Şimdi Ara

Anakartımın Çıkışlarında Elektriksel Bir Sıkıntı Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bundan 1 sene kadar önce bilgisayar durup dururken ethernet üzerinden internete bağlanmamaya başladı. Driver olarak bir sıkıntı yoktu. Reset, arada format kablo değişimi vs yaparak her 1 2 ayda kopmasını düzettim hala da böyle idare ediyorum.

    1 ay kadar önce kasamın ön ses ve usb çıkışlarında sorun oldu. Usb bellek takıyorum sistem tanımıyor. Kulaklık takıyorum gürültü oluşuyor. En sonunda kol saatimi şarj etmek için bilgisayara taktım ve saat yandı. O yanarken klavye ve mouse açılıp kapandı windows sürücüleri aramaya falan başladı. Durum böyle olunca kasanın bağlantılarını sçktüm sadece açma kapama kablolarını bıraktım. Sorunun çözüldüğünü düşündüm.

    Bu hafta içerisinde de logitech g29 un tuşları çalışmamaya başladı. Çalışıyor da saçma sapan şeyler yapıyor. Anlaşılan tuşlarını da yaktık. Telefondan pc ye video atmak istedim telefon bir şarj etmeye başladı sonra durdu vs bir gariplikler yaşadım yani.

    Benim aklımda 2 şüpheli var ya psu da sıkıntı var ya da anakartta. Evin topraklaması var o konuda bir sıkıntı yok. Benim psu da mı anakartta mı sorun olduğunu bulmam lazım değiştrebilmek için. Ayrıca üçlü prizin doğru çalışıp çalışmadığını ölçmem için multimetre ile nasıl bir ölçüm yapmam lazım ? Aynısı psu ya da anakart içinde geçerli.








  • up’layayım hocam yardımı geçiçek biri görür belki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar şu marka ve model psyu takılı idi sistemde.


    High Power Element Bronze 550W 80Plus


    Zaten aklımda daha yüksek bir psuya geçme fikri vardı işlemci ve ekran akrtı değiştireceğimden dolayı. O yüzden psuyu eleme amaçlı alımını öne çektim denedikten sonra tekrar yazarım düzeldi mi düzelmedi mi diye.


    Bu forumda ve başka yerlerde de yazdım pek cevap gelmedi zaten ben de bu şekilde en azından psu faktörünü eleyeyim diyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 28 Mayıs 2021; 23:26:26 >
  • Sistemi uzay montaj çalıştırarak denemelisiniz. Kasanız ve anakartınız arasında temas var. Psu neden değiştiriyorsunuz onu anlamadım ama :) Psunuz anakarta gereken elektiriği veriyor sonrasına karışmıyor usblere ne gidiyor hepsini anakart belirliyor.

  • sevecen69 kullanıcısına yanıt

    Psu yu zaten değiştiriceğim ilerde 3000 serisine geçmeyi düşündüğüm için psunun 12v çıkış pin sayısı yetersizdi. Bir de modüler bir tip arıyorum ki kablo derdinden de kurtulmak istiyorum.


    Dediğinizi yapacağım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: itsclobberintime

    Psu yu zaten değiştiriceğim ilerde 3000 serisine geçmeyi düşündüğüm için psunun 12v çıkış pin sayısı yetersizdi. Bir de modüler bir tip arıyorum ki kablo derdinden de kurtulmak istiyorum.


    Dediğinizi yapacağım.

    Anakart 8+4 pin cpu girişi var ise sizin psunuzda 8 pin cpu çıkışı var ise korkmanıza gerek yok 8 pini doldurarak sisteminizi kullanabilirsiniz. Cpunuzun performansı veya oc performansı etkilenmeyecektir. Şahsen daha önce 8 pinli anakartı 4 pinle, 8+4 pinli anakartı ise 8 pinle sorunsuzca kullandım hatta sıvı soğutma ile oc bile yaptık sisteme stabil sorunsuz çalıştı.

  • Bu kadar sorun yaşayıp farklı cihazlar neden bağlıyorsun? Anakartımın Çıkışlarında Elektriksel Bir Sıkıntı Var  Sadece kasadaki USB hub'da sorun olabilir. Anakarttaki USB girişler ne durumda?

    1 tane USB kablosunu kes, uçlarını aç ve multimetre ile voltajı gözlemle. Aynı şekilde prizdeki voltaj dalgalanmasını da gözlemleyebilirsin.

    Anakartımın Çıkışlarında Elektriksel Bir Sıkıntı Var
  • Ethnernet bağlantısının kopmasının voltajla olacağı ilk başta aklıma gelmedi.


    Akıllı bilekliğimin yanması kasanın ön bağlantısında oldu ondan sonra ön bağlantıyı söktüm anakartın çıkışlarına geçtim onun düzgün çalıştığını düşünüyordum


    Telefon ve g29 olayından sonra anakartın çıkışlarını da kullanmayı bıraktım.


    Ama sistemi uzay montaj olarak kurdum şuan hiç bir sıkıntı yok. Zaten bunlarda sürekli olan şeyler değildi biraz böyle deneyeceğim.

  • her türli yeni anakart alacaksın al kurtul

  • Anakartınız kesin arızalı. Güney köprüsü, Lan çipinde arıza var. Muhtemelen aşırı ısınma var bir yerlerde. o anakartı kullanmak size çok pahalıy amal olacaktır.

    aynısı başıma geldi. asus p5l-mx.. Usb cihazları yakıyor.

    bir adet dku-5 kablo, usb ön panel kabloyu yaktı. anakartın rem etrafındaki mosfetlerden biri aşırı ısınıyor. PCI bazı cihazları görmüyor. Dediğiniz gibi internett arada gidiyor


    ama usb ve PCI kullanmasan idare ediyordu. ama tehlikeli..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.