Şimdi Ara

Anakart ekran kartını görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Pazartesi günü yeni bir boş kasa aldım eskisinin görünümünü beğenmediğimden. Eski kasa içeriğini komple yeni kasaya geçirdim bağlantılarda sorun yok. Power Supply 700W yeterli.
    10 dakika önce eski kasada çalışan makina yeni kasada monitorde "No Signal" uyarısı veriyor görüntü gelmiyor.
    Ekran kartını VGA ve HDMI çıkışlarını farklı ekranlarda denedim sonuç yine aynı.
    Başka bir ekran kartını takıp denedim yine aynı sonuç.
    Monitorü başka bir PC'de denedim çalışıyor.
    Kendi kanaatimce sorun anakartta daha önce yanmayan 4 mavi led şu an sürekli yanıyor ve ekran kartında da CTF isimli bir kırmızı led yanıyor.

    Özellikle şu yanan led'ler sorunun ne olduğu konusunda bi fikir verebilir diye düşünüyorum bilenler için ben çok kıllandım çünkü onlardan :(

    İşlemci AMD ATHLON II X4 QUAD CORE 630 AM3 (2.8 GHz) 2MB
    Anakart MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    Bellek (X2) 4 GB HYPER-X
    Ekran Kartı SAPPHIRE ATI HD4890VAPORX(256Bit)1GB DDR5 AVIVO16X
    Sabit Disk 320 SAMSUNG 7200 SATA2 16MB

    Şimdiden Teşekkürler







  • Forumda butür sorunla karşılaşan bi arkadaş anakartı kartonun üstüne koyarak sorunu çözmüştü statik elektriklenme vardı sanırım isterseniz sizde deneyin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an söylediğiniz şekilde kasadan çıkardım donanimi bir karton üzerinde deniyorum ama değişen birşey yok yine monitorde "no signal" yazısı var. alternatif ne yapabiliriz? anakarttaki yanan 4 ledde ve ekran kartında yanan "CTF" isimli ledde bir değişiklik yok. başka neden kaynaklı olabilir? statik elektrik bu kadar uzun süre sebep olmaz sanıyorum ve power kapalı haldeyken açıncı statik elektriği boşaltıyor olması gerekmiyor mu? başka yapabilecek birşey varsa yardımcı olur musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GABR -- 20 Şubat 2013; 19:37:30 >
  • Eğer anakarta çıplak elle dokunduysanız ve bünyenizde statik elektrik yüklenmesi olduysa anakart bu elektrikten etkilenmiş olabilir.Öncelikle sistemi kasa dışına çıkarıp uzay montaj şeklinde çalıştırmayı deneyiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Eğer anakarta çıplak elle dokunduysanız ve bünyenizde statik elektrik yüklenmesi olduysa anakart bu elektrikten etkilenmiş olabilir.Öncelikle sistemi kasa dışına çıkarıp uzay montaj şeklinde çalıştırmayı deneyiniz.

    şu an o durumda zaten kartonun üzerinde power HDD anakart ayrı durumda açıyorum amayine aynı sorunla karşı karşıyayım. donanımlar elektrik alıyor normal şekilde fanlar çalışıyor fakat ekran kartına monitoru taktıgımda "no signal" diyor.işin garibibaşka ekran kartıda taksam aynısını yapıyor. ekrankartı slotunda bir sıkıntı olabilir mi? 2 slotuda deniyorum aynı. sorun teşkil edecek bir değişiklikte yapmadım şu an çok çaresiz vesinir bi durumdayım çıldırmam an meselesi :(
  • Power Supply den ekran kartına giden elektrik bağlantısını yaptınızmı?

    Temsili Foto:
     Anakart ekran kartını görmüyor
  • 3 pin 2 adet giriş varekran kartında. ikiside takılı kasa içindeki standart normal kurulum şuan karton üzerinde stabil durumda, çalışması gerek ama çalışmıyor :( olmazsa hafta sonu son çare garantisi varken götürücem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GABR

    3 pin 2 adet giriş varekran kartında. ikiside takılı kasa içindeki standart normal kurulum şuan karton üzerinde stabil durumda, çalışması gerek ama çalışmıyor :( olmazsa hafta sonu son çare garantisi varken götürücem.

    Anakart arızası var gibi gözüküyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.