amfi yok işte yani amacım da zaten dinlemek değil pratik yaparak daha üst düzey amfilere başlamak ilk önce başlamak istediğim 2+1 amfi mesela bası 30 veya 40 watt tizi ise 2x5 watt böyke bi devre de bulamadım işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basamakları üçer beşer atlamak istiyorsunuz ,önce basit devrelerden başlayın ,arkadaşların önerdiği devreler .. Sonra düşünürsünüz . acemilikte yapacağınız her komplike devre çalışmama faktörü daha fazladır . paranıza ve zamanıza yazık olur .
    öncelik devre elemenlarını tanımak ,ölçüm bilgisine sahip olmak ,görevlerini bilmek .
    dikkat ederim genelimiz elektroniği basite indirgeriz ,ne var canım ,iki teli lehimliyor 17 yaşındaki çocuk hem ilkokul mezunu adam yapıyor benmi yapamayacağım deriz
    tecrübe ve bilgi asıl olandır ,ötesi yaptım oldu olur .
    Kimse anne karnında öğrenmiyor mutlaka ama öğrenmek için sabır tecrübe bilgi gereklidir .

    http://320volt.com/tda2050-ile-2-1-anfi-projesi/




  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    hiç devre çalıştıramadim diyor,, bunu yapabilirmi acaba..
    En basitinden burada figüre 3 deki devre şeması, tam olmasada 2+1 için uygun.http://320volt.com/wp-content/uploads/2008/04/tda7377_sch.png
    sadece 12v ile çalışıyor..
    girişinede bi kaç kondansator ve drenc ile oluşan highpass ve low pass devre şeması verebilirim,, basitinden 2+1 olur... 1*35w + 2*10w

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Vallahi sevgili dostum .ben zaten başından yazdım . kolay devrelerle uğraşsınlar sonra 2+1 5+1 neyse yaparlar

    Gönderdiğiniz linkteki devre oto amplifikatör . ayrıca sub için low pass filitre ihtiyacı olacaktır .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 4 Temmuz 2016; 13:32:16 >
  • Ağırlıktan sıkıntınız yoksa cyber936 alın ama hem kalite hem yer kapalamaması için wellerin kalem havyalarından alın.

    Ben 0.75 aldım gayet uygun diğeri artık aşırı ince oluyor smd işler için. Havyayla gelen tüp lehim vardı şeffaf kutuda, soldexi kaleme sarıp tüpün içine koyuyorum sürekli 200gr ruloyu taşımıyorum .

    Aynen bunun gibi

     AMFİ YAPAMIYORUM!:(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 4 Temmuz 2016; 13:20:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Çalıştıramadığımı havya yüzünden farkettim havya dandik olunca entegreleri yakıyorum haliyle şimdi iyisinden havya birde çalışan bir devre lazım bana dediğiniz gibi basit işlerden başlıcam yardımınız için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi alıcam umarım farkı hissederim teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir ara tövbe edecektim, 1mm lik 1tllik yüp şehim + 10 liralık havya olmuyor, ne yapsamda ne etsemde insan gibi lehim olmuyor. 75 tl ye cyber 936 aldım neredeyse 2 sene olacak. Soldex 200gr lehimden de 2 adet tüpe az az koydum daha 1 tüp yarıya geldi ve üstüne baskı olmadan devre yolu çizerek karta devre yaptım. Aşağıdaki resimdeki gibi düşünün bu şekilde 2 devre yaptım.

     AMFİ YAPAMIYORUM!:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kaliteli lehim teli ve kaliteli havya ucu kullanmak çok tatlı oluyor.
    ben henüz kaliteli havya edinemedim 40w 15 tl lik havyam var ama 2 yıldır ucu temiz kullandığım için sorun yaşamadım ki ayda yaklaşık 10 15 devre yaparım en az.
    lehim teli olarak kurtel 200gr makara kullanıyorum hiç sorun yaşamadım .
    havya ucunu temiz tutmak için 3 liralik pastaya batır sonra temiz bir bulaşık teline sürt. parıl parıl parlar bu şekilde 2 yıl olacak işte 15 liralık havya.

    bu arada amfi yapma ile ilgili bu konuyu okuyunca kendimi gördüm sanki 3 yıl önce bu tarz sorular yazılar yazıyordum yine cevap veren kişiler aynı:)
    elektronikle tanışmamda bu konuya cevap yazan arkadaşlarının çoğunun katkısı olmuştur.

    Bu arada bende tea2025 söktüm trafosu bozuk bir hoparlörden. uzun zamandır amfi devresi yapmıyordum . Ahmet Yerli ye ait bir tasarım vardı ona niyetlendim. devresini yapayım. Birde 3d yazıcı yapma aşamasındayım.Bitince Kendime göre bir kutu tasarlayıp el yapımı ses bombası tarzı birşey düşünüyoum. şarjlı piller ile yapılmış bir batarya ile :) bakalım nasıl oalcak .


