Şimdi Ara

Anakart işlemci ve ram tavsiye edermisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Şuanki sistemim;
    İşlemci: Amd fx 6300
    Anakart: Ga-990xa-ud3
    Ram: 8Gb ddr3 ama sorunlu gibi. 24gb dı 2 sene önce 16 sını çöpe attım. Şimdi bunuda atmayı düşünüyorum.
    Ekran kartı: sapphire r9 280x.
    Pubg vb. oyunlarda düşük fps lag vb sorunlar yaşıyordum. Sonra blue screen felan da alınca sistemi komple değiştirmeye karar verdim.
    Ekran kartımın yeterli olduğunu düşündüğümden ekran kartı dışında diğerlerini değiştireceğim. Yaklaşık 2000-3000 tl bütçem var. Ram ve anakart çok farketmese de işlemcide çok kararsızım. En basitinden sadece oyun oynayacağımı düşünerek amd intel ne önerirsiniz ? Ve işlemcileri kıyaslarken neye bakmam gerekir ? ghz vb. özellikler 400tl lik le 2000tl lik işlemcide bile aynı olabiliyorken kafam karıştı. Biraz acelem var her öneriye açığım şimdiden teşekkürler :)



  • Bütçeniz müsaitse ve kasa psu durumunuzda uygunsa eğer 1.Alternatif;
    (NOT: Yeni çıkan bir işlemci, en son nesil ve güncel ancak anakartların fiyat pahalılığıyla sebebiyle pek önerilmiyor şuan için. Bende aynı fikirdeyim ancak bütçeniz varsa neden alınmasın ?)

    İşlemci: Intel Coffee Lake Core i5 8400 2.8GHz 9MB Cache LGA 1151 İşlemci - 198,00$ + KDV = 911,20 TL
    Anakart: Asus PRIME Z370-P Intel Z370 4000Mhz O.C DDR4 Coffe Lake ATX Anakart - 153,44$ + KDV = 706,13 TL
    Bellek: Team DDR4 16GB(2x8GB) 3200MHz NIGHT HAWK Kırmızı LED Dual Kit Ram Bellek (TM4NH320082RD) - 180,00$ + KDV = 828,36 TL
    TOPLAM : 2445 TL

    Alternatif 2;

    İşlemci: ★ AMD Ryzen ™ 5 1600 3.2GHz (Turbo 3.6GHz) 16MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Spire Soğutuculu) - 217,50$ + KDV = 1.000,94 TL
    Anakart: Asrock AB350 Pro4 Ryzen AM4 Socket, 3200+ MHz (OC), DDR4, Quad CrossFireX™, M.2 SSD, HDMI, DVI, VGA ATX Oyuncu Anakart - ASRAB350-PRO4 - 104,00$ + KDV = 478,61 TL
    Bellek: Team DDR4 16GB(2x8GB) 3200MHz NIGHT HAWK Kırmızı LED Dual Kit Ram Bellek (TM4NH320082RD) - 180,00$ + KDV = 828,36 TL
    TOPLAM : 2300 TL

    İkiside sizi mutlu edecek sistemler. En güncel sistemler, uzun süre problem çıkarmazlar.




  • Anakart işlemci ve ram tavsiye edermisiniz ?
    Anakart işlemci ve ram tavsiye edermisiniz ?

    Bir arkadaşım da bu 2 alternatifi önerdi bunlar da sizinkinin 1 alt segmenti sanırsam :) ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında. Ve bütçem el veriyor ancak tam konuya hakim olmadan almak istemiyorum. Yani 300-500 tl fark var da performans açısından ne kadar fark olur onu merak ediyorum. Yani parasını düşünmesem de verince değmesini istiyorum :)




  • Absata A kullanıcısına yanıt
    Resimler açılmadı bende ama küçük resimlerden gördüğüm kadarıyla 7.nesil bir işlemci var.

