Şimdi Ara

Anakart+Ram+Kasa+Psu Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sistemimde geri kalan parçaları yenileme niyetindeyim.Daha önce niyetlenmiştim fakat maddi mevzulardan dolayı yenileme şansım olmadı.2-3 ay içinde bu yenilemeyi yapmayı düşünüyorum. Ufak ufak eklemeler yaptım bu sisteme ( 8-10 senedir beraberiz sonuçta) ama işlemci ve ramler çok ayağıma dolanır oldu. Artık değişimin zamanı geldi diye düşünüyorum. Yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim. Özellikle işlemciyi intel seçme sebebim evde SteamLink var ve Amd kartlarda bu işlem sıkıntılı. Ekran kartını alalı zaten çok olmadı. O yüzden işlemciyi intel alıp onun donanımsal hızlandırmasını kullanıcam stream işlemi için.

    Şuanki sistem
    Q6600 -->i5 6400
    P5Q-E --> Msi ve Gigabyte arasında kaldım. Çok kırpılmış bir anakart istemiyorum. Gamingpro serileri renk ve ek özellikler bakımından ilgimi çekti ve Z170 serisi çipset düşünüyorum ileriye yönelik ama fikirlerinize de açığım.
    4adet x 2GB dd2 ram --> 2 x 8Gb marka belirlemedim
    Sapphire R9 280-x DUAL
    Samsung ssd 250Gb
    2 adet Sata HDD
    Nzxt Tempest Kasa --> Kasa Aero Cool kasalarından beğendim bir iki kasa ama tavsiyelere açığı Mid-Tow olursa iyi olur. Corsair kasalarıda ilgimi çekiyor
    Thermaltake 750W psu --> Psu bir ara tamire gitti. O zamandan beri ağır oyunlarda fan sesi yükseliyor. Daha güncel bir psu düşünüyorum. Kasayla birlikte de olabilir. 600W civarı yeterli gibi geliyor


    Fiyat olarak 1800TL üst sınırım gibi. ama o kadar çıkmaması işime gelir :D
    Şimdiden ilginiz için teşekkürler







  • .dream. . kullanıcısına yanıt
    MSI de Çeşit Çeşit Anakart var Ama bütçenizi 2095 Tl ye çıkarabilirseniz bu sistemi tavsiye ederim
    Gıgabayt Z170X ULTRA 700 TL
    i5 6400 635 Tl
    Corsaır Vengeance 16gb (2x8) 3000mhz Ddr4 Cl15 340 Tl
    Corsaır VS 650 250 TL
    Corsair Carbide 100r 170 Tl

    Toplam 2095

    Yada

    Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K4 (Toms Hardware 2016 Editörün Seçimi) 510 Tl
    i5 6400 635 Tl
    Corsaır Vengeance 16gb (2x8) 3000mhz Ddr4 Cl15 340 Tl
    Corsaır VS 650 250 TL
    Corsair Carbide 100r 170 Tl

    Toplam 1905 Tl Yok ben 1900 e de çıkamam dıyorsanız High Power 600 W seçilip 50 Tl ORadan Kingston Ddr4 2x8gb Hyperx Fury Black 2133mhz Ram Seçilip 50 Tl de oradan kırpıp 1800 Tl ye getirirsiniz
  • .dream. . kullanıcısına yanıt
    Kasan iyidir sadece 3.0 usb eksigin olur sirf 3.0 icin degismene gerek yok.

    Z cipset overclock icin ilerde k serisi ve oc dusunmuyorsan gerek yoktur.yada yuksek mhz ram icin uygun bir model alinabilir ama abartmanin luzumu yok.

    Ramde marka farketmez teknim kosullaru ayni iken piyasadakilerin alayi birdir. Cas -mhz dengesine gore alabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 29 Eylül 2016; 17:20:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 Ay beklersem o zaman 2100 civarlarına çıkabilirim sanırım. Belki o arada kaby lake vs derken fiyatlarda da biraz düşüş olabilir.

    Bu arada Asrock ve Corsairlere baktım. Corsair 100r zaten sadeliğiyle dikkatimi çekmişti fakat unutmuşum sonra, tavsiyeniz üzerine tekrar gördüm ve inceleyeceğim biraz. Corsair VS 650 yeterli görünüyor oda olabilir. Anakart olarakta Asrock güzel gibi teknik özelliklere baktığımda, duyduğum da bi markaydı ama deneyim etme şansım olmadı hiç. Tavsiyelerinizi incelerken bi yandan da hesaplamalarımı yapayım. Eğer kafama yatarsa ikinci tavsiyenize uyabilirim.Birde fiyatları nereden topladınız acaba ? Hepsi bir sitemi yoksa karışık mı ?

