Şimdi Ara

anakart ps/2 girişi bozuldu, çözüm arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Test yapmak için kullandığım pentium 3 anakartımda klavye taktığım ps/2 girişi dikkatsizlik ya da kaçak yüzünden bozuldu. Boot ekranında press f1 and continue diyor fakat klavye çalışmadığı için bir şey yapamıyorum. Bios reset de işe yaramıyor. usb klavye taktım ama sanırım biostan usb legacy support açık olmadığı için o da çalışmıyor. (hdd yok şu an bu arada pc'de) bios reset sırasında otomatik, diable konumunda heralde bu özellik, tam tersi olsa iyi olurmuş.

    ps/2 girişini başka anakarttan çıkan ps/2 girişi ile değiştirsem ne olur?

    başka çözüm önerileri olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 18 Nisan 2009; 17:00:10 >



  • Değiştirebilirseniz. Olur fakat çift taraflı lehimlidir. Henede her ihtimale karşı başka bir ps/2 girişli klavye ile deneyin belki klavyenin pinlerinden biri kırılmış olabilir
  • Klavyede sorun yok, ana bilgisayarımda bu klavyeyi kullanıyorum. Arkadaştan usb klavye aldım onla denedim, hatta usb to ps2 çevirici ile de denedim ama tık yok.
  • usb ps/2 çeviricide fayda sağlamaz.

    Peki aklıma gelen son hitimal. PS/2 fare/klavye sigortaları atmaış olabilir, sistem çalışırken klavye veya fareyi çıkarıp takarsanız değer değişikliği sonucu bu sigortalar yanıyor.

     anakart ps/2 girişi bozuldu, çözüm arıyorum.
  • Evet, o da aklıma gelmişti fakat yanık falan göremedim sigorta'nın etrafında. Yanmış ama görülmüyorsa bir şey diyemem, çözümü olmaz heralde sigorta gitmişse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 18 Nisan 2009; 21:12:23 >
  • Anakart tamiri yapan herhangi bir bilgisayarcı takriben 5 dakikada tamir eder onu en fazla da 5 ila 10TL para verirsin.
  • Bizim burada bir kaç yere sordum, bir tanesi yaparım dedi 20TL istedi, anakartın sorunsuz olanını satmaya kalksan 15TL'ye zor satarsın o yüzden yaptırmadım. 5-10TL'ye yapan yer bulursam yaptırabilirim evet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.