Şimdi Ara

ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
67
Favori
82.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam merhaba ben de msi 970a - g43 vardı burada konu da açtım tamirci olduğunu söyleyen kişilere de götürdüm bir çözüm olmadı. anakartın bios u ayarları kaydetmiyordu, ekrana görüntü gelmiyordu, her seferinde bios sıfırlamam gerekiyordu son zamanlarda bios sıfırlasam da açılmamaya başladı. En son tamirciye götürdüm önce tamir ederiz bir kaç şey yapacağım dedi bunların güney köprüsüne akım verince düzeliyor gibi bir şey dedi sonra yok yapamam dedi kaldı öyle. Sizce burada sorun ne olabilir?
  • faksu.42 F kullanıcısına yanıt
    vallahi aynı sorun Asus anakartta karşıma çıktı. Uğraş uğraş bulamadım. En son bios pilini değiştirdim sorun çözüldü.. hale anlamadım.

    bios pili voltaj saptırıyordu bence..
  • Bende 4 yıllık nvidia 720M gpu lu bir lenovo laptop var. geçtiğimiz yaz şarjı bitti kapandı ve bir daha açılmadı (ekrana görüntü vermedi aslında) tanıdık bir tamirciye götürdüm baktı ve bunu biz yapamayız İstanbul da çalıştığımız anakart tamiri yapan bir yer var oraya yollayalım baksınlar dedi. Neyse gönderdik baktılar ve chipset arzızası değişmek lazım 300 tl tutar dediler. bende pc fena değil değer dedim ve kabul ettim yaptılar.
    Adamlar onarım yaptıkları ürüne 3 ay garanti veriyorlardı. Tam üç ayın bitimini 1-2 gün geçe yine aynı arıza oluştu. Bende yapar mısınız tekrar diye sordum. ^ay dolduğu için ücretsiz yapmayı kabul etmediler.

    Ben de nasılsa olan oldu diye söktüm anakartı verdim 200 derecede yanan fırına. 8 dakika falan beklettim. Ardından çıkarıp soğumaya bıraktım. Tekrar monte ettim ve çalıştı.

    Günahlarını almayayım ama Allah biliyor ya belki onlar da aynı şeyi yapıp yolladılar.

    Zaten bundan sonra laptop alırsam garanti bitmeye yakın satıp yenisini almak niyetindeyim. 300 TL bildiğiniz havaya gitti.




  • Hocam MSI anakartların biosundan da anlıyor musunuz acaba?
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    aynı model anakartım varsa kurtarabiliyorum. yoksa da yapılır ama henüz uğraşmadım.
    msi larda JSPI portu vardır. dışardan bios yazmaya izin verir. diğer bir anakartın paralel portundan bu JSPI a bağlantı kurarak bios yazmak mümkün. ama bana pek lazım olmadı..
    https://www.youtube.com/watch?v=s4qZhtrMUhA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 28 Kasım 2017; 0:20:4 >
  • Hocam sizin olayla doğrudan alakalı değil ama benim TV anakartı ile ilgili bir sorunum var. Kısa devre yapan bir üçlü priz yüzünden anakart arızalandı (internetten araştırdığım kadarıyla arızanın anakart da olduğu düşüncesindeyim.) 2. El anakart fiyatları 250 TL civarı olduğu için önce tamir yoluna gitmek istedim ama bu mümkün mü? Bilemiyorum ve eğer arızalı parçayı saptayabilsem tamir edebilirim diye düşünüyorum.

    Eskiden monitör kondansatörü ve bir uydu alıcının kristalini değiştirme gibi deneyimlerim var. Elim yatkın sayılır ama arızalı parça nasıl saptanır onu bilmiyorum.
    ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B_O_S_S -- 28 Kasım 2017; 0:56:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı konu. Paylaşım için teşekkürler.Emeğinize sağlık.
  • Dükkanınız nerede? İşimiz olduğunda size getirelim parçalarımızı. Ekran kartı fanı tamiride yapıyor musunuz?
  • Tecrübelerinizi aktarmissiniz elinize sağlık hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende mini pc var i57qmx-vp anakart var (Aopen) hiç bir şekilde tetiklenmiyor. Tamirciye verdim chipset söküp takıldı. Hala da tetiklenmiyor. Sorun ne olabilir acaba. (Ayrıca bu yararlı konu için Teşekkürler)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kötü_ben kullanıcısına yanıt
    deyneksiz köy hesabı ortalığı boş bulmuş sallıyorhttps://forum.donanimhaber.com/forumid_199/tt.htm
  • Chipset degişimi bga makinesi ile mümkün ben zamanında bu işte çalıştım chipset sökülüp altında ki yollar yenilenip bga makinesi ile ısıtılıp tekrar montaj yapılıyor kartın kurtulması %70 asus ve msi anakartlar eskiden çok sorunluydu sorunsuz kart arıyorsanız abit ve dfi ya bakacaksınız eskiden en iyileri bunlardı foxconn a dandik demeniz komik olmuş adamlar maliyet odaklı da performans odaklı da bir çok ürüne sahip koca kompenent devi asusundan msi na kadar her firmaya kompenent tedarik ediyor telefon bile üretiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • endelo46 kullanıcısına yanıt
    Super I/O entegresi arızalı olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faksu.42 F kullanıcısına yanıt
    Aynı model numaralı biosu bulup anakartınıza takacaklar bios soketliyse cımbızla rahatlıkla sökülür lehimliyse s.hava tabancası ile sökülecek bios makinesinde bios silinecek tekrardan bios atılacak izmirde shift teknik var oraya yollayın kartı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki anakartla alakalı değil ama bende Dual Boot var , iki işletim sistemi arasında değişim yaptım mı saat yanlış oluyor ilginç değil mi
  • B_O_S_S kullanıcısına yanıt
    sitelerde sebil gibi paneli kırılmış Tv ler mevcut. Aynı model tv yi satın al. boardunu değiştir hiç anlamıyorsan. kolay iş.

    ama 150 tl den fazla verme... hatta 100 tl ye bile bulursun. araman, beklemen lazım.. muhakkak denk gelir..
  • Ecsye dandik denmiş black serisini kullandınız mı ? Ben 6 sene o anakartı kullandım banamısın demedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam botanikci kullandığı gördüğü mal bozulunca bad damgası yemiş herşeyin alt ve üst klasmanı olduğu bunların fiyata yansıdığını bilmiyor,arıza istemiyorsan ne kadar az teknoloji, özellik okadar uzun ömür.
  • Hocam daha önce de duymuştum ve yakın bir arkadaşımda bilfiil uygulamıştı. Anakart vb. kartları suyla hatta sabunla bir güzel yıkayıp ve en önemli nokta son derece iyi ve uzun süreli şekilde saç kurutma ve kuru havlu kağıt ile silip kurutup ilk günkü gibi yoluna devam ediyormuş. Sizce doğru mu ve risk ne kadar?

    Örnek muamele:

    @mikail13



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 28 Kasım 2017; 13:5:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.