    bu arada konu sahibi arkadaş önce delikli bakır plaketleri kullan derim. bir kaç boş tel ile lehimleme alıştırması yap. benim ilk lehimlerim gibi sanırım şuan senin lehimlerin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok basit , bass geçiren filtre... aktif bass filtresi gibi tam çözmesede,,, tiz ve mid sesleri keser...
    Diğer bass sesini kesmek için ise,,, ses giriş kondansatörünün değerini düşürmeniz veya ses çıkışına seri kondansatör bağlamanız yeterli şuan..
    Takip ...
  • CMRR; sinyalin kendisi değil ortak eksi hattının çalışma geriliminin veya hoparlörün eksi hattının veya giriş ses sinyalinin yanlış eksi hattından verilmesi/alınması nedeniyle ortaya çıkan vınlama, ve tiz sesli parazite sebep olan aykırı durumun adıdır
    dikkatle okursanız anfi tasarımında bilinmesi gereken incelikleri farkedebilirsiniz
    edit: yeni başlayanlara önerim hoparlörün direkt eksi hattına bağlanmadığı BTL tipi audio integreleri araştırıp sorunsuz parazitsiz ve zarara uğratmayacak heveslerini kaçırmayacak devreler kurmaya çalışmaları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur_teknik -- 6 Temmuz 2016; 10:34:52 >
  • ozgur_teknik kullanıcısına yanıt
    İyi noktalardan birine degindiniz.. Yalnız ilk devre yapmaya başlayanların ilk amacı > sadece çalışması.. besleme ve diğer sistemlerin kalitesi o an düşünülmez.. bende dahil. Sonra devrenin çalışmasına göre önce baskı devre düzeltilir,, sonra besleme devresi düzeltilir, sonra kullanılan kabloların kalitesi düzeltilir,, bu tecrübelerden sonra, daha kaliteli sınıf anfilere geçiş yapılır.. Benim en çok başıma gelen,, besleme kalitesi,, sessinyal kablosu ve buna bağlı bilesenler, devre kaliteli olsada bunladan biri bizi düşürür. En dikkat edilecek husus,, parazit oluşmasına engel olacak çalışma yapılması... anfinin sinyal eksisi ile besleme eksisi arasına 1k drenç baglananmasi ve güç ile sinyal hatlarının ayrı tutulması..
    besleme devresinin iyi filtre edilmiş olması.. ses sinyal kabloları ve jaklarinin kaliteli seçilmesi,, buna ek olarak, anfide kullanılan transtörlü devre ise veya entegre devre ise THD değerinin en düşük olanı seçilmesi.. Mesela Tda entegresi sesin %10 nunu bozarken ve bosta çalışma gürültüsü yüksekken.. Stk entegrelerinin THD oranı çok kaliteli ve boşta gürültüsü çok çok az entegreleri var.. Ben bir sitede komple listesini bulmuştum, kaybettim. Besleme / empedans / çıkış kanalı / kanal sayısı ve kalitesi.. herşey tüm Stk lar için listeliydi, seç yap en iyisini.. birdaha rastlamadım,, İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 6 Temmuz 2016; 13:15:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: martin_eden

    2x15 w amfi devresi var başlangıç için ideal istersen yollayabilirim...

    daha önce yollayabilirim diye yazmıştım fakat flaş belleğimde sadece malzeme listesini bulabildim kendimize ait baskı devre çizimleri okul bilgisayarında kalmış bu yüzden kısa zaman içerisinde yardımcı olamayacağım kusura bakmayın... (malzeme listesini yollayabilirim yaklaşık 10 tl lik malzeme var üzerinde 2x15 watt gayet temiz ses veriyor)
  • Entegre amplifikatörlerde sorun olmaz diyeceğim ama ,piyasada o kadar çok patates entegre varki , ustasıyım diyenin bile amplifikatörü çalışmaz veya kötü ses verir .
    Transistörlü hele ki mos çıkışlı amplifikatörler tam bir profesyonel yaklaşım gerektirir . Match olması yanında orijinal ürün olması mutlaktır .
    başıma çok gelmiştir . Transistörlerin hFe farklılıkları veya tetik gerilimlerindeki farklar özellikle replika veya kötü üretim Çin ürünlerde sıkça karşılaşılmakta .bu bias akımının tuturulmaması daha kötüsü dc offset geriliminde ciddi şekilde hoparlöre gerilim kaçmasına neden olması diye sıralayabiliriz .

    TDA veya LM serisi entegrelerle bu işe başlamanızı öneririm ,daha çok toleransa sahiptir daha az sorun çıkarırlar , iyi bir aluminyum soğutucu kullanmalısınız . iyi bir regüle devresi oluşturmalısınız , aluminyum ile entegre arasına gerekiyorsa ! mika yalıtım ,yalıtıcı boncuk ve termal macun kullanmalısınıız ,iyi bir kablolama yapmalısınız . piyasa malı elektrolitik kondansatörlerin daha ilk günde şiştiğine şahit olmuşumdur .

    alabileceğinizin en iyisini alın , dürüst satıcı edinin , satıcının verdiği malzemenin yeni olmasına veya aynı değeri verdi nasılsa gafletine kapılmayın . ölçüm yapın ,dikkatli olun sabırlı olun ,çalışmış ve yorum almış devreleri yapın .
    Başarılar ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 7 Temmuz 2016; 12:15:14 >




  • Yıl 2003-2004 tda 2003 10 watt hifi anfi seri üretimine geçtim minicik plakete bastım kaç kişiye sattım sonra tda 2004 ile anfi yaptım tda 2003-04-05-06-07-08
    Tüm seri ile yaptım tda 2030 ile amfide çok yaptım.

    Bayağı tda serisi anfi yaptım dedim bide LM serisi deneyeyim ilk deneme sonuç vermedi sonra LM 3886 68 WATT Mono anfiyi yaptım pionner TS 6985 efsane seriyi çalıştırdım cam gibi berrak ses sonra stereo yaptım aynı anfiden

    Yıl 2006 STK 4221 2X 80 WATT anfiyi yaptım en güçlü anfim buydu

    Sonra tda 7294 100 watt anfiyi delikli plakete yaptım baskılı devre yaptım

    Sonra nick im olan tda 1562 q ile 12 volt 70 watt araba anfisi yaptım saymakla Bitmez daha sonraları ise transistörlü anfiler yaptım halen içimde anfi yapma isteği mevcuttur.




    Sana tavsiyem tda 2003 10 watt Anfi ile bu işlere başlamak işin mantığını anlamak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.