    Teşekkür ederim ilginiz için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .dream. -- 30 Eylül 2016; 0:26:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerd Miner

    Kasan iyidir sadece 3.0 usb eksigin olur sirf 3.0 icin degismene gerek yok.

    Z cipset overclock icin ilerde k serisi ve oc dusunmuyorsan gerek yoktur.yada yuksek mhz ram icin uygun bir model alinabilir ama abartmanin luzumu yok.

    Ramde marka farketmez teknim kosullaru ayni iken piyasadakilerin alayi birdir. Cas -mhz dengesine gore alabilirsin

    Kasa aslında güzel kasa ama hem kablo gizleme yetersiz kalıyor -3 hdd 1 dvd olunca sanırım- hem usb 3.0 eksiği hem de biraz sıkılma diyebiliriz. Uzun süredir kullanmaktayım bu kasayı ve ister istemez biraz değişiklik arıyor insan, hazır diğer parçaları değiştirmişken onu da değiştirme ihtiyacı duyuyorum ama tekrar değerlendirilebilecek bir tavsiye bu.
    O.c ile bir dönem çok uğraştım ama işin aslı artık gözüm almıyor. Günün belli kısmında cihaz download'da kaldığı için güç tüketimi olarakta çok olumlu bakmıyorum ama bu sistemide uzun süre kullanırsam -şuanki sistem gibi- neden olmasın. Birde çipsetleri üstün körü inceleme şansım oldu ve daha çok I/O imkanı sunduğu için seçmiştim. Tekrar incelerim şimdi. Z çipset yerine hangi çipseti ya da hangi marka-modeli önerirsiniz ?
    İlginiz için teşekkürler




  • .dream. . kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar Ortalama Fiyatlar tek bir siteden toplama degil Asrock anakartlar güzeldir ama ülkemizde pek bilinmez baştaki sadece sponsorlarının ürünlerini inceleme yapan youtuberlar oldugu sürece böyle malesef
  • Uzun süredir pc toplamadığım için malum kopmuşuz anakart piyasasından, hayal meyal hatırlıyorum ilk piyasada gördüğüm zamanları :D Ram için 3000Mhz önermiştin peki o.c. olayından vazgeçsem ve z170 yerine fiyatı düşürmek için B ya da H serilerinden alsam bu çipsetlerde herhangi bir kısıtlama var mı ram hızıyla ilgili ? Bu durumda tavsiyen hangi anakart ya da hangi ram olur ?
  • .dream. . kullanıcısına yanıt
    Yeni süreçte (quaddan geçiş yapıyorsunuz normal olarak dikkat etmemiş olabilirsiniz) İntel de 2 ci nesilden itibaren işlemcilere overclock kilidi geldi. BU kilit sadece K serisi işlemciler ve bazı pentium işlemcilerde bulunmuyor.. Sadece bu kilitten ziyade daha sonra birde çipset ayrımı ile overclock yeteneği sadece Z çipsete verildi. (bir kaç harici ürün olabilir genelleme için geniş bir piyasa ) Yine Z çipset diğer kullanıcı bazlı çipsetlerde olmayan SLİ yüksek hızlı ram kullanımı gibi özellikleri de taşır.

    Yani kabaca overclock yapacak birisi SLİ yapacak birisi z170 anakart ve K ibareli işlemciye yönelmek durumunda. Uğraşmayacak birisi için H170 b150 ve h110 çipsetler kullanılabilir.Farklarını linkle ekliyorum.

    https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Z170-H170-H110-B170-Q150-Q170---What-is-the-Difference-635/

    http://www.kitguru.net/components/cpu/anton-shilov/specifications-of-intels-skylake-100-series-chipsets-unveiled/


    Öneri karta ayrılan bütçe ile yapılabilir örneğin şimdiden i7 alıp yanına b150 uygun bir kart takılabilir. sonuçta i5 de i7 ye güncellenecek ve olsa olsa skylake yerine 7 serisi kabylake i7 ye güncellenecek. Nesiller arası uçurum farkıda olmuyor uzun süredir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 30 Eylül 2016; 1:59:54 >




