Şimdi Ara

Anakart ve Ekran Kartı Uyumsuzluğu B650m vs Gtx960

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese,

    Yeni bir sistem kurdum ve henüz ekran kartı almadım.
    Anakartım msi b650m mortar wifi, herşeyi taktım kurdum sorun yok. Eski ekran kartım olan gtx960’ı taktığım zaman ise görüntü alamadım. Aradım taradım meğersem anakart ve ekran kartı uyumlu(compatible) değilmiş. Linki;https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B650M-MORTAR-WIFI/support#vga

    Böyle bir şeyi ilk defa duydum ve yaşadım. Ben sorunsuz şekilde takar kullanırım diye düşünmüştüm.

    Daha önce başına gelmiş var mı? Sorun sadece bu anakart için mi geçerli yoksa tüm AM5 serisi böyle mi? Bios güncellemesi gelirse eski kartlara da destek gelir mi?

    Yardımınız için teşekkürler…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Up

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Normalde anakartlarda ram , işlemci gibi şeylerin uyumluluğu olur. Ekran kartı PCI Express bağlantı sokete sahip olduktan sonra , eski nesil kartta olsa yeni anakartta çalışması lazım.


    Gtx960 çok eski nesil bir kart değil PCIe 3.0 x16 ve direct x 12 destekli bir kart. Normalde kartta veya anakart slotunda sıkntı yoksa çalışması lazım.


    Fakat msi ın anakart sitesinden ekran kartı uyumluluğu bölümü eklemiş ve nvidia da en düşük 1000 serisi kartlara kadar yer vermiş. Normalde 9 seriside olabilirdi. Çünkü çok eski bir seri değil.


    Gigabyte ve asusu un sitelerine de baktım, onlarda cpu ve ram dışında bu şekil vga destek zorlaması yok sadece msi da var gözüküyor. Am5 ve intel z 790 çipsetlerede baktım gigabyte ve asusta onlarda durum aynı. Yani liste yok onlarda.


    Msi da intel z 790 tarafında da vga uyumluluğu listesi var. Fakat gtx 9 serisi bir kart diğer saydığım asus ve gigabyte modellerinde çalışırmı bir şey diyemem. Ekran kartlarında böyle bir zorlama olmuyordu genelde.


    Diğer 2 markaya bakın gigabyte ve asus sitelerine, am5 ve intel 1700 sokette ben böyle bir vga bölümü görmedim gözden kaçırmadıysam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 20 Şubat 2023; 11:29:55 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.