Şimdi Ara

Anakart islemci ram ekran karti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 2002 yilinda aldigim bilgisyarimi artik bi guncellemek niyetindeyim. Eski bilgisyardan neleri kullanabilirim. Yani anakart islemci ekran karti ve ram almayi planliyorum yeni olarak. Bunun disinda kalan monitor, klavye, dvd yazici, cd yaziciyi kullanabilirim. Peki ses kartimi creative soundblaster, avertv tv kartimi kasami apache ethernet kartimi vs yeni bilgisayarda kullanabilir miyim.

    Anakart- islemci-ram ve ekran karti icin 1000 tl civarinda butcem var. Onerebileceginiz kombinasyonlar nelerdir. Civilization 4 ve fm manager oynatsin. İnternete girsin yeter ekstra bir performansa gerek yok. Ps3um oldugundan oyun bilgisayari yapmak niyetinde degilim.



  • Anakart, İşlemci, RAM, Ekran kartı, HDD, DVD RW ve PSU almanız gerekecek. HDD'yi SATA almak zorundasınız. Çünkü yeni anakartlarda IDE girişi yok.. Ekran kartı almasanızda olur aslında eğer oyun oynamayacaksanız. İşlemcide bulunan onboard ekran kartını kullanabilirsiniz ve oyun dışında fazlasıyla yeterlidir. Tabi buna oranla anakartı eğer intel alacaksanız Z serisi almanız gerekiyorki İşlemcideki onboard ekran kartımnı kullanabilesiniz..

    Yani eski bilgisayardan kullanabileceğiniz parçalar; ses kartı ve tv kartı olabilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 9 Ağustos 2012; 19:24:10 >
  • Anladigim kadariyla baya bi guncelleme yapmam gerekecek. Cok tesekkur ederim. Kisa birsey daha sorayim. Bu guncellemelerin yerine notebook almayi dusunsem 1000 tl civarinda beni idare edecek biseyler onerebilir misiniz. Sadece fm ve civ4 oynatmasi yeterli. (eski bilgisayarda pentium4 2,33 ,,, 512 mb ram ve ve nvidia fx 5200 ekran kartiyla biraz kassa da bunlari oynayabiliyordum :))
  • laptopların avantajları ve dezavantajlarını anlatmaya gerek yok sanırım.oyun için konsolunuz varsa geriye kalanları laptopla yapmak mantıklı gibi...1300 cıvarı oldukça kaliteli modeller var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: falafel

    Anladigim kadariyla baya bi guncelleme yapmam gerekecek. Cok tesekkur ederim. Kisa birsey daha sorayim. Bu guncellemelerin yerine notebook almayi dusunsem 1000 tl civarinda beni idare edecek biseyler onerebilir misiniz. Sadece fm ve civ4 oynatmasi yeterli. (eski bilgisayarda pentium4 2,33 ,,, 512 mb ram ve ve nvidia fx 5200 ekran kartiyla biraz kassa da bunlari oynayabiliyordum :))

    Bahsettiğiniz oyunlar hakkında hiç bir bilgim yok fakat eski bilgisayarınızın özelliklerine bakacak olursak şimdiki Notebook'lar bu oyunları çok rahat oynar diyebilirim..

    Monitörünüzde tüplüdür muhtemelen. Dolayısıyla monitör almanızda gerekebilir. Notebook almanız sizin için daha iyi olur..

    Benim önerebileceğim bir Notebook yok. Notebook konusuna başka bir başlık açarsınız yardımcı olurlar..

    http://forum.donanimhaber.com/forumid_216/tt.htm




  • Çok teşekkürler, notebook almanın daha mantıklı olacağına karar verdik ailecek. Eski bilgisayarımı komple söktüm tüm parçalarını ayırdım, şimdi tekrar birleştirerek bi deneme yapayım ilk bilgisayar toplamamı yapabilecek miyim bakalım :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: falafel

    Çok teşekkürler, notebook almanın daha mantıklı olacağına karar verdik ailecek. Eski bilgisayarımı komple söktüm tüm parçalarını ayırdım, şimdi tekrar birleştirerek bi deneme yapayım ilk bilgisayar toplamamı yapabilecek miyim bakalım :D



    Rıca ederim. Tecrübe için iyi bir fırsat, kolay gelsin. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 10 Ağustos 2012; 11:37:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.