Şimdi Ara

anakart trendleri ne yönde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimdeki bilgisayarın anakartı yandı ve şu anda bir anakart almaya ihtiyaçım var. Ancak acaba elimdeki ramleri (2gb 800mhz ddr2) atıp, yerine ddr3 ramler alsam ve anakartıda ddr3 ram destekleyen bişey alsam. Verdiğim paraya değer mi? Çünkü ddr2 bir anakart alırsam 98 lira, ama ddr3 de desteklesin dersem ne kadara çıkar bu maliyet ve yaptığım yatırıma değer mi? İşlemcim core2duo 1.83 ghz ve oyun oynamamaktayım. Sadece biraz hızlı hızlı ve bir çok programı aynı anda açıkken kasmasın yeter.



  • lga 775 sokete büyük yatırıma değmez..
    uygun fiyatlı bir ddr2 anakart al bence..
  • bir işlemcinin ömrü ne kadar, alalı 3 yıl oluyor eğer 3.5 4 yılı zor çıkarcaksa yatırımını şimdiden mi yapsam acaba? Bir de amd uyumlu anakartlar nasıl, 938 Soket tüm işlemcilerine uyuyor. Hem işlemcileri daha ucuz gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amboleos -- 17 Temmuz 2010; 15:49:26 >
  • Amd çok mantıklı işler yapıyormuş, işlemcileri her anakarta oluyor, am3 yeni işelmcileri hem ddr2 hem ddr3 ile çalışıyor.

    AMD Athlon II X4 635 bu işlemci 199 lira vatanda, testlerde de çok iyihttp://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
    Şimdi gidip bir amd anakart alsam bir de işlemci bundan sonra istediğimde ramleri ddr3 e yükseltirim gerekirse anakartı ve işlmeciyi tek başılarına yükseltirim.

    Ben mi yanlış aladım araştırığım kaynakları yoksa durum bu mu?
  • değilmiş off. tam bozulcak zamanı buldu
  • bence çok masraf yapma 2. el temiz veya sıfır ucuz bir 775 soket anakrt ve işlemci soğutucu al. işlemci ve rama oc yap. seni baya bir zaman daha götürür. hrşey oyun üzerine olduğundan oyun oynamıyorsan sisteme fazla upgrade istemez. açık kalacak 3-4 programın türü de önemli tabi.
  • ıkıncı el bı anakart alıp sistemını duzelt işlemcınden ve performansından memnun degılsen sistemı kasa olarak satıp amd platfomuna gecebılırsın am3 soket bı anakart alıp sb710 ısını gorecektır kı 6 cekırdek destegı mevcut cagunun asus gigabyte msi gıbı markaların orta duzey ddr3 bellek yapısana sahıp anakartları fıyatlarıda uygun duzeyde guzel bı istem toplayıp yoluna dewam edebılırsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.