Şimdi Ara

anakart mı cortladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamın aleyküm,
    şöyle bir sorunum var,
    5-6 yıl önce topladığım ve canavar gibi çalışan sistemim dün sabah açılmadı.
    power tuşuna bastığımda 1-2 saniye fanlar dönüyor, sonra bios ekranı bile gelmeden kendini resetliyor makine, kendi kendine böyle devam ediyor, fanlar dönüyor, reset, fanlar dönüyor, reset...

    sonra anakart pilini değiştirdim, cpu fanını çıkarıp termal macunu yeniledim, ikinci rami söktüm, ssdleri çıkardım, ekran kartını çıkarıp monitörü onboard girişe bağladım. bir şey değişmedi. gene powera basınca reset döngüsüne giriyordu. anakartta cpu led ışığı kırmızıda kalıyordu. tek kalan rami bile söktüm deneme için, cpu aşamasını geçemedi anakart. sonra gene taktım tek slot rami, anakarttaki "memok!" tuşuna falan da bastım, resete devam etti.

    sonra bir ara, bilgisayarın keyfi yerine mi geldi nedir, bios ekranına kadar geldi bilgisayar, "memory ok! succeeds in system booting! enter bios setup menu.." falan diye bir yazı çıktı, ben ekrana bakarken 1 dk içinde falan tekrar resetlendi. birkaç kez bu olay yaşandı, sonra dün akşam denediğimde bir şey olmamış gibi bu american megatrends yazan ilk ekran geldi, reset atmadı kendine, ssdler bağlı olmadığı için windows açılmıyordu, bios ayarlarının yapıldığı ekran açıldı. birkaç kez ben resetledim, sorun yok gibiydi.

    tekrar sökülü duran parçaları taktım, ikinci ram, ekran kartı, ssdler, gene başlattım, sorunsuzca açıldı bilgisayar. allah allah dedim, dün hiçbir şey olmamış gibi kullandım makineyi.

    bu sabah açayım dedim, dün sabah nasıl açılmıyorsa bu sabah da öyle açılmıyor şimdi, fanlar dön, reset, fanlar dön, reset...

    xigmatek black assassin kasa var, 700w 80plus psulu, anakart asus z87-a, ramler iki tane gskill 8gb, ekran kartı asus gtx760, işlemci intel i5 4670k. overclocksuz kullanıyorum bi tek 1333mhz değil 1666mhzde çalşıyo ramler.

    bunun sorunu ne olabilir, anakart, işlemci ya da psu var aday olarak herhalde. yıllardır gıkını çıkarmıyordu makine ne oldu anlamadım.







  • anakartın güç devreleri bozulmuş olabilir veyahut güç kaynağı, ram bile olabilir imkanın varsa başka ramlerle test et



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 1 Kasım 2019; 10:56:7 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.