  • Ben olsam 6500 + h110 anakart + 650 Lik bir psu alırım. Artan parayla da güzel bir kasaya yatırım yaparım. Kasa çok önemli. İleride sıvı soğutmadir şudur budur eklemek istediğinizde baştan güzel bir kasa olursa rahat edersiniz. Hani z170 kart alıp 6400 takip 200 liralık bir kasa alıp kısaca her tarafı yarım bir sistem almaktansa bir tarafı tam bir sistem almak daha mantıklı. Tavsiye olarak Corsair 450d, veya Thermaltake core v51 olabilir. Biraz daha sade ve ufak bir kasa olsun derseniz de Corsair clear 400c mükemmel bir kasa. Bu 3 u 280 mm e kadar her türlü aio sıvı soğutmaya yeri olan kasalar malzeme kaliteleri de ortalama üstü. Hele hele Thermaltake mid tower olmasına rağmen benim diyen bir çok full tower dan daha başarılı bir kasa bana göre. Böyle bir kasa alırsanız yarın bir gün dediğim gibi güzel bir upgrade yapıp sıvı soğutmadir çok büyük hava soğutmadir şudur budur takacaginiz zaman en azından kasaya bir daha masraf etmemiş olursunuz. Naçizane fikirlerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • whattheayran kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yeni fikirler için teşekkür ediyorum.Yaşadığım şehir genel itibarıyla soğuk bir şehir o yüzden soğutmada sıkıntı yaşamadım şuan.Elimdeki Q6600 bile 3200Mhz'lerde tam yükte ısınmıyor ki eski bir işlemci ve ısı üretimi yüksek bir işlemci. 6500 ve 6400 arasında hissedilir bir fark varsa 6500 alabilirim.Anakart olarakta H170, H110 ve B150 arasında kaldım (Aralarındaki farklara bakmam lazım) O.C. işini elersek. Msi anakartları hoşuma gidiyor biraz gözüm kaldı gibi ama dediğim gibi uzun süredir sistem toplamadım haliyle hamlamışım biraz, araştırmam, karar vermem uzun sürüyor.Tavsiye ettiğiniz modeller varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Sistemi 1-2 ay içinde toplamaya niyetliyim.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Gözüme çarptığı kadarıyla Asrock bu konuda bir yenilik yapmış ve Z serisi dışınada o.c. imkanı vermiş ama metnin tamamına bakmadığım için ne derece imkan verdiğini anlamadım. O.c. olayından vazgeçtim şuan fakat merak ettiğim konu bu o.c. desteği olmayan çipsetlerde ram için de aynı durum geçerli mi ? Yani anakartın doğal desteklediği ram hızı neyse onu mu almak zorundayım.Yoksa bu o.c. kilidi sadece işlemci için mi geçerli ?
  • .dream. . kullanıcısına yanıt
    Ben Olsam Şöyle bir sistem toplardım
    Intel Skylake Core i7 6700 1.100 Tl
    Asrock B150M Pro4/Hyper 350 TL
    HIGH POWER 600W +80 200 TL
    Kingston HyperX Fury Black 16GB(8x2) 2133MHz DDR4 300 TL

    Yeni Kasaya geçmek çokta şart degil ve size istediginizi fazlasıyla verecektir bu sistem ve i5 ten çok daha iyi olacaktır uzun yıllardır bu işin içindeyim ben olsam bu şekilde yapardım o.c. işine elimi sürmeme gerek kalmazdı bu sistemle yok sıvı sogutma devasa hava sogutmalar bunlara gerek yok zaten o.c. yapmadıgınız sürece

    Toplam 1950 Tl Şimdilik sadece 8GB Ram yeterli gelecektir ilerleyen zamanda 8 daha alabilirsiniz onun için 1800 Tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 30 Eylül 2016; 2:37:31 >
  • 8GB ne yazık ki şuanki sistemimde yetersiz oluyor. Photoshop, VisualStudio benzeri programları kullanmam, farklı debug programlarının çalışır durumda olması ve genelde birden fazla programı bir arada kullanmam nedeniyle 8GB rami sınırda kullanıyorum :( Evli ve yoğun çalışma temposu olan birisine göre i7 bana fazla zannımca :D Bir de inventus gibi montaj işlemi yapan bir yerden alıp gelince diğer parçalarıda takıp çalıştırıyım istiyorum - çünkü bi yandan evde tadilat bi yandan haftanın 7 günü işteyim montajı tamamen kendim yapmam ekstra yük olucaktır bana- haliyle sizin sundunuz fiyatların biraz üstünde çıkıyor :D
  • .dream. . kullanıcısına yanıt
    Ben h110 + 6500 örneğini bütçeden tasarruf etmek bakımından vermiştim ama şuan daha yeni yeni okuyabilirim konuyu tam anlamıyla. Eğer 1800 bütçeyi 2000 yapabilirseniz aslında çok daha güzel bir sistem toplanabilir. Örnek olması açısından aşağıya bir ekran görüntüsü atıyorum. Ekran görüntüsündeki anakart yerine asrock fatality z170 k4 de tercih edebilirsiniz. Asrock un faz ve kapasitor kalitesi gigabyte in bir tık üstünde, gigabyte da ise USB 3.1 var asrock tan farklı olarak. Tercihinize kalmış bir durum. Soğutucunuz olduğunu varsayıyorum.


