Şimdi Ara

Anakartım montaj sonrası yanmış olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    GIGABYTE P-55 UD3R
    Core i-5 750
    Corsair cl 8 xms 3 2x 2 bg ddr 3 ram 1600 mhz.
    Sapphirre ATI 5850
    Samsung 32 mb. 1 tb 7200 rpm hdd.
    Thermaltake tr2 500 w PSU.
    Kasa NZXT Hush kasa.



    Yukarıda özelliklerini yazdığım sistemi tek tek parça olarak toplayıp montajını kendim yaptım. Bütün bağlantıları manuallerde yazanları harfiyen yerine getirerek yaptım. Hiçbir kablonun ters ya da yanlış bağlanmadığına eminim. Yanlız yaptığımı düşündüğüm tek hata ön ve arkadaki kasa fanları ile ilgili oldu sanırım. Bu fanlardan gelen güç kablolarını ve birbirine bağladım ancak bu birleştirilmiş bağlantıyı PSU'ya bağlamayı unuttum. Önce PSU'yu açtım. SOnra da kasanın önündeki power düğmesine bastım. Anakarttdan 1 saniye ya da daha kısa süren beeep gibi bir ses geldi. Sonra en azından zarar gelmesin diye ekran kartını sökerek tekrar açmayı denedim. Bu arada yine aynı sesi takip eden ufak bir "ÇAT" ve bu fanların kabloların olduğu bölgeden ufak bir kıvılcım çıktı ve birkaç saniye süren bir yanık kokusu geldi. Bu fan bağlantılarını görüp söktüm ve bu sefer ekran kartını bağlayarak bir kere daha açmayı denedim. BU sefer yine aynı beep sesi ile birlikte CPU fanı kısa süre döndü fakat aynı şey olacak ve belki de zarar veriyorum diye PSU'yu kapattım.

    Bu sorunun nedeni ne olabilir? Fanları birbirine bağlamış olmam kısa devre yaptırmış olabilir mi? Anakart'ım yanmış olabilir mi? Eğer yandıysa diğer bileşenlere de zarar vermiş olabilir mi?

    Yardımlar için şimdiden teşekkürler...







  • Güç kaynağınızın elektrik fişini prizden çekin.Sonra power butonuna basın psu'nun içindeki enerji deşarj olsun.Sonra tekrar takıp çalıştırın.Ark yapan fan konnektörlerini bağlamayın.
    Ramleri doğru taktığınıza emin misiniz ? Ne tür bi bip sesi alıyorsunuz kısa - uzun , aralıklı ya da sürekli ? Bunu da yazın.
  • Ramlerin montajında bir zorun gözükmüyor. Aslında duyduğum tam beep sesine de benzemiyor. Tiz kısa süren (1 sn ya da daha kısa) bir ses.

    BU sesten sonra son denememden sonra CPU fanı kısa süre döndü. Ancak ancak zarar veririm korkusuyla PSU'yu kapattım. Şimdi de tekrar çalıştırmaya çekiniyorum açıkçası...
  • o bip sesi bir kere ve cok kisa ise bilgisyarda bir sorun yoktur..

    fanlari birbirine nasil bagladiginiz hakkinnda bir fikrim yok... islemci fani, anakartta dogru yere bagli ise ve calisiyor ise, sistemi baslatabilirsiniz... ama yine de islemci sogtucusunun dogru baglandigindan ve fanin sistem calistigi surece sabit bir hizla dondugunden emin olmakta yarar var..
  • bendede ole bisey oluor.eski p4 islemciyi cikarip pentium d taktim calistirinca pc acildi yazilar gecti sonra islemciden yan ik kokusu geldi islenci yandi.sonra p4u taktim kasayi acinca islemci fani az bisey donuor sonra kapanior..AmA islemci slotu bosken hersey normal calisior
  • CPU fanının kilitlerini anakartın altından kontrol etmiştim. Montajının doğru yapıldığını düşünüyorum. Sistemi açtığımda beep sesi çok kısa ver bir kere geldi, ancak power düğmesine bastıktan sonra normalde olması gerektiği gibi CPU fanı dönmeye başlamadı. Sadece biraz hakeret etti, ancak o sırada bahsettiğim ses geldiği için hemen kapadım. İkinci deneyişimde de CPU fanı kısaca hareket etti, ancak daha fazla devam etmeden yeniden kapattım PSU'yu.
  • sanki sorunlarimiz ayni
  • Sonradan bağlantıları kontrol ettiğimde anladım ki PSU dan anakarta bağlanan soket tam yerine oturmamış.

    Şu anda bir hasar gözümküyor, bios açıldı, ancak açtığımda sanırım PSU yetersiz geldi. İşi şansa bırakmamak için yeni bir PSU alacağım.

    Yardımlar için tekrar teşekkürler. Konu kapatılabilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.