    Şimdi AMD çok seviyorsanız Ryzenin iyi yanlarını görürsünüz Inteli seviyorsanız Intelin ikisi arasında oyunlarda aman aman bir performans farkı olacağını söyleyemem.(Benchmarklarda Intel daha önde gözüküyor. Ancak Ryzen'in OC şansını unutmamak lazım.) Bana kalırsa Ryzenli öneriyi toplayın. Benim tercihim ordan yana olurdu.

    EDİT : Resimleri açma şansım oldu, neresinden tutarsanız elinizde kalacak iki kombinasyon. O 3'lülerden uzak durun.
    Özel bir sebebiniz yoksa 7.nesil işlemci almayı önermiyorum. + Tek modül 2133 Mhz yerine 2x8GB alınıp dual channel kullanılmalı ramler. + Ryzen alıp A serisi anakart almak en büyük mantıksızlık işlemcinin en büyük avantajı olan OC olayını kafadan bitiriyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoqueE -- 12 Kasım 2017; 1:24:36 >
  • Anladım hocam sağolun. Konuya hakim değilim nesilleri felan sayenizde öğreniyorum :) Sanırım dediğiniz gibi 8. nesil toplamak daha mantıklı.
    Peki amd veya intel aldığımda overclock durumunda ekstra fan gerektirirler mi ? Özellikle amd için soruyorum :)
  • Bide şuan ki ekran kartımın önerdiklerinizle uyumu nasıl olur ? Yani birbirlerine yeterler mi ? (gpu yu da eskiden aldım ancak sanırım onun hala gideri var )
  • AMD için yapacağınız OC düzeyine göre değişir soğutucu ihtiyacı ufak oynamalar yapacaksanız wraith spire güzel bir soğutucu bir süre soğutucu masrafına girmezsiniz ama yetmediği yerde daha sağlıklı bir sistem için gerekecektir.(OC ihtiyacı baya bir süre duymazsiniz diye düşünüyorum.)



    Intel için OC yapılabilecek modelleri alacaksaniz iyide bir soğutucu almak durumundasiniz. K işlemcilerde soğutucu çıkmıyor zaten.(Onerdigim 8400 işlemciyle OC yapamazsınız.İntel tarafında OC için K serisi işlemci almanız gerekiyor. 8600K gibi)



    Ekran kartınızın hala gideri var ihtiyaclarinizi karsiliyorsa onu degistirmeyi daha sonra düşünebilirsiniz. Uyum konusunda problem yaşamazsınız.



    Genel olarak Intel oyunlarda her zaman bir tık daha onde performans verdi şuan butceniz varsa 8.nesil işlemci almamak için bir sebep yok. Sadece anakartlar pahalı şuan da. Bende 8.nesile yaza doğru geçmeyi planlıyorum anakart piyasası cesitlensin diye. O zamana Ryzen de itx anakartlar cesitlenirse onu da düşüneceğim muhtemelen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoqueE -- 12 Kasım 2017; 13:31:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler. Ancak kafamda küçük bir soru işareti kaldı :) intel 1 tık önde dediniz ama ryzen de oc la öne geçer dediniz. Yani siz amd seçerim diyorsunuz sanırım değil mi ?
    Ve bide ghz ne işe yarıyor? hani bende ki fx6300 3.5 ghz sizin önerdikleriniz 2.8-3.4 ghz. Şimdi sitelerden kıyaslamaya bakıyorum. ghz mb vb özelliklerde aralarında fark yok. Fark nerde peki ? neye göre kıyaslıyoruz
  • Ryzen OC ile daha iyi hale gelir/gelmez orası tartışılır. Bir sürü test var onları inceleyebilirsiniz. Ben daha iyi olur Intel'den dediğimi hatırlamıyorum :)

    Ben neden Ryzen seçerim dedim ona gelecek olursak eğer, Intel zırt-pırt soket değiştiriyor. Aldığımız anakartı uzun süre kullanamıyoruz. Ben 7.nesil z270 anakartımı alalı çok olmadı mesela 8.nesil çıktı hop çöp şimdi yeniden anakart almam lazım.

