Şimdi Ara

anakart cpu sockel arizasi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamin aleyküm arkadaslar,
    dün farkina vardim yeni islemci almistim anakartimda sockel yerinde hafif yanik vardi bir de 2-3 pin yerine termal macun sürülmüs makina bazen takilip duruyor acaba sorunun kaynagi sockel yeri olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hofer_18 -- 28 Mayıs 2010; 0:19:37 >



  • pardon kardesim yanlisimiz af ola simdi tamam heralde
  • ben yanlis anlamadim ama sistem hakkinda yeterli bilgiyi vermediginizi ima etmeye calistim. hic birsey belli degil. yukarida yazdiginiz kadari ile cevap istiyorsaniz anakartiniz zarar gormus olabilir. termal macun iletken ise kisa devre olusturup makinenin tam performansla calismasini engelliyor olabilir.
  • hocam makina arada sirada 5-10 saniyelik bir donma geciriyor ardindan yine normale dönüyor iletken olup olmadigini bilmiyorum lakin pinlerin bazilarina akmis gibiydi silmeye calistim silemedim gerekirse bir resim yükleyebilirim diger donanimlarim ise söyle; phenom x4 9650, gts 250, 4 gb ddr 800 mhz kingston ram, 1tb western sabit disk aslinda 1-2 aya kadar hic bir sorun yoktu su siralar takilma gösterdi ve dedigim gibi islemcimi deyistirdim dün ve deyistirirken yanik izlerine ve macunla karsilastim..
    acaba garanti disi olabilir mi?
  • 3 tane sorun yazanin ucunde de gts 250 var ne tesaduf
    guc kaynagini yazmamissin.
    HD tune ile bir disk testi iyi olabilir.
    birde sistem takiliyo diyosun ne yaparken takiliyo. windowsta hic bir islem yapmadan mi takiliyo yoksa sen oyun oynarken mi takiliyo veya webde dolanirken mi takiliyo?

  • ekran kartinda sorun olabilceni sanmiyorum isinmiyor bile dogru düzgün
    ram testi yapti msorun cikmadi sabit disk de sorun cikmadi hatta yavas format cektim xp cdsiyle öbür diskde hata bulup formatlamiyordu bunda formatliyor
    oyun oynarken bazen görüntü gidiyor sinyal yok diyor ekran kartinin fani son hizda calisiyor.
    güc kanyagim 600 wattlik birsey markasini bilmiyorum ama dandik birsey oldugu kesin
    normal net de takilirken ya da film izlerken dedigim gibi kisa kisa gidip geliyor makina
    sanirim anakarttan ariza
  • Anakartin markasi modeli yok mu? bios yenilendin mi islemciyi takmadan once.
    Guc kaynagini dogrulayalim o onemli. birde goruntu gidiyor demissin. bak bir cok kiside bu hata var. ekran kartin isiniyor fan tam sese cikiyor makine kilitleniyor. sonra makineni zorla kapatiyorsun ve yeniden aciyorsun. dogru mu?
  • evet mecbur yeniden baslatmak zorunda kaliyorum ama fani zaten 70% le calistiriyorum
    anakartim asus crosshair 1 versiyonu am 2 /+ destekliyor son versiyona yükselttim biosu dün bazen kafayi yeme noktasina geliyorum bu takilmalar reset atmak zorunda kalmalar..
  • guc kaynagin hala yok. bak ben sana yardimci olmak istiyorum fakat sen bana yardimci olmuyosun
  • evet buldum cp4 620 watt
  • Sanirim sahte olma olasiligi yuksek psulardan... saglik olsun. Eger tanidiginizda agirligi 2kg civari ( istiyorsaniz tarti ile olcun en azindan deneme yanilma olur) psu lar %90 oranla orjinal psulardir. makineye bakinca 450w minimum orjinal guc kaynagi ile test edin. oyunlarda genellikle resetlenme oluyor degil mi?
  • sagolasin kardesim yorumlarin ve bilgilendirmen icin orjinal degildir olsa böyle dandik bir marka olmazdi zamaninda almistim psu falan anlamiyordum ama anlamadigim bu güne kadar böyle hatalar olmamisti psudan oluyorduysa neden 1-2 sene sonra ?
    reset atmak zorunda kaliyorum ekran gidiyor sinyal yok mesaji veriyor monitöre..
    tartma sansina su anda sahip degilim ancak daha sonra yapabilirim tekrardan tesekkürler
  • neden 1-2 sene sonra cok basit. daha once gts 250 mi kullaniyordun? yada 4 cekirdek bir islemci
    makineni zorladikca guc kaynagin yetismiyor. orada takiliyor en sonunda guc yetistiremeyn psu nedenli anakarttan guc cekmeye calisan ve asiri isinip kapanan bir ekran karti.
    bundan 5 yil once yasadim aynı sorunu. sahte 350w vardi. surekli mavi ekrana duser yada kilitlenirdi. bakardim ekran karti yaniyorsicaktan. en sonunda tek disk ve cd-romsuz denedim baktim sorunsuz calisti. guc yetismediginden oldugunu anladim. orjinal aldim sonra boyle bir problemim kalmadi tabi.
    simdi 600w cooler master kullaniyorum. ( her ne kadar fanindan memnun olmasamda) guc olarak iyi bir psu.
  • ekran karti asagi yukari 1 senelik islemcide öle daha önce 4800+ kullaniyordum dedigim gibi son zamanlarda böle yapior islemcimide daha dün deyistirdim yeni psu alsam sorun cözülür mü sence?
  • once dene dedigim gibi. restart almazsan sorun cikmazsa gider 1 tane alirsin
  • disk zaten birtane dvd romuun kablosunu ve gereksiz seylerin kablosunu cekip bir deneyeyim tesekkürler üstad hayirli geceler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.