Şimdi Ara

Amortisör değişimi sonrası aks sürtme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 99 model twingomun sağ amortisör ve sağ sol salıncak değişimi yapıldı. Aracı bu akşam teslim alırken usta direksiyon kutusu, sol amortisör ve motor kulaklarını da değiştir ses yapıyor dedi ve kepengi kapattı. Arabayı biraz sürdükten sonra sol aks hizasında küt küt sesleriyle birlikte zıplamaları ayağımda hissetmeye başladım. Ani gaza basınca daha belirgin duyuluyor ses ve titreşim. Kaputu açıp direksiyonu sağa ya da sola kırınca aksların, etrafındaki metallere sürttüğünü gördüm (sürtme izinin bu bakımdan sonra olduğu resimden bariz belli). Rot balans ayarı yapılırsa bu sürtme olayından kurtulabilir miyim? Ustalara kalsa gerşeyi değiştirtecekler. Amortisör patlakken olmayan sorunun birden ortaya çıkması canımı sıktı.
    Amortisör değişimi sonrası aks sürtme sorunu
    Amortisör değişimi sonrası aks sürtme sorunu







  • Rot balansa gidin bence onlar ön takım için daha net teşhisler koyuyorlar. Salıncak değişimi sonucu şu an konum bozukluğu vardır zaten hassas ayar ile düzeltebilecek bir durum da olabilir, faklı bir sebebi de... Rot balans ustası ile bu şekilde anlaşın. Ayara engel bir durum varsa başlamaz zaten sizi uyarır, yaptırıp tekrar gidersiniz rotçuya.
  • Rot balansçıya durumu anlattım hocam. Daha önce bu sürtme olayı olmadıysa yeni salıncaklar farklı yada uyumsuz olabilir dedi. Eski salıncaklar sağlamsa eskileri geri taktır, sonra tekrar bakalım dedi. Bilseydim sadece patlak amortisörü değiştirirdim. Bakalım pazartesi usta eski salıncakları takacak, umarım eski haline döner akslar, sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.