    AMD işin bu tarafında daha kullanıcı dostu duruyor upgrade zamanı anakartımız çöp olmuyor. Bir soket uzun süre kullanılıyor.

    Inteli bir adım önde görmeme rağmen oyun konusunda, yine de neden Ryzen dedim çünkü ben 1080@60Hz IPS bir monitörde oyun oynuyorum. İşin odak kısmı oyun oynamak. Benchmark yapmıyorum sonuçta. Aradaki o ufak FPS kayıplarınıda önemsemiyorum çünkü maddi olarak şuan Ryzen hem ileriye dönük, hem günümüzde daha bütçe dostu çözümler üretiyor. He ben durum böyleyken ve bunları savunuyorken gidip neden Intel aldım o da tamamen ihtiyaçtan Ryzende ITX anakartlar TR pazarında bulunmuyor. Bulunanlarda fahiş fiyatlarda.

    Upgrade yapacağım zaman o anki şartlara bakıp yine hangisi daha çok işime yararsa ona geçeceğim tabi burda AMD veya Intel diye diretmek saçmalıktan başka bir şey değil.

    Sizde ihtiyaçlarınızı belirleyin ona göre iki taraftan birini seçebilirsiniz. İkisinden herhangi birini alsanız bile paranızı çöpe atmış, kazıklanmış olmayacaksınız :) Çok fazla değişken var en önemlisi sizin ihtiyaçlarınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoqueE -- 12 Kasım 2017; 16:33:57 >




  • ''Intel daha önde gözüküyor. Ancak Ryzen'in OC şansını unutmamak lazım.) Bana kalırsa Ryzenli öneriyi toplayın. Benim tercihim ordan yana olurdu.'' lafınızdan öyle bir sonuç çıkardımda :D şimdi anladım olayı. sağolun baya yardımcı oldunuz. Büyük ihtimal amd'yi alacağım. çarşambaya kadar zamanım var bol bol düşünürüm :)
    Bide bende 300-400watt lık bir güç kaynağı var. Sizce bu sisteme yeter mi ? (5y önce pc yi alınca yetersiz geldiğinden bunu almıştım. Şimdi sistemi yükseltince güç kaynağınıda yenilemem gerekir mi ? )
    Ve sizi tekrardan rahatsız edeceğim ama :) eğer aklınızda varsa bu önerdiklerinizin 1 üst versiyonu nedir ? Yani anakart yeterli olduğu için işlemci yükselse yetiyor sanırım. Hani fiyatı 3 e yaklaştırsak daha uzun ömürlü ve şu pubg vb. oyunlarda fps açısından da daha iyi olmaz mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absata -- 12 Kasım 2017; 18:32:11 >
  • Şu anki sisteminizde sorun yasamiyorsaniz güç tüketimi olarak bu parça değişikliklerinde de yasamazsiniz. Ancak eski bir güç kaynağı ben olsam sistemi emanet etmezdim öyle bir güç kaynağına. Tasarruf edilecek bir parça değil. 500W 80+ bir PSU alma imkânınız varsa çok daha iyi olacaktır.



    Bu söylediklerimizi yükseltmek size artı FPS kazandirmayacaktir mevcut ekran kartinizla. Ekran kartinda 1060, RX580 seviyelerine çıkarsanız ciddi performans farkını görürsünüz.



    Butceniz dahilinde islemcinizi Ryzen 3 1200'e çekip Galax 1060 6GB Ekran kartı eklersek 3100₺ ye mal olur.



