Şimdi Ara

Anakart tamirinde uzmanlaşmış teknik servis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler İstanbul'da anakart tamiri konusunda uzmanlaşmış önerebileceğiniz bir firma var mı? 1-2 yere uğradım isim vermem doğru olmaz... Sözde konularında uzman firmalar ama gördüğüm kadarıyla onlar bile yetersiz. Cihazla ilgili arıza tespiti yapmadan kafadan bir şeyler uydurarak, deneme yanılma yoluyla onarım yapmaya çalışıyorlar. İlk aşamada cihazın arızasını tespit edecek, buna göre gerekli müdahalede bulunacak bir firma biliyorsanız pm atan olursa sevinirim. Kullandığım laptopun anakartı arızalandı Acer'in vermiş olduğu fiyat 1071 euro. Kesinlikle bir daha acer marka ürün almayacağım zaten. Böyle fahiş fiyat verilmez. Şu an anakart tamiri yapacak kaliteli bir yer arıyorum. 200-250 liraya kadar çekeceğim cezaya razıyım. Yeter ki sağlam bir servis olsun. İyi forumlar.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Q2ID

    Beyler İstanbul'da anakart tamiri konusunda uzmanlaşmış önerebileceğiniz bir firma var mı? 1-2 yere uğradım isim vermem doğru olmaz... Sözde konularında uzman firmalar ama gördüğüm kadarıyla onlar bile yetersiz. Cihazla ilgili arıza tespiti yapmadan kafadan bir şeyler uydurarak, deneme yanılma yoluyla onarım yapmaya çalışıyorlar. İlk aşamada cihazın arızasını tespit edecek, buna göre gerekli müdahalede bulunacak bir firma biliyorsanız pm atan olursa sevinirim. Kullandığım laptopun anakartı arızalandı Acer'in vermiş olduğu fiyat 1071 euro. Kesinlikle bir daha acer marka ürün almayacağım zaten. Böyle fahiş fiyat verilmez. Şu an anakart tamiri yapacak kaliteli bir yer arıyorum. 200-250 liraya kadar çekeceğim cezaya razıyım. Yeter ki sağlam bir servis olsun. İyi forumlar.

    teknik servis bilmem ama neden anakart değişiyor merak ettim yandı falanmı?




  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Arızayı tam olarak ben de bilmiyorum, Anakart tetikliyor fakat görüntü gelmiyor. Bir ihtimal grafik kartı yanmış olabilir. Bir diğer ihtimal anakartta kısa devre olabilir. Bir diğeri, BIOS uçmuş olabilir. Ki olay BIOS güncellerken olmuştu, daha sonra görüntü alınamadı. Arıza tespiti için götürdüğüm bir iki yer direkt grafik çipi değişecek gibi cümleler kurunca öyle kaldı cihaz. İsmini vermeyeyim baya büyük bir firmada 1 hafta on güne yakın kaldı cihaz. Bu sürenin ardından söylenen şey grafik çipinin yanmış olabileceği, BGA yapılması gerektiği şeklindeydi. Ve daha önce grafik çipine müdahale olduğunu söylediler. Ki alakası yok, hiçbir şekilde çipe müdahale edilmemişti. Sadece BIOS pili sökülüp takılmıştı, fiziksel müdahale olarak yapılan tek şey buydu. Kısacası anakartın arızasını tespit edip düzgün bir şekilde onaracak tek bir yer bulamadım koca İstanbul'da. Sıfır anakarta verilen fiyat da 1071 lira. Bu anakart onarım işini hakkıyla yapan bir yer bulmam lazım. Parasını da geçtim artık normalde 100-150 liradır anakart tamir ücretleri. 250 vermeye razıyım yeter ki düzgün bir yer olsun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.