Şimdi Ara

Amsterdama gitmek istiyorum , bilgisi olanlar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yarıyıl tatilinde Amsterdama gitmek istiyorum daha önce yurt dışına çıkmadım o yüzden pasaportum falan yok. İngilizcem ileri düzeye yakın bi seviyede yani konuşmada anlaşmada hiç bir sıkıntı çekmem. Üniversitede okuyorum İstanbulda. Şimdi sormak istediklerim ;
    -Gerekli belgeler neler ve başvuruyu falan nereye nasıl yapıcaz?
    -Gidiş geliş masrafım orada harcadığımın dışında ortalama ne kadar tutar herşey dahil ?
    -Başvuru ve gidebilmek için herşeyin tamamlanması ortalama kaç gün sürer ?

    Ne zamandır aklımda bu tatilde fırsat bu fırsat gideyim diyorum bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.



  • hollanda başkonsolosluğu sitesinden gerekli belgelerin neler olduğu yazıyor. oradan ulaşıp eksiksiz şekilde tamamlamanız lazım. uçak bileti- kalacağın otel rezervasyonu vs.. gibi masrafların olacak bunları vize başvurusundan önce yapman gerekiyor.

    sadece amsterdamda kalacaksan gezme-yeme içme- müze ücreti gibi masraflar için ortalama (lüks olmamak kaydıyla) günlük 80 euro yetecektir. 5 gün yeterli sadece Amsterdam gezisi için. konaklama ücretini saymadım.

    konsolosluğa başvuruların neticelenmesi için en az 15 gün öncesinden evraklarınızı vermeniz gerekiyor.ya bir an önce evrakların temini için başlayın hazırlığa ya da yazın git. okul ara tatili için çok az zamanınız kaldı.
  • emniyetin pasaport başvuru sitesi var, ordan önümüzdeki 2 hafta içinde bir güne randevu alabilirsin, merkezi semtlerde genelde yer olmuyor ama aklına geldikçe siteye girersen illa açılmış tek randevular bulabilirsin.
    öğrenciysen 25 yaşına kadar pasaport bedeli yerine sadece 80 tl bilmemne bedeli ödeyip pasaportu alabiliyosun öyle bi avantajın var o yüzden pasaportu hemen alabilirsin, sürem gidicek diye korkmana gerek yok.

    euro'nun her gün rekor kırdığı bu günlerde güzel cesaret tebrik ederim. (4.16 olduğunu yazayım da belki 2019'ta falan biri başlığı görür)

    skyscanner'dan hollanda uçuşlarına bakarsan bazen aktarmalı kelepir uçuşlar oluyor. konsolosluk sitesinden de vize başvurusu hakkında bilgi alabilirsin.

    Ne kadar tutacağı kişiden kişiye göre değişir ama günlük 50 euro açlık sınırın olsun.
  • Öncelikle 25 yaşın altındaysan ve annen veya baban memursa vize vs derdin yok. Eğer öyle bir duyrum yoksa pasaportunu aldıktan sonra VFS global diye bir yer var ordan bize başvurunu yapabilirsin gereken belgeleri de sitesinden görebilirsin. Alacağın vize schengen olacak tek hollanda olmayacağı için biraz detaylı fazla şeyler istiyorlar ona göre ayarlarsan kendini çıkmasında sorun yok.
    -Müze vs gezeceğim diyorsan Iamsterdam kartları var 2 günlük 50 € sanırım ücreti bu kartla hem müzeleri gezebiliyorsun hemde ulaşımdan 2 gün boyunca sınırsız yararlanabiliyorsun. Ama amsterdam cok kücük bir kent olduğu için sahsen ulaşım genelde yürüyerek olabiliyor. Bisiklet kiralarsan daha uygun olur bence. Bir de otel olarak mutlaka sehir dışı bir otel seç korkma sehire ulaşım çok rahat Otel olarak sana havaalanı civarındaki otelleri önerebilirim örneğin IBIS AIRPORT HOTEL. Yeme içme aslında ucuz fakat Euro - TL durumunu düşünürsek restorantlardan uzak dur bütçen kısıtlıysa marketlerden sandviç vs alabilirsin.
    -Son olarakta belli bir gün yok, pasaportun genelde 1 haftada eline ulaşır vize de durumuna göre 1 haftayla 2 ay arasında değişebilir alman kesin bir tarih yok ama vize şartlarını rahat bir şekidle yerine getirebilirsen 10 günde çıkar bence.




  • en ucuz mcdonalds menüsü 9,5 euro. normal bi restorantta normal yemekler 12-15 euro. ona göre hesap et ne kadar para harcayacağını. otun gramıda 10-15 euro arası değişiyor neyse ki o ucuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.