Şimdi Ara

Anakart & Bellek Uyumluluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Herkese,

    Yeni topladığım sistem için bir arkadaşım bana hediye olarak RAM almış. Anakartım Gigabyte EX58-UD3R, gelen ramler ise 2x G.Skill 2GB 1333MHz CL7 ECO (1.35V).

    Merak ettiğim soru şu;

    Yukarıdaki anakarta, yine yukarıdaki dual channel bellekler uyar mı? (Hem sadece iki parça ram oluşundan, hem de 1.35V gibi düşük bir voltaj oluşundan)

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



  • voltajdan sorun çıkarır bu ramler b u anakartta zaten en iyi anlamanın yolu denemekten geçer bence makinayı açamazsın.tabiki bu chipsetin kullanıldığı anakrtlarda sistemler ve teknojiler daha farklı oluyorlar henüz kullama şansım olmadı böyle bir chipsetli bş anakart maa yinede bence sorun çıkarır diyorum.yalnızca 1.5v çalışacağını düşünüyorum.
  • tabiki denerken de sorumluluk sana aittir ya anakrta yada rame zarar verme gibi bi olasılığında yok değil hani.
  • Ürünün paketinde, özellikle LGA 1156 Core i5 ve Core i7 işlemciler üretildiği yazıyor (tabii bu sadece onlarla kullanılabilir demek değil). O halde, ramlerin kendi sitesinden desteklenen anakartlara bakıyorum.

    http://www.gskill.com/products.php?index=244

    Mesela, Gigabyte GA-P55-UD3R anakartının bu ramleri desteklediği yazıyor. Ramlerin 1.35V'luk olduklarını unutmayarak, bu sefer Gigabyte'ın sitesine bakıyorum. Bakalım GA-P55-UD3R'nin özelliklerinde ram desteği hakkında kaç volt yazıyor.

    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-p55-ud3r_10.html

    - "4 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 16GB'a kadar bellek desteği."

    Yani, Gigabyte'ın sitesi 1.5V'luk ramlerle çalışır derken, G.Skill'in sitesi 1.35V'luk ramlerinin bu anakartla çalışacağını yazıyor.

    Benim anakartım olan Gigabyte EX58-UD3R'nin sayfasında da aynı şekilde "4 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 16GB'a kadar bellek desteği." yazıyor. Şimdi ben bu durumda ne düşünmeliyim bilemiyorum? Gerçekten, eğer anakart sitelerinde yazanlar doğruysa zaten, bu ramleri kimse kullanamayacak demektir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.