Şimdi Ara

Anakart ve işlemciyi yeniledim. Monitöre görüntü gitmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta sistemime Ryzen3700x işlemci, msi x570 anakart ve 2 adet 8gb ddr4 ram aldım. Parçaları kurup, pc'yi çalıştırdığımda pc açıldı, işlemcinin, anakartın vs. fanları döndü ama monitöre görüntü gitmedi ve klavye ile farenin de ışığı yanmadı. Araştırdım, soruşturdum. Ürünleri aldığım yere de (İtopya) sordum. Anakartın cpu pinlerinde 4 pin boş kalıyordu. Mevcut güç kaynağımda 1 adet 4+4 pin vardı çünkü. Yeni psu almam söylendi. Ben de öyle yaptım.

    Dün yeni psu geldi, taktım ve denildiği gibi oldu. Pc açıldı ve görüntü geldi. Herşey normaldi. Daha sonra kasa açıkta olduğu için toplayayım dedim. Bir de eski güç kablosu takılıydı normalde. Yeni aldığım psu'nun güç kablosunu taktım. Tekrar açtığımda pc'yi önce "disk read error occured" hatası aldım. Harddiskimin girişinde temassızlık vardı onu biliyordum. Kapat aç yaptım pc'yi ve açıldı masaüstüne geldi ama hiçbir müdahale yapamıyordum. Sanki klavye ve fare kitlenmişti. Kaldı ki yine ışıkları yanmıyordu. Tekrar kapat aç yaptım pc'yi ve yine eski psu'daki gibi oldu. Pc açılıyor ama monitöre görüntü gitmiyordu. Sanki o pinler yine boştaymış gibi.

    Kablolarda belki bir sıkıntı vardır diye tekrar açtım kasayı. Güvenli olsun diye psu'nun switch tuşunu kapalıya getirmek istedim fakat açık konumuna geri atıyordu hemen. Psu daha yeni ve ilk başta kurarken böyle bi sıkıntı yoktu. Tuş kapanıyordu. Kabloları falan kontrol ettim. İyice yerine oturttum falan. Tekrar denedim ama aynı şey oldu.

    Yani o çalışır vaziyetten tek farkı psu'nun switch tuşunun kapanmıyor olmasıydı. Acaba o kablo değişikliğinde psu'ya bişey mi oldu ya da başka bir sebepten mi bozuldu. Sonuçta ilk başka pinleri de tamamladığı için çalışmıştı.

    Bir haftadır uğraşıyorum. Yani bozuk olan bişey yok. Herşeyi yeni aldım zaten. Harddiski çıkararak da denedim olmadı. Ramleri teke düşürdüm falan olmadı. Bunun nedeni ne olabilir? Yeni aldığım 2 adet 4+4 pinli psu işe yaramıştı ama sonra bozuldu mu?

    Bu arada anakartın üzerindeki "Debug Led" ekranında 4 tane ışık var. "boot", "dram", "vga", "cpu" Şuanda dram ışığı yanıyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.