Şimdi Ara

Anadolu Lisesi Alan Seçme Sorunsalı (Ciddi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, bildiğiniz gibi 10. sınıfın sonunda alan seçimi yapıyorsunuz ve kendime uygun alanı bulmak için 10. sınıfın başından beri inanılmaz kafa yoruyorum. Sizin de görüşlerinizi almak için böyle bir konu açtım, yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

    Lise öncesi yıllarımda da fen derslerim de her zaman iyiydi ama kendimi bildim bileli sosyal bilimlere her zaman ilgim olmuştur ve çoğu başarılarım hikaye yazma, şiir okuma gibi edebiyat alanından gelmiştir. Liseye yerleştikten sonra edebiyat öğretmenim de keza bu yeteneğimi keşfetmiş ve bu zamana kadar onunla birlikte çoğu yarışmaya katılıp başarılı olduğum olmuştur. Tarih, coğrafya da lisede de ve geçmişte de severek çalıştığım dersler.

    Fen derslerim üstte de belirttiğim gibi her zaman iyiydi ama özel bir ilgi duymadım. Zaman zaman anlamadığım konular da oldu fakat üstüne gidildiğinde fen derslerinin yapılabileceğini keşfettim ve yapabildikçe de zevk duydum. (Bu sene kimyadan hiç zevk almadım orası ayrı :D) Altta e-okul notlarımı koyacağım.

    Anadolu Lisesi Alan Seçme Sorunsalı (Ciddi)

    Her ne kadar sosyal bilimler derslerinde iyiyim desem de sayısal derslerde aldığım notların daha iyi olması da ayrı bir ironi :D

    Rahatıma da biraz düşkün biriyim. Derslerden çok genel kültüre, film izlemeye ve kitap okumaya değer veren biriyim. 10. sınıf başladığında da sınıfta ben sözelciyim deyip duruyordum kendime. Ya işte ben sözelciyim şöyle böyle. Sonra mat.'ımın da iyi olduğunu düşünmeye başladım ki sınavlarım da zaten hep güzel geçiyordu ve geçti de. Sonra ben EA'yım abi diye söylenmeye başladım. Sonra bölümleri araştırmaya başladım ve EA'da sayısala göre çok daha kolay sıralama yapılabildiğini keşfettim ve sınıfta da arkadaşlarıma "Ya olum sayısalda sıralama yapmak çok zor, ben EA seçeceğim zaten sosyal derslerim kuvvetli bi mat çalışacağım ohh. Sayısalda çok çalışmanız gerekecek. Şöyle böyle." falan deyip durdum çok bilmiş gibi ki doğru da söyledim ama söyleyiş tarzım biraz bunu andırıyordu. Sonra bir arkadaşım sanırsam benim öyle dememden, edb. hocasıyla konuşmasıyla da esinlenerek sayısal seçmesine rağmen EA bölümlerini araştırıp hukuk bölümünün kendine daha uygun olduğunu düşünerek ve EA'da da sıralama yapmanın biraz kasarak da çok zor olmadığını anlayıp bölümünü EA olarak değiştirdi.

    Bölüm seçimi yapacağımız sırada matematik dersindeydik. Önüme kağıt geldi bende EA seçiyorum tabi. Mat. hocam işte o sırada bak oğlum sayısal seç sonra fikrin değişir iş işten geçtikten sonra da sayısalda dersleri toparlamak zordur. Sayısal seç eğer hedeflerin hala aynıysa 12'de EA'ya geçersin dedi. Tabi ben de ideallarim var benim hocam falan diyerek EA seçtim. Sonra bu pandemi durumları oldu ve okul kapandı. (Kapanmadan önce işletme ben kesin okurum falan diyordum.)

    Şimdi gelelim sıkıntıya :D
    LGS'nin ilk kurbanlarından olarak niteliksiz bir okula yerleştim ve öğrenci kalitesi çalışan ve çalışmayan diye ikiye ayrılıyor ve tam yarı yarıya. Bunun orta öğrencisi yok ve çalışmayan tüm öğrenciler (o hukuk okumak isteyen ve birkaç kişi hariç) EA seçti. Hiç görmek istemediğim insanlar da keza EA'yı seçti. 9. sınıfta ilk sınıfımda sırf bu tip öğrencilerin fazlalığı, kendime uygun insan bulamamamdan ve arkadaşlık ilişkilerimin berbatlığından ötürü çok depresif bir ruh halindeydim ve inanılmaz mutsuzdum. Sırf bu yüzden zaten 9. sınıf ortalamam çok kötü olmasa da bana göre kötü oldu. 10. sınıfta sınıf değiştirdim ve 9. sınıfta yaşadıklarımın hepsi tersine döndü diyeyim çok uzatmadan. Yakın anlaşabildiğim ve tüm çalışan ve iyi kişiler (insan ve öğrenci olarak) sayısal seçti. Bulunduğum ortamlardan çok etkilenmemden ötürü aynı duyguları yaşacağımı seziyorum ve eski anılarımın aynısını yaşamaya da hiç istemiyorum. İşletme bölümümnün de bana çok uygun olmadığına karar verdim fakat sosyal bilim okumak isterim ama iyi bir üniversite de okusam akademisyen olmak zor ve akademisyen olarak devam etmesem insan odaklı bir işte çalışacağım için çok insanlarla etkileşimde olmanın bana uygun olmadığına karar verdim. (Asosyal birisi değilim sadece çok insan ilişkilerine dayanamıyorum fakat seçeceğim bölüm aldığım eğitimle belki bu durumu değiştirebilir.) Bireysel olmayı seviyorum. Pandemi süresince de hep mat. öğretmenimin dediği cümle aklımda gezinip durdu ve mühendislikleri araştırdım ve çok çalışırsam iyi bir mühendis olabileceğimi de düşünüyorum. Hazır şimdi fırsat varken ve gelecekte keşke bi sayısalda şansımı deneseydim dememek de istiyorum her ne kadar derece yapmak zor olsa da ama o kadar da kendimden emin konuştum seçimimin arkasında durup EA'dan devam mı etsem?







  • sayısal

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • StalkerReborn kullanıcısına yanıt
    Neden hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haklısın fakat dediğim gibi EA şöyle böyle, ideallerim var diye hep söylenmiştim şimdi sayısal seçersem biraz abes kaçmaz mı?
  • Bence de sayısal seçmelisin. Sayısal derslere ilgin olup olmadığını doğrudan görürsün ve buna göre 12de tmye geçebilirsin. Böyle yapman aklındaki acaba sayısal mı seçmeliydim, nasıl olurdu, yanlış mı yaptım tarzı sorularına da çözüm olur. Ayrıca bunlar önemli seçimler kimseyi tatmin etmek zorunda değilsin, ön planda olması gereken senin kararların.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nefesi kesilen zurnacı kullanıcısına yanıt
    Çok sağ ol hocam ilgilendiğin için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hhytakolt H kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam 👍🏼

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.