    Bu mesaja eklenen görseller:

     Anakart+Ram+Kasa+Psu Tavsiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teknobiyotik: 1785 TL
     Anakart+Ram+Kasa+Psu Tavsiye

    inventus: 1830 TL
     Anakart+Ram+Kasa+Psu Tavsiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 30 Eylül 2016; 5:16:24 >




  • .dream. . kullanıcısına yanıt
    Asrockta ddr4 ram overclock mevcut olmali onun disinda islemci overclocku bilesen ve faz yapisi ile alakali z olmayan anakarta yuksek kapasite fazla sayida faz koymanin getirisi olmadigi icin konulmuyor. ve normalde yuksek mhz ram kullanimi z hariç cipsetlerde yoktur.

    B h cipsetler markaya has (ddr boost asrock) bi durum yoksa 2133 mhz ram sinirdir.daha yuksek mhz ram takinca mhz ve gecikme suresi yani cl degeri duser

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .dream. . kullanıcısına yanıt
    Siz benim dedigimi gözden geçirin i7 sizi yıllarca götürür ve pişman etmez 2000 Tl ye sinerji gibi bir siteden hepsini alabilirsiniz :)
  • Verilen bütün tavsiyeler dikkate alınıyor. Düşük bütçeli günü kurtaran bir ya da İleriye dönük bir sistem olarak iki farklı build oluşturmaya çalışıyorum verdiğini tavsiyelerle. En son şartlara göre ya ucuz ama işimi görücek olanı seçip alıcam ya da diğerine göz dikip bütçeyi arttırmayı göze alıcam :D Tek tek verdiğiniz tavsiyeleri ve akranlarını inceliyorum.
    Herkese tekrar teşekkür ederim fikir ve deneyimlerini paylaştığı için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .dream. -- 1 Ekim 2016; 1:32:38 >
  • Z170 alıp K serisi olmayan bir işlemci almak mantıksız madem K olmayan işlemci alınacak H110M veya B150M anakartlar yeterli olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Me[S]uT

    Z170 alıp K serisi olmayan bir işlemci almak mantıksız madem K olmayan işlemci alınacak H110M veya B150M anakartlar yeterli olacaktır.

    Z seri anakart ileride k serisi bir işlemci alıp o.c. yapma ihtimaline yönelikti ama düşününce hem o kadar ilerisinde hangi işlemcilerin piyasada olacağını bilememek, hem alınabilecek verimin düşük olma ihtimali hem de eskisi gibi o.c. ile uğraşmayı pek gözüm almadığı için vazgeçtim o olaydan :)
    En son kasa ve güç kaynağını değiştirmeden Z170 ankart + i5 6600k almayı düşünmüştüm fakat son tavsiyeleri de hesaba katınca iki ihtimal kaldı.

    1) i5 6400 ve uygun fiyatlı bileşenlerle günü kurtaracak bir sistem. Gerekirse Kasa ve psu'yu da değiştirerek.Sonuçta Q6600 ve DDR2 ramlerden sonra benim için yeterli bir sıçrama olucaktır.

    2) i7 6700 işlemci ve dengi bileşenlerle daha yüksek bütçeli ama uzun vadeli bir sistem. Anakart olarak ne almalıyım ? o konu hala muamma.İşlemci dışındaki parçalardan kısıp kasa ve psu'yu da yenilemeli mi yoksa eskilerden devam edip daha parçaları biraz daha üstten mi almalı ?

    Bazı arkadaşların dediği gibi kasa ve psu
    Psu : Thermaltake Toughpower 750W (Bir defa arçelik servisinde tamir edildi. Kondansatör değişti sanırım. Belki bu sebepten belki işlemcinin aşağı bakmasından dolayı oyun oynarken fanı yüksek devirde çalışıyor.Bu parçayı da değiştirirsem bu yüzden değiştircem)
    Kasa : Nzxt Tempest ( Kasamda kırık dökük yok sağlam hala ama önce Usb 3.0 olmaması ve göre göre biraz sıkılmış olmam değiştirme isteği yaratıyor)
    Cpu Fan : Sunbeam Core Contact Freezer ( Sıkıntısı şimdiki anakartıma soğutucular nedeniyle sığmadı ve aşağı bakacak şekilde yerleştirebildim. Haliyle hava akışını bozdu. Birde otomatik ayarlanamıyor sanırım -denemedim ama aklımda öyle kalmış- kontrolcüsü yardımıyla ayarlayabiliyorsunuz kasanın arkasından ve bu bazen sıkıcı olabiliyor)

    Özetle yardımlarınızla sona yaklaştık, tünelin sonunda ışık görünüyor ama az daha yol var


    @OTTOMANRUPE @whattheayran @Nerd Miner @Me[S]uT




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.