    Veya bir süre idare eder sonra 1060 veya RX580 alırım diyorsanız konfigürasyonlari yükseltmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Artan paranızı koyun kenara ekran kartı için +bütçe olarak kullanırsınız :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biraz bakıyodum da millet almışken sağlam al ilerde ekran kartını da değişirsin vb. diyor.
    Öyleyse gidip i7 8700k alsam nasıl olur ?
    Ve koskoca forumda RoqueE reisten başka yardımcı olacak adam yok mu ya :D
  • ve 8. nesilin ne avantajları vardır ?
    Konuştuğum birisi 7. ve 8. nesil arasında çok zaman farkı yok aynı teknoloji felan çok performans farkıda olmaz dedi. 7 .nesil önerdi. Neden hangisini seçmeliyim ?
  • son sorularıma bakacak birisi var mı ? İntele karar verdim ama hangi model olacağında hala kararsızım. Yarın alacağım için biraz acelem var lütfen yardım
  • Bütçeniz güzel o yüzden o kadar para verip güncel olmayan bir sistem almak mantıksız. O yüzden 8.nesil almalısınız. Bir kere çekirdek farkı var ortalama aynı paraya daha fazla donanıma sahip olmuş oluyorsunuz ve performans farkı kesinlikle var. Teknoloji farkında kastı hala 14nm üretim teknolojisiyle üretiliyor olmasıdır herhalde ama bu performans farkı olmadığı anlamına gelmiyor.

    Yani kimse size neden 8400 değilde 8700k aldınız demez. Paranız varsa alabilirsiniz son kullanıcıya hitap eden en üst seviye işlemci şuanda. Soğutucu içinde 200+TL bir bütçe ayırmanız gerekecek 8700k içinde onu da düşünün. İşiniz render falan yapmak değilse i7'ler bana her zaman gereksiz gelmiştir. Oyun oynayacaksanız i5 her zaman yetmiştir. Şimdi dediğim gibi paranız varsa neden onu aldınız demez kimse alabilirsiniz ama ben olsam i5 bir işlemci alır kalan paramı ekran kartı değişimi için kenara koyardım. Gerisi sizin bileceğiniz iş hocam :)




  • Hocam İ5 8400, MSI z370-a pro, 16 GB 2400mhz Kingston ram aldım.

    Beklediğim gibi pubg de gpu %100 kullanılıyor bu yüzden 60fps in üstünü göremiyorum. Asil merak ettiğim ultra ve low ayarlar arasında büyük bir fark yok. Ultra da 30-45 Fps alıyorum küçük kasmalar olabiliyor. Low da ise 45-60 arası oluyor yani grafiklerde baya baya fark etmesine rağmen fps vb. fark önemsenmeyecek kadar az. Diğer oyunlarda sıkıntı olmuyor rahat zaten :)

    Bir de benchmark da hepsi normal birtek gpu %39 çıktı. 45 üstü iyi diyor. Bu değer gpu nun yetersiz olduğundan mı yoksa tam performansta çalışamamasından mı kaynaklanıyor ? Çünkü internette r9 280x ve i5 8400 le pubg videosu var. Video çekerken bile 70-80 Fps alıyor. Yani o yüzden kafam karıştı eksik birşey mi var acaba :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Absata

    Hocam İ5 8400, MSI z370-a pro, 16 GB 2400mhz Kingston ram aldım.

    Beklediğim gibi pubg de gpu %100 kullanılıyor bu yüzden 60fps in üstünü göremiyorum. Asil merak ettiğim ultra ve low ayarlar arasında büyük bir fark yok. Ultra da 30-45 Fps alıyorum küçük kasmalar olabiliyor. Low da ise 45-60 arası oluyor yani grafiklerde baya baya fark etmesine rağmen fps vb. fark önemsenmeyecek kadar az. Diğer oyunlarda sıkıntı olmuyor rahat zaten :)

    Bir de benchmark da hepsi normal birtek gpu %39 çıktı. 45 üstü iyi diyor. Bu değer gpu nun yetersiz olduğundan mı yoksa tam performansta çalışamamasından mı kaynaklanıyor ? Çünkü internette r9 280x ve i5 8400 le pubg videosu var. Video çekerken bile 70-80 Fps alıyor. Yani o yüzden kafam karıştı eksik birşey mi var acaba :/



    Bakacak yokmu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Up